Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Aș dori să revin în comentariul meu de astăzi asupra Ședinței solemne organizată de cele două Camere ale Parlamentului României în ziua de 27 martie 2018 spre a marca împlinirea a o sută de ani de la unirea Basarabiei cu România, dar și la absența de la eveniment a Președintelui Klaus Iohannis.
Voi începe prin a preciza că, între timp, s-a lămurit misterul despre care am vorbit în comentariul apărut miercuri. Nu, președintele Klaus Iohannis nu a absentat de la eveniment fiindcă nu ar fi fost invitat să ia parte ori pentru că invitația nu i-ar fi parvenit la timpul oportun, ci a lipsit din cu totul alte motive. Conform declarațiilor ce i-au fost smulse de ziariști miercuri (cât de deficitară a rămas instituția prezidențială la capitolul comunicare!), dl. Iohannis nu a luat parte la ședința parlamentară fiindcă vorbei domnia-sa i-ar prefera fapta.
Dincolo de explicația aceasta, analiștii politici au mai invocat necesara prudență, starea de rezervă în care este obligat președintele oricărei țări membre a UE atunci când vine vorba despre o posibilă intenție de modificare a frontierelor europene. Se știe.Operațiunea este dificilă, delicată, necesită operațiuni de lobby și de negociere precaute, foarte atente, mai toate ferite de ochii presei și ai lumii. Nimeni nu contestă realitatea acestui lucru. S-a mai spus și că dl. Klaus Iohannis ar fi dorit să nu se amestece cu declarațiile politicianiste, patriotarde ale șefilor partidelor din majoritatea parlamentară, dar și că ar fi intuit că unii dintre aceștia se vor sluji de prilej pentru a continua și astfel războiul cu ceea ce nu continuă să denumească organismele și reprezentanții Statului paralel. Poate chiar cu Instituția Președintelui.

Integral pe Contributors.roComentarii

v Ghiolbanis probabil si-a dat seama, cam tirziu ca Romanilor li se parea normal ca la o astfel de reuniune aniversara sa fie prezent si presedintele,in functie, iar acuma o da la "intors". Poate ne spune si ce afacut el pe "ascuns" pt reintegrarea Basarabiei si Bucovinei, desprinse prin rapt de marile puteri (cu care el are legaturi strinse).

30 martie 2018 17:29

CTC EXACT!

30 martie 2018 14:13

Misterul misterelor Hai, domnule autore, nu mai intoarce problema ca pe clatita! Domnul presedinte Iohannis este un om pragmatic si calculat. Daca din chestia asta iesea vreun chichirez politic sau turistic de interes personal, sau macar imobiliar, fii sigur ca era prezent si, bun sau rau, patriotard sau in limbaj sobru european, discursul sau umbrea totul ca un multimilenar copac sequoia din California cea inca nevizitata. Altfel, de ce sa-si tulbure omul siesta?!

30 martie 2018 14:08

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.