Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

În cadrul unei conferinţe de presă, ALDE Dolj a făcut publice datele ultimului sondaj de opinie realizat de AVANGARDE în cel mai mare judeţ al Olteniei. Volumul eşantionului chestionat prin metoda CATI a fost de 1.000 persoane peste 18 ani, reprezentînd populaţia adultă din judeţul Dolj. Marja de eroare a sondajului este de ±3%.

Cele mai interesante rezultate vizează candidatul la Preşedinţie în alegerile din 2019. Două întrebări pe această temă sînt legate între ele:

– 1. PSD şi ALDE ar trebui să aibă un candidat unic la alegerile Prezidenţiale?

– 2. Doar dacă vor un candidat unic, care ar trebui să fie acesta?

Aşadar, la întrebarea dacă ar vrea ca alianţa PSD-ALDE să aibă candidat unic, doar 22% dintre oltenii au răspuns DA, iar 25% că ar fi bine să aibă fiecare partid candidatul său. În schimb, dacă alianţa PSD-ALDE ar decide să aibă un candidat unic, oltenii ar vrea ca acesta să fie Călin Popescu Tăriceanu (48%). Liviu Dragnea este cotat cu 8%, Gabriela Firea cu 2%. Dintre cei chestionaţi, 40% au răspuns că nu ştiu sau nu vor să-l precizeze.

Integral pe CotidianulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.