Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Europarlamentarul Cătălin Ivan a obținut acordul Comisiei de Control Bugetar CONT din Parlamentul European pentru “raportul de inițiativă” pentru construirea unui mecanism european de confiscare a averilor obținute ilegal și scoase în afara Uniunii Europene. Asta, pentru ca, spune europarlamentarul în grupul Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor, este aproape imposibil pentru Romania sa recupereze milioanele pierdute prin transferarea în afara granițelor a averilor obtinute ilegal.

”Săptămâna viitoare voi avea deja discuțiile cu OLAF pentru a stabili împreună direcțiile de urmat pentru construirea acestui mecanism european. Consider că acest demers reprezintă singura soluție pentru recuperarea prejudiciilor provocate de averile obținute ilegal și transferate în afara granițelor statelor de proveniență. La nivel național, acest lucru este aproape imposibil și nu se pune problema unei recuperări eficiente. Sunt state care refuză să colaboreze. Poate că România nu va recupera niciodată miliardele pierdute în ultimii 30 de ani, dar printr-un mecansim european, cred că avem o șansă”, a declarat Cătălin Ivan, vicepreședinte al Comisiei CONT din Parlamentul European.

Integral pe HotnewsComentarii

Mihai bravo uite ca si un PSD-ist poate face lucruri bune! ma mir , probabil de asta si vor sa-l dea afara!

23 martie 2018 7:16

Băi papagalule, să-mi bag pula-n gura ta și-n capul tău și-n mecanismul tău împuțit. Voi grohăitorii ăștia europeni sunteți buni la teoria chibritului exagerată și execerbată la superlativ, n-am găsit altă rimă. Ia mai bine convinge-i tu pe porcii tăi europeni ca să fie inițiată o campanie europeană în toate țările UE, mă refer la țările din fostul bloc european comunist, țări în care să fie cercetați toți politicienii care au avut funcții oficiale în adminstrația de stat locală sau centrală, guvern și parlament începând din 1990 până-n ziua de azi, pentru ca respectivii să dovedească modul cum au ajuns milionari în euro sau în moneda lor națională, iar dacă respectivii vor avea reclamații că au solicitat și primit mită, atunci averile lor să fie confiscate integral iar respectivii să fie condamnați la ani grei de ocnă cu executare. Lasă-n pizda mătii teoriile chibritului cu găsirea și inventarea mecanismelor prin care nu se rezolvă nimic, morții mă-tii de papagal sclerozat. Te fut în gură până faci spume ca detergentul Tide!

22 martie 2018 22:33

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.