Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Decizie fără precedent pentru România. Oficialii europeni vin în ţara noastră să verifice modul cum administrăm fondurile europene acordate. Comisia de control bugetar a Parlamentului European va sosi în România în luna septembrie.

Europarlamentarul Cătălin Ivan, vicepreședinte în această Comisie, a explicat, la ANTENA3, că este un control care se face în toate țările europene, iar cei de la PPE au solicitat o verificare a României. „La fiecare început de an această Comisia alege trei-patru țări pe care le va vizita în cursul acelui an. Până acum în România nu a fost, iar cei de la PPE au solicitat ca această Comisie să vină în România să facă verificări”, a spus Cătălin Ivan, vicepreședinte al Comisiei de Control Bugetar.

ROMÂNIA LIBERĂ remarcă o „răceală pe axa București- Bruxelles“, după ce premierul Viorica Dăncilă i-a scris președintelui CE, cerându-i clarificări cu privire la documentul din 2012 prin care au fost solicitate date referitoare la cauze penale.
Dăncilă i-a transmis scrisoarea preşedintelui Comisiei Europen Jean Claude Juncker, aceasta solicitând ca forul european să spună dacă documentul din 2012 e unul autentic. Premierul afirmă, în scrisoare, că este vorba de un ”subiect care preocupă şi îngrijorează opinia publică din România”.

”Mă refer la o scrisoare atribuită Comisiei Europene, datată 10 octombrie 2012, transmisă ministrului Justiţiei de la acel moment, doamna Mona Pivniceru, care conţine 21 de cerinţe adresate de instituţia europeană Guvernului României referitoare la Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV). Între aceste cerinţe se regăsesc şi solicitări concrete, directe, privind anumite cauze penale şi anumite persoane cercetate penal pentru săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi de abuz în serviciu, respectiv George Becali, Adrian Năstase, Şerban Alexandru Brădişteanu, George Copos, Tudor Alexandru Chiuariu, Ion Dumitru, Decebal Traian Remeş, Cătălin Voicu, Dan Voiculescu”, scrie Dăncilă.

Comisia Europeană a precizat, „rece“, că a primit scrisoarea din partea premierului Viorica Dăncilă, adăugând că îi va răspunde în timp util, anunță GÂNDUL. ” În ceea ce priveşte documentul pomenit, acesta făcea parte din corespondenţa tehnică uzuală, de acum mai mulţi ani (2012), din cadrul MCV, cu privire la obiectivul de referinţă numărul 3, care prevedea: <<valorificarea progreselor deja înregistrate, continuarea efectuării de anchete profesioniste şi imparţiale privind acuzaţiile de corupţie, la nivel înalt>>. După cum ştiţi, MCV este un proces prevăzut în Tratat, menit să măsoare progresele înregistrate de România, în îndeplinirea unui set stabilit de obiective de referinţă”, a precizat Comisia Europeană.

Este vorba, amintește JURNALUL NAȚIONAL, despre un document din 10 octombrie 2012, adresat Ministerului Justiției, care prezintă o listă de 21 de cerinţe ale Comisiei Europene în legătură cu MCV, prezentat de Antena 3. Unul dintre puncte prevede descrierea situaţei si stabilirea paşilor de urmat în cazuri de corupţie cunoscute, fiind date şi nume: Gheorghe Copos, Adrian Năstase, Şerban Brădişteanu, Ion Dumitru, Decebal Traian Remeş, Dan Voiculescu, George Becali, Cătălin Voicu, Tudor Chiuariu.

COTIDIANUL susține că documentele prezentate în aceste zile de Antena 3 la emisiunea „Sinteza zilei“ demonstrează că toate dosarele suspectate că ar fi fost instrumentate politic în ultimul deceniu au avut girul Comisiei Europene! Din păcate, absolut toţi miniştrii de Justiţie din perioada 2006-2017 au acceptat fără să crîcnească amestecul Comisiei Europene în soluţionarea acestor dosare, ştiind bine că, în acest fel, era pusă la îndoială chiar independenţa actului de justiţie!

Însă ministrul Justiției din 2012, Mona Pivniceru, a declarat, citată de EVENIMENTUL ZILEI, că nu se poate vorbi de o ingerință în actul de justiție a faptului că reprezentanți ai Comisiei Europene au cerut anumite date privitoare la mai multe dosare din instanțele românești. „De la instituirea Mecanismului (MCV, n.r.) România s-a obligat la anumite condiționalități, singură și le-a propus ca standard, ca obiective de atins.

Comisia monitorizează propriile noastre promisiuni. Comisia nu a cerut date din dosar, ci a cerut să se explice care este stadiul lucrărilor, adică procedura care a fost desfășurată în acele dosare. Deci, atâta vreme cât ne-am obligat ca stat să respectăm niște standarde, ne-am asumat niște obligații internaționale, nu putem avea acum un dublu limbaj“.


Comentarii

@antepostac Ca bei pipi stiam, iar daca te lauzi, e bine. Poate incerci sa bei si caca, e mult mai consistent. Euro-nebunaticule, de atat futut in cur te-ai tembelizat, poponarule. Tu trebuie sa fii futut numai in gura, poate asa iti vine mintea la cap. Saraca ta bunica, ai somomizat pana si pe bunica ta, paganule. Tu, daca ai fost sodomizat in copilarie, nu poti uita asa usor. Te compatimesc, sarmane poponar. Semneaza Juncker.

26 martie 2018 1:01

Sfîntul Prooroc Ilie Tișbitul Dragă Jüncker, te doresc öi pe tine fierbinte, vreau să te fut în cur, în gură, în urechi și în nas prin somomizarea cea mai perversă şi să-ţi sung EURO-urina. Vino repede la hotel RIN camera 27. Te aștept cu nerăbdare. Sunt fierbinte și vreau să te sfințesc cu un futai în cur ca un sfînt și cu Duhul Sfînt ce sunt eu, Elia Tișbitul. Vino repede, EURO-nebunaticule!

26 martie 2018 0:10

Decizie fără precedent pentru România. Oficialii europeni vin în ţara noastră să verifice modul cum Dragă Pizdoş (Dacian-Romanian), te doresc fierbinte, vreau să te fut în cur, în gură, în urechi și în nas prin somomizarea cea mai perversă şi să-ţi degust EURO-urina. Vino repede la hotel RIN camera 27. Te aștept cu nerăbdare. Sunt fierbinte și vreau să te sfințesc cu un futai în cur ca un sfînt și cu Duhul Sfînt ce sunt eu, Elia Tișbitul. Vino repede, nebunule!

26 martie 2018 0:07

Sfîntul Prooroc Ilie Tișbitul: Ba şii pe bunică-mea vreau s-o fut în cur, în gură, în urechi și în nas prin somomizarea cea mai perversă. Să vină repede la hotel RIN camera 27. O aștept cu nerăbdare. Sunt fierbinte și vreau să o sfințesc cu un futai în cur ca un sfînt și cu Duhul Sfînt ce sunt eu, Elia Tișbitul. Vino repede, nebunatico!

26 martie 2018 0:04

Sfîntul Prooroc Ilie Tișbitul Dragă Paulus, te doresc fierbinte, vreau să te fut în cur, în gură, în urechi și în nas prin somomizarea cea mai perversă. Vino repede la hotel RIN camera 27. Te aștept cu nerăbdare. Sunt fierbinte și vreau să te sfințesc cu un futai în cur ca un sfînt și cu Duhul Sfînt ce sunt eu, Elia Tișbitul. Vino repede, nebunule!

25 martie 2018 23:48

EURO-pula-n cur Proictez abuzurile de care am avut parte in copilarie asupra a tot ce inseamna Europa. Daca eu am fost sodomizat de mic, inseamna ca toti europenii sunt homosexuali. Cu respect, Paulus, membru PSD

25 martie 2018 19:25

Fan Liviu Dragnea Saracilor, n-aveti voi banii d-lui Dragnea. Are carte, ii face pe romani din vorbe, bani cacalau, pizda tanara. Jupan adevarat!

25 martie 2018 19:22

@antevorbitor Nu poti discuta, categoric, dar poti sa-i pupi. Sub buric, se intelege.

25 martie 2018 9:36

Adevarul La 22:38 si 23:00 aveti un exemplu de un postac psd dezaxat. Ce poti discuta cu asemenea imbecili?

24 martie 2018 23:51

Adevarul (crud, ce e drept, n.m.) e că ... vreau să-i sug EURO-poolla lu' alde Timmermans, dar (cumva, n.m.) nu ajung la ea (din motive de maximă înghesuiala, n.m.) - nu m-ati putea (puţi, n.m.) ajuta cu un "grant", ceva, să nu mor aici cu mâna întinsă (cu gura deschisă, n.m.), ca EURO-bou'?

24 martie 2018 23:00

Adevarul Si asta in contextul disparitie (bruste si surprinzatoare a) tuturor EURO-gaozarilor si EURO-avortonilor de "gen" (de gen erati) precum si a intregii populatii si popizdatii de bulangi LGBT-ORL-USR-#rezist de pe forum - ciudat, nu?!

24 martie 2018 22:38

Adevarul Dragnea si-a adunat toti gaozarii avortoni din Teleormanul natal sa posteze in forumul asta fara admin. Nastase macar platea studenti mai spalti.

24 martie 2018 20:50

Doru Corect ar fi ”Oficialii europeni vin în România pentru informări”

24 martie 2018 16:43

@nea gicu Iar dupa nume ne dam seama ce cultivati sunt altii si din ce familii nobile provin, n'est pas?

24 martie 2018 13:56

Gicu Dupa comentariile facute, ne putem da seama cat de primitivi, lipsiti de bun simt si educatie sunt mare parte din romani

24 martie 2018 10:16

Colocviu international hotii interni si hotii "din afara". Hotii din interior se vor przenta cu caietele de notite pentru a invata cum se fura la scara mare nu gainarii marunte: o vila , o piscina shun amarat de elicopter.

24 martie 2018 9:14

Iara noi Ii vom astepta cu pulile mari sculate si in vant ca sa le dam ceea ce merita - o mareata MUIE.

24 martie 2018 9:12

@europeanu Ba prostovane, fii sigur ca cacatul european pute la fel ca cel oltenesc. Tu tii cu tot dinadinsul sa puti mai rau ca amandoi !!! European nu poti fi ca ai fost adus pe lume intrun closet romanesc, romanesc nu mai poti fi pen'ca prea te-ai fudulit. Asta conform adevarului universal ca "prostul nu e prost destul, daca nu e si fudul..."

24 martie 2018 5:18

europeanu pai cum sa nu vina bai hotilor !!! La atatia olteni puturosi si hoti trebuie controlat la sange ! R-ati ai dracului de hoti ordinari ! Oare de ce nu se iau fonduri europene ? Ca doar sunt MOCA ! Toata lumea vrea bani de la buget ca aia sunt controlati de hotul de dragnea.

23 martie 2018 22:21

v si nu uitati sa-i intrebati cum de au indraznit sa ofere subventii agricultorilor romani

23 martie 2018 18:58

v si nu uitati sa-i intrebati cum de au indraznit sa ofere subventii agricultorilor romani

23 martie 2018 18:58

v Cred ca aceasta comisie ar trebui sa ne spuna citi bani au alocat Romaniei, citi au platit, ce cotizatie a incasat din partea Romaniei si din banii platiti de la Bruxelles, citi au fost incasati de firme cu capital strain. D-na PM aveti curaj si luati-i la intrebari, ca vad ca altii au ascultat ordinele care le-au fost transmise, fara sa cricneasca.

23 martie 2018 16:30

AdiCACARE fonduri?! Firimiturile de pe sub masa? O armata de birocrati se chimuie la Bruxelles sa nu cada nicio firimitura sub masa pentru Romania, iar aia mari zic:- Ba, dar dac-a cazut, dracului, vreuna si a infulecat-o Dracne ala?! Asa a facut si conducerea bolsevica in anii '30 cu ucrainenii. Le-a luat toate granele, toate alimentele ca sa le vanda ieftin lui Hitler. Pe ucrainieni ii impuscau chiar si numai daca strangeau spicele ramase dupa secerat si treierat. Si pe alea le confiscau! Si nu era chip pentru tarani de a fugi undeva din satele lor. Au murit circa 8 milioane de ucraineni, fie impuscati, fie de foame., un holocaust mai mare decat orice alt holocaust. Urmarea a fost ca cel mai nazist popor din lume au devenit ucrainenii. Si au simtit asta crunt pe pielea lor mai ales evreii bolsevici, cei care au condus represiunile. Asa ca, memento mori, UE !!!

23 martie 2018 16:23

Gicu Nu opinia publica este ingrijorata. Ingrijorata este clasa politica corupta..

23 martie 2018 12:28

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.