Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Guvernatorul Băncii Naţionale, Mugur Isărescu, a anunțat că a răspuns scrisorii primite anterior de la preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, menţionînd că nu doreşte să dea amănunte din acest răspuns deoarece Liviu Dragnea anunţase că va da publicităţii scrisoarea respectivă, scrie MEDIAFAX.

„Noi - Consiliul da Administraţie - BNR - acţionăm în baza unui mandat. Şi oamenii politici au un mandat, cel popular, au dreptatea lor. Am purtat şi un dialog verbal, cu partidele de Opoziţie, iar preşedintele Camerei Deputaţilor a preferat calea scrisă. I-am răspuns, tot pe cale scrisă. El a spus că va da publicităţii acest răspuns, deci n-o să vă dau amănunte din scrisoare. Nu împingeţi prea mult lucrurile, că suntem în Săptămâna Mare”, a spus Mugur Isărescu. HOTNEWS amintește că printre factorii de risc la adresa inflaţiei, banca centrală a identificat „politicile fiscal ale guvernului, piaţa muncii şi eviluţia preţurilor administrate”.

Isărescu spune că mesajele politice venite dinspre partidele aflate la putere, care au cerut socoteală băncii centrale pentru creşterea dobânzilor şi a inflaţiei, n-au determinat deciziile de politică monetară. “Luăm decizii pe date, cifre, fapte”, spune Isărescu în conferinţa de presă de prezentare a deciziei Consiliului de Administraţie, în care, precizează CAPITAL, BNR a păstrat dobânzile neschimbate, în contradicţie cu aşteptările pieţei.

Analistul Bogdan Chirieac, citat de DCNEWS, consideră că "nu te poți război cu Mugur Isărescu". „Nu te poți război cu Mugur Isărescu. Este o diferență de competență, în materie de finanțe, enormă între Mugur Isărescu și orice Guvern al României. Deci nu îi poți compara. Nu cred că face jocuri Banca Națională a României. Face jocul României și îl face de 30 de ani", a spus Bogdan Chirieac. "Boicotul în Parlament eu l-am înțeles ca pe un mesaj de așezare la masa de negociere, între Guvern și Banca Națională", a spus analistul, adăugând că "nu este niciun fel de amenințare din partea Băncii Naționale".

„Dacă nu ții cheltuielile sub control și tot majorezi salariile la stat și cei angajați tot ies în stradă, fiind nemulțumiți, sigur că, până la urmă, de unde să iei toți banii? Din mediul privat. De unde să aibă mai mult profit companiile private?", a zis Bogdan Chirieac. "Mugur Isărescu a văzut multe la vremea sa, multe guverne și, probabil, o să mai vadă. Nu ideea de confruntare cu Banca Națională va rezolva problemele Guvernului României de astăzi. Mugur Isărescu nu este un adversar. În momentul în care chiar ar fi adversarul unui Guvern, ar simți lucrul acesta, în sensul în care nu s-ar mai găsi pui de euro în România", a declarat analistul politic.

Pe de altă parte, senatorii și deputații și-au făcut publice salariile. Camera Deputaţilor a publicat salariile de bază în cuantum brut lunar - aferente funcţiilor din Serviciile Camerei, din cadrul birourilor parlamentare, precum şi lista indemnizaţiilor aferente funcţiilor de demnitate publică alese, la data de 31 martie 2018. Conform Legii 153/2017 cu modificările şi completările ulterioare şi HG nr. 846/2017, preşedintele Camerei Deputaţilor are o indemnizaţie brută lunară de 21.850 lei; vicepreşedinţii Camerei - 20.330 lei; secretarii şi chestorii - 19.950 lei, iar liderii grupurilor parlamentare - 19.000 lei. Preşedinţii comisiilor permanente au o indemnizaţie brută lunară de 18.430 lei, iar deputaţii - 17.100 lei, scrie ROMÂNIA LIBERĂ.

Și Senatul a publicat salariile de bază în cuantum brut lunar, anunță ANTENA3. Preşedintele Senatului are o indemnizaţie brută lunară de 21.850 lei; vicepreşedinţii Senatului - 20.330 lei; secretarii şi chestorii - 19.950 lei, iar liderii grupurilor parlamentare - 19.000 lei. Preşedinţii comisiilor permanente au o indemnizaţie brută lunară de 18.430 lei, iar senatorii - 17.100 lei.

Grilele de salarizare ale Camerei Deputaţilor şi Senatului arată că personalul din Parlament primeşte spor pentru condiţii vătămătoare care porneşte de la 285 de lei şi poate ajunge, în cazul secretarilor generali ai celor două Camere, la 3.000 de lei, remarcă ADEVĂRUL. Camera Deputaţilor şi Senatul au făcut publice noile grile de salarizare, în acestea fiind prinse, pe lângă salariile de bază. şi sporurile.

Potrivit datelor din anexele puse pe site-ul celor două Camere, putem observa că secretarii generali ai Camerei Deputaţilor şi Senatului şi-au dat spor de condiţii vătămătoare de 15%, ceea ce înseamnă câte 3.029 de lei la salariu. Pe de altă parte, un şef de departament poate primi un spor de condiţii vătămătoare cuprins între 2.064 de lei şi 2.315, în timp ce director general din cadrul unei Camere a Parlamentului primeşte un spor pentru condiţii vătămătoare cuprins între 1.962 şi 2.315.

Toți consilierii parlamentari au un salariu de bază între 6.573 lei şi 10.368 lei, cu sporul de condiţii vătămătoare între 986 lei şi 1.555 lei. De asemenea, experţii parlamentari au salarii de bază între 5.988 lei şi 8.295 lei, plus sporul de condiţii vătămătoare de 15%. Cofetarii au salariul de bază 3.670 lei cu un spor de 551 lei, iar bucătarii au salariul de bază de 4.770 lei, cu sporul de 716 lei. Totuși, constată CURENTUL, este revoltător că absolut toți angajații de la Casa Poporului primesc la salarii spor de condiții vătămătoare de până la 3000 de lei, în timp ce asistenții medicali care lucrează cu TBC și HIV, deci personele care intră în contact cu sânge infectat sau alte secreții ale oamenilor bolnavi, tocmai s-au ales cu sporurile salariale tăiate.Comentarii

Ion Ionescu Consilierii israelitzi i-au invatzat pe Dragnea si PSD-isti sa gaseasca un inamic permanent : Soros, Multinatzionalele, Bancile comerciale....acum de actualitate este Statu Paralel si BNR-ul...Nu este de vina incompetentza guvernantzilor PSD+ALDE...Uitatzi-va la Dna Premier Dancila cum incurca termenii economici si habar nare de niciunele...Poate doar sa "faca sarmale" este buna si sa schimbe hainele de pe ea....

6 aprilie 2018 8:06

Eh, asta e! Madularul FMI este Sfanul Duh al Luciferului de ziua, spre bucuria limbricilor care misuna in kaka gras al domnilor bancheri!

5 aprilie 2018 20:42

alupigus, fiu de parlamentar PSD de Teleorman Stiu un oltean care s-a jucat cu fundul gol pe langa madularul FMI. A sfarsit impuscat in ziua de Craciun. Teleolteanul Dragnea se joaca cu Builderberg cerandu-si sfarsitul. Ana Birchall, sunteti mai scolita, mai lucida. Educati-l. Dac se mai poate educa ceva la un asa taranoi.

5 aprilie 2018 20:19

@15,53 Lasa, ba, ca mai luam fo 20-30 miliarde de parai de la FMI, pe care sa le indesam in curul bancilor straine. Cum intreprinderi romanesti nu mai avem, iar resursele sunt deja cedate, un PSAL-3 cu Oculta nu mai are pe ce sa-l semneze nea Mugurel si nea Basica, semnatarii primelor doua acorduri. Asa ca-i bine! Decat grija, mai bine dorul! Poate d-aia va fute pe voi, dreptacii poponari, dar antipopulisti, grija drobului de sare numit Dragnea, esenta bolsevismului mondial, nascut, nashit si crescut de catre onor Oculta bancara de pa Wall Street !!!

5 aprilie 2018 16:26

@15:28 bai laba trista, oculta asta ii impiedica pe bolşevicii populisti sa duca deficitul la procente astronomice.

5 aprilie 2018 15:53

Sa ne mandrim, tovarasi! Avem si noi un bamcher in oculta rozalie, sa-l slavim cum se cuvine. Acolo e cam un sevitor umil, dar cu merite! A zburatacit spre in afara aurul dacic, ca sa nu ne mai certam pe el la intern (deh, ochiul dracului!) si a instituit interdictia de a mai fi scos din subsolul patriei pana nu ajunge in intregime in stapanirea stapanilor lumii. Sa ne traiasca si sa zburataceasca si ultima centime de rezerva valutara.

5 aprilie 2018 15:28

Apel la luciditate Sa-i spuna cineva lu' nenea Dragnea ca nu se poate lua chiar de toata lumea pentru neimplinirile lui.

5 aprilie 2018 14:53

Apel la luciditate Isarescu este de vina ca nu se face nici un spital din cele 8 promise, nici un km de autostrada.

5 aprilie 2018 14:42

ADEVARAT VA SPUN VOUA ! Isărescu este urmașul lui IUDA! Când a spus că este săptămâna mare, nu s-a referit la faptul că ..ar sărbători el ceva, ci la faptul că poate merge la stăpân, USA, și să vândă ceva. Adică să mintă.

5 aprilie 2018 9:07

victor Au indatorat tara pentru a facilita bancile straine.

5 aprilie 2018 8:18

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.