Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

„Nu statul este soluţia pentru problema noastră, statul este problema noastră”, spunea Ronald Reagan în discursul ţinut cu ocazia ceremoniei de învestire a sa ca preşedinte al SUA în 1981. Acestă frază celebră rezumă viziunea unui lider autentic, care a înţeles cum funcţionează economia de piaţă şi a apărat şi promovat mereu libertatea economică drept condiția fundamentală pentru dezvoltarea unei societăți.

Să-i privim acum, în toată splendoarea lor, pe „liderii” noştri de azi. Formaţi profesional în sistemul comunist, având deseori doar experienţa muncii „la stat”, într-un sistem administrativ vetust şi hiper-centralizat, mulţi dintre birocraţii aflaţi în funcţii de conducere sunt incapabili de a găsi soluţii adaptate noilor realităţi economice. După cum îmi spunea un prieten, proaspăt angajat la stat: „Primul lucru pe care îl înveți este să ai mereu în față niște hârtii, dosare, ceva, orice. De ce? Ca să pară mereu că ești ocupat.” La fel ca educaţia sau sănătatea, administraţia publică românească nu a suferit din păcate o transformare de sistem, care să o rupă definitiv de modelul de dinainte de 1989.

Integral pe RepublicaComentarii

Sebastian Burduja. Şi acum să contemplăm ... ALTERNATIVA, în toată splendoarea ei, pe „liderii” noştri de mâine-poimâine. Formaţi profesional în sistemul EUROPAT, având deseori doar experienţa muncii „la Bruxelles”, într-un sistem administrativ vetust şi hiper-centralizat, mulţi dintre tehnocraţii aspiranţi la funcţiile de conducere se comportă ca teleghidaţi. După cum îmi spunea un (alt) prieten, proaspăt angajat la CE: „Primul lucru pe care îl înveți este să caci pe gură EURO-borhot "politic-correct" de "communicare", după care eşti paraşutat între semenii tăi, pe care trebuie să-i convingi să "implementeze" (diverse) "programe" & "mecanisme" şi să-i înjuri că sunt "înapoiaţi" şi că refuză să-i însuşască "valorile" (echivalentul defunctelor "cuceriri ale socialismului")”...

1 aprilie 2018 20:44

Aoleuuu! Muicaaaaa! Era să uit - n-aveţi pe-aici ceva POPO-copii, să-i "educ" io sexual, în spiritul SODO-"valorilor" HOMO-"europene", că mi s-au cam umflat ... varicele (cerebrale)?

1 aprilie 2018 20:33

Aoleuuu! Muicaaaaa! Încolo, sunt bine, cioloşos & sănătos (afară poate de bâţâieli şi de atacurile de epilepsie în urma unei meningite netratate) stau şi sug EURO-poola din poziţia şpagat şi, din când în când trag ceva"fonduri" pe nas, mă fuck gaga, după care mă apuc să-îl maimuţăresc pe Paulus (că-i mai ortoman)

1 aprilie 2018 20:30

Dana Nemernici astia de psd-isti vorbesc in numele celor multi si saraci, plang, chipurile de problemele lor, ii compatimesc pe la tv si in spate ii jupoaie de vii.Pe spinarea lor si-au marit ei lefurile, au luat de la cei multi si saraci si au dat parlamentarilor, prefectilor, primarilor, presesedintilor si vicepresedintilor ce consilii judetene, consilierilor si la toti trepadusi pusi politic pe functii banoase.Mustaciosul i-a mituit pur si simplu si acum acesti trepadusi joaca cum canta el.Pana cand si opozitia parlamentara se complace in aceasta mituire salariala facuta de dragnea.Asteptam alegerile sa-i aratam lui pieleanu sluga psd-ista adevaratele sondaje.

1 aprilie 2018 19:06

phylozophu` Idioti din toata Rrhhomanica, uniti-va !!! Ca-i tot degeaba, pt ca ailalti (recte....labaralii & USR ) numa`...taie, nu dau nimic !!! In afara de vorbe ....in care sunt ...mesteri !

1 aprilie 2018 10:59

Vasile Mircescu Nu pot sa intzeleg cum toate fortzele unui partid ca PSD sa fie interesate doar sa-l scape pe Dragnea de inchisoare...S-au votat la foc automat legile justitziei ca PSD+ALDE sa calareasca justizia si sa-i anihileze pe procurori...S-au facut o groaza de facilitatzi infractorilor si acum vor sa-i si plateasca iar la victime nu se gandesc...Acum vor sa umble la Codurile Penale sa limiteze abuzul in serviciu...si Dragnea sa fie scapat...

1 aprilie 2018 10:17

Aoleuuu! Muicaaaaa! Am fost futut in cur cu pula lui Liviu Dragnea. Cu respect, Paulus.

1 aprilie 2018 0:03

Liviu Dragnea Vom da mii de euro fiecarui puscarias. Mai toti voteaza cu PSD

31 martie 2018 22:11

Două săptămâni de iarnă am avut și noi și am închis școlile de trei ori. Speriată, Firea a explicat că „nu vrea să-i expună pe copii unor fenomene extreme“.Cum ar fi harababura din învățământ și violența din școli. Dar cum cine nu muncește nu greșește, Firea e prima în sondajele cu prezidențiabili, unde e mult peste Dragnea. Chiar și greoiul Tăriceanu e peste Dragnea, care a ajuns la fundul sondajului. Un fenomen extrem se petrece cu liderul PSD, care e izolat în UE și ignorat în SUA. Nu e greu de presupus ce i-a spus Dragnea premierului său după acest eșec: Dăncilo, am ajuns la concluzia că toate statele sunt paralele, așa că vezi ce faci cu scrisoarea aia de la Bruxelles din 2012, poate iese ceva scandal să mai uite lumea de necazuri. Tia Serbanescu.

31 martie 2018 18:34

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.