Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Se împlinesc 100 de zile de când comunitatea Vă vedem din Sibiu a început flash mob-urile zilnice în fața sediului PSD din Sibiu. În sensul acesta, textul de față este unul ocazional. Însă nu e, în nici un caz, un auto-elogiu, o auto-felicitare, un exericițiu de flatare a ego-ului rezistenței sibiene.

Ci m-am gândit, mai degrabă, că ar putea fi interesant pentru oamenii care nu ne cunosc să spun cine suntem cei care, din 11 decembrie încoace, ne strângem acolo, în Zona liberă de corupție din inima Sibiului. Ce facem & cu ce ne ocupăm viețile atunci când nu suntem în fața sediului PSD, reproșându-le monstruoasa cruciadă împotriva justiției. Fiindcă, o să vedeți, din descrierea micii noastre sume de identități se va vedea, în final, ceva ce cred că e important și pentru felul în care ne putem agrega eficient la nivel macro.

II.

Unul dintre noi, cel care scrie aceste rânduri, e scriitor (mă rog, se închipuie astfel) și profesor de literatură, încercând să explice tinerilor de ce literatura e o formă de libertate – și cum se poate exercita eficient această libertate în viața proprie.

Altul e constructor de fundații comunitare, căutând să învețe lumea tehnologiile empatiei – și să strângă comunități în jurul unor cauze nobile.

O membră a comunității vine din mediul corporatist și caută să aplice ce a învățat acolo (adică algoritmii eficienței specifice) tot în mediul comunitar.

O altă membră a fost director de marketing, iar acum construiește mici școli de programare pentru copii, în care ei învață practic aproape singuri să programeze.

Un altul e activist în zona ecologică, monitorizând tot ce se întâmplă în Guvern în zona asta – și luptându-se să salveze păduri.

O altă membră coordonează campanii de împădurire (zilele trecute au plantat 15.000 de copaci).

Integral pe Contributors.roComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.