Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Viorica Dăncilă i-a transmis scrisoarea preşedintelui CE; Jean Claude Juncker, în document aceasta solicitând ca forul european să spună dacă documentul din 2012 ce presupune ingerinţe în justiţie e unul autentic. Dăncilă afirmă că informările lui Tudorel Toader arată că era o practică repetată.


VEZI MAI JOS DOCUMENTUL

Premierul Viroica Dăncilă cere, în scrisoarea transmisă lui Jean Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, clarificarea adresei din 2012, transmisă de CE ministrului Justiţiei de la acel moment, Mona Pivniceru, şi care conţine 21 de cerinţe adresate de instituţia europeană Guvernului, inclusiv solicitări concrete, directe, privind anumite cauze penale.

"Este esenţial pentru colaborarea noastră instituţională şi pentru consolidarea funcţionării justiţiei în România să lămurim dacă documentul atribuit Comisiei Europene este unul autentic, asumat instituţional, şi dacă este singurul document de acest fel, de natură să aducă ingerinţe în funcţionarea justiţiei şi separaţia puterilor în stat (...) Consider că se impun clarificări urgente, domnule preşedinte Juncker, cu atât mai mult cu cât, la solicitarea mea, ministrul Justiţiei, domnul Tudor Toader, m-a informat că transmiterea unor astfel de cerinţe imperative autorităţilor române de către Comisia Europeană a constituit o practică repetată.", se arată în scrisoarea transmisă de Viorica Dăncilă.

În calitate de prim-ministru al Guvernului României, am responsabilitatea să apelez la toate pârghiile legale şi morale pentru protejarea şi promovarea României ca stat democratic în care funcţionează separaţia puterilor în stat, independenţa justiţiei şi în care sunt garantate drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţeanului.
Domnia legii şi apărarea statului de drept sunt pilonii fundamentali ai consolidării oricărei societăţi democratice, aşa cum este cea a ţării mele. Este convingerea mea, a Guvernului României şi a tuturor celor care împărtăşesc valorile democratice.

Din aceste considerente şi având în vedere convingerile noastre comune, mă adresez dumneavoastră, domnule preşedinte, în legătură cu un subiect care preocupă şi îngrijorează opinia publică din România. Mă refer la o scrisoare atribuită Comisiei Europene, datată 10 octombrie 2012, transmisă ministrului Justiţiei de la acel moment, doamna Mona Pivniceru, care conţine 21 de cerinţe adresate de instituţia europeană Guvernului României referitoare la Mecanismul de Cooperare şi Verificare. Între aceste cerinţe se regăsesc şi solicitări concrete, directe, privind anumite cauze penale şi anumite persoane cercetate penal pentru săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi de abuz în serviciu, respectiv George Becali, Adrian Năstase, Şerban Alexandru Brădişteanu, George Copos, Tudor Alexandru Chiuariu, Ion Dumitru, Decebal Traian Remeş, Cătălin Voicu, Dan Voiculescu.

Integral pe MediafaxComentarii

Sicterescu Slaba, slaba de...tot scrisorica ... lu` madam Dancila, data ceac-pac la Inalta Poarta de la Bruxelles ! Pt ca nu scrie acolo ca din momentu-n care UE a dat in scris, negru pe alb ca ...sanchi, se...."intereseaza" de niscaiva nume de politicieni romani, aflate in proces cu DNA, absolut toti judecatorii rrhhomani ...sanchi "impartiali", care s-au cacat pe ei de frica numa` la auzu` ca mUE S-A INTERSAT de procese, o sa dea condamnari grele ...tuturor celor acuzati ! Ptiu.... era sa scriu...tutulor !!! Sictir bre !

22 martie 2018 10:18

@ 22 martie 2018 7:12 Băi handicapatule impotent, ia du-te tu și fute-o pe mă-ta în gură, idiotule. Al dracului moș impotent ce ești tu, te fut eu și-n gură, ca să ai gura plină, boule! Vezi că vine Paulus în mare grabă să ți-o tragă și el la gingiile tale știrbe, boșorogule impotent ce ești tu!

22 martie 2018 7:32

v 22:43 te-as fute-n cur nonstop, pe tine si pe mama ta. Asa handicapati cum sunteti.

22 martie 2018 7:12

Pute Ma ,macar nu-i mai dati poza asta de tata in batatura,vezi hainele ,vezi coafura ,vezi vorbele nimic nu-i merge ,tata tata ,mai repetentule unde le gasesti ???

22 martie 2018 4:17

gica ,contra Madama ii cere socoteala ACUM sefului ei de la UE langa care a mancat o paine dulce Capra raioasa ridica coada si scuipa unde a mancat Daca nu era NATO si UE eram acum in situatia Moldovei semisovietice

22 martie 2018 0:49

v Doamna Dancila nu trebuie sa ceara confirmare acelor hirtii de la Comisia Europeana. Acestia au un antet, niste semnaturi sistampile. Ba mai mult trebuie sa aiba un nr de inregistrare, de unde a venit si cui se adreseaza. Comisia Europeana chiar daca urmareste unificarea Europei, nu are voie sa se implice in treburile interne ale tarilor semnatare, cu atit mai mult sa dea nume de persoane care sa fie anchetate si condamnate.

21 martie 2018 23:42

@ Ionut Petre de pe Feisbuci Măi Petrică, nu-i mai da limbi între buci lui Băsescu în timp ce-i gâdili coloana aia a lui vertebrală, care de dreaptă ce era, el Băsescu era tot timpul strâmb și la vorbă și la port, iar în cap are numai căcat și bășini împuțite. Fie vorba între noi, numai pentru distrugerea flotei de vase comerciale a României, idolul tău de căcat Băsescu merita spânzurat de coaie în P-ța Universității, după ce ar fi fost umplut cu paie. Băsescu nu merită decât mUE și de la UE și de la noi! Băsescu? O spurcăciune împuțită de neom strâmb și chior!

21 martie 2018 22:43

Comunicat al PMP! Domnul Traian Băsescu a venit în această dimineață la sediul partidului nostru PMP cu ambele mâini bandajate. Ion Tolomac l-a întrebat imediat: Ce ai pățit nea Traiane? Nimic, a răspuns Băsescu, aseară când am ieșit de la Cireșica, m-a călcat unul pe mâini!

21 martie 2018 21:22

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.