Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Acţionarii Tesla au aprobat un pachet de acţiuni în valoare de 2,5 miliarde de dolari pentru CEO-ul Elon Musk, care va fi acordat în cazul în care valoarea companiei va creşte de 12 ori în zece ani, informează CNN.

Musk deţine în prezent acţiuni Tesla în valoare de 12 miliarde de dolari. Conform noului plan de compensaţii, valoarea Tesla ar trebui să crească la 650 de miliarde de dolari, de la 55 de miliarde de dolari în prezent. Aceasta nu înseamnă că valoarea unei acţiuni va creşte de 12 ori, pentru că este posibilă emiterea altora noi.

Calculele arată că în cazul în care valoarea companiei va creşte conform aşteptărilor acţionarilor, pachetul de acţiuni al lui Musk ar putea ajunge la valoarea de 176 de miliarde de dolari, fără a mai socoti participarea sa la compania SpaceX, ceea ce l-ar situa peste cele 132 de miliarde ale lui Jeff Bezos, creatorul Amazon, şi l-ar propulsa în poziţia de cel mai bogat om al lumii.

Integral pe MediafaxComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.