Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

România înregistrează un nou paradox: Puterea și Opoziția sucombă împreună. Ludovic Orban și Liviu Dragnea au ceva în comun: amândoi își duc partidele de râpă. Situația este unică. În orice colț de lume, politicienii aflați la putere își știrbesc imaginea și scad în sondaje iar adversarii lor profită și se cațără pe val.

Regula nu se aplică și în România, țară în care și guvernanții din PSD și opozanții din PNL se scufundă. Iar ca paradoxul să fie complet, crește ALDE – partid care guvernează, pe față și asumat, alături de PSD. Absurditatea, susține NAȚIONAL, este confirmată de sondajele de opinie, conform cărora deși PSD a scăzut cu vreo zece procente, PNL a reușit să salte cu doar 2 – 3. Reușită minoră și care se încadrează în marja de eroare a oricărui sondaj, motiv pentru care s-ar putea ca nici măcar să nu se reflecte în scorul de la viitoarele alegeri.

La 16 luni de la alegerile parlamentare din 2016, intenția la vot a românilor s-a schimbat semnificativ, dar nu suficient pentru a genera, în cazul unor noi alegeri, o nouă majoritate parlamentară, constată ANTENA3. Situația la zi se prezintă astfel: PSD -  decembrie 2016 - 45% (martie 2018 - 39%), ALDE - decembrie 2016 - 6% (martie 2018 - 12%), PNL - decembrie 2016 - 20% (martie 2018 - 27%), USR - decembrie 2016 - 9% (martie 2018 - 7%). Tot ce a pierdut PSD pare să fi mers la ALDE, coaliția de guvernare păstrându-și astfel 51% din intenția de vot a românilor.

Aceasta cu toate că prim-ministrul PSD Viorica Dăncilă nu pricepe că nu poate amăgi populația, continuînd să vorbească fără ea. Adică fără o pregătire prealabilă. Politica nu-i doar risipă de vorbe. Mai cere și puțină minte. O promisiune deșartă amărăște o mare parte din populație. Va face sărbătorile pascale fără salariul promis. Mai mult, susține COTIDIANUL, promisiunea doamnei Dăncilă avertizează populația şi asupra unui lucru. Că nu poate conta pe afirmațiile premierului abia instalat de PSD – ALDE. Că doamna Viorica Dăncilă este mai vocală și mai deșartă decît precedenții prim-miniștri pe care i-a propulsat PSD-ul. Că este chiar mai săracă în competențe decît aceștia.

Situația creată cu dezinvoltură (și inconștiență) de Viorica Dăncilă ne arată nu numai modesta sa prestație ca premier. Penibilul situației mai trădează și calitatea oamenilor promovați de PSD în ultima vreme. Au umplut Guvernul, ministerele și descentralizatele cu mediocri, oportuniști și impostori. Din păcate, fenomenul nu este valabil doar pentru PSD. Este suficient să aruncăm o privire asupra vîrfurilor din PNL sau asupra generației de chichiriți din celelalte partide mai mici. Privită cu îngăduință, generația de politicieni de acum arată dezolant.

Or fi unii excepționali în profesia lor, or fi absolvit ei școli cu nume sonor, dar folosul pe care îl aduc în instituții sau în comunități este dezamăgitor. Nu cunosc lucruri elementare, nu-i respectă pe cetățeni, nu au proiecte pentru domeniul în care lucrează. Nu au vise pentru ceilalți. Nu își doresc decît salarii cît mai mari, excursii cît mai spectaculoase și petreceri cît mai lungi! Mult prea puțin pentru a determina o schimbare importantă în România! Iar „Viorica Dăncilă este o rușine de premier”. Declarația aparține scriitorului și filosofului Andrei Cornea și a fost făcută la DIGI24.

PSD încearcă să înşele vigilenţa soicietăţii civile și prin următorul şiretlic: mai întâi vine un parlamentar obscur şi depune un proiect legislativ controversat, imediat partidul spune că nu susţine legea, însă, mai târziu, în Parlament, proiectul este scos de la naftalină şi votat. Un singur exemplu, prezentat de ADEVĂRUL. Spre finalul anului trecut, deputatul PSD Cătălin Rădulescu, mult mai cunoscut ca „parlamentarul mitralieră“, a iniţiat mai multe proiecte legislative care măcelăreau legislaţia penală, în condoţiile în care el însuşi este condamnat cu suspendare pentru corupţie. Una dintre iniţiative prevedea faptul că faptele săvârşite de demnitari ce determină conflict de interese să se prescrie în termen de trei ani.

Imediat opinia publică s-a inflamat, astefl încât liderii PSD, în frunte cu Liviu Drganea, au dat înapoi şi au anunţat că nu susţin asemenea proiecte legislative.
Cu toate că nu au avut, ofical, girul partidului, iniţiativele lui Cătălin Rădulescu au fost înregistrate la Parlament, deci au intrat în procedură legislativă: dezbatere în Comisii, apoi vot în plen. Lunile au trecut, proiectele au stat la sertar, până miercuri, când Comisia juridică a Camerei Deputaţilor, condusă de Eugen Nicolicea (PSD), a avizat favorabil fix proiectul de lege iniţiat de Cătălin Rădulescu la finele anului trecut.

Și un alt proiect controversat al PSD, prezentat de ROMÂNIA LIBERĂ: Închisoare part-time pentru corupție. Persoanele condamnate, inclusiv pentru corupţie, cu pedepse de până la cinci ani de închisoare vor putea beneficia de executa pedeapsa la domiciliu sau în zilele de week-end într-un centru special înfiinţat, potrivit unor amendamente legislative propuse de PSD.

Comentarii

alupigus Deci, obijnuiti-va cu ideea: Dragnea are pula mare si va fute-n cur pe orisicare, fie din PSD fie din tara. Are oase de smecher, nu-i face fata nimeni!

11 aprilie 2018 9:30

alupigus Orice ati zice, Dragnea are pula mare si fute-n cur pe orisicare. I Teleorman a facut ca teleormaneni sa aiba cele mai mici salarii din tara si tot l-au votat in masa.

11 aprilie 2018 8:30

v Paulus, si eu te-as fute. Daca as avea cu ce...

10 aprilie 2018 4:01

v, te-as fute-n cur, dar esti prea imbecil Cu respect, Paulus

9 aprilie 2018 20:31

v, liderul postacilor psd PSD va castiga 98% la urmatoarele alegeri. Nu va luati dupa sondaje. In tara oamenii sunt in culmea fericirii datorita guvernarii PSD: curs Euro la minim istoric, autostrazi cat vezi cu ochii, preturile la facturi scad cu 10% in fiecare luna, avem un excedent bugetar si ne gandim sa oferim ajutoare sociale si in rep. Moldova dupa cum a promus d-l Dragnea la al 15-lea congres.

9 aprilie 2018 17:23

O fi harticolul cum o fi, dar comentatorii e traznet! Braavo, baieti! Daca s-ar baga si fetele, ati fi si mai ... rezistenti!

7 aprilie 2018 22:03

Vasile Mircescu Asta e blestemul Romaniei...sa fi condusa de incompetentzi si arogantzi...care cheltuie fff multe resurse din avutul tzarii ptr ei si neamurile lor...Baronii PSD vor sa avanseze la rangul de Contzi...Dar prostia si nepregatirea iese la iveala...Uitatzi-va la Dna Premier Dancila...O gospodina buna sa gateasca "sarmale"...goala la cap dar imbracata frumos...

7 aprilie 2018 9:40

psd-ist de psd-ist Asa ! Si.....care-i durerea voastra ? Haaaa....????Ca...majoritatea toooot exista !!!

6 aprilie 2018 17:43

v Sondajele de opinie au importanta lor pt actiunile partidelor, dar adevarata situatie este la vot (daca nu intervin numaratorii, care pot falsifica voturile). Este drept ca si neparticiparea la vot are importanta ei, dar in principal este votul. Cred ca nimeni nu trebuie sa se imbete cu apa rece dupa aceste sondaje.

6 aprilie 2018 15:39

George Soros Am hartia igienica imprimata cu chipul unui taran lider boslhevic cu mustata din Romania. Nu i-am retinut numele.

6 aprilie 2018 14:15

Levy Dragnea In curand trebuie sa punem tunurile pe ALDE.

6 aprilie 2018 13:10

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.