Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Comisia pentru administraţie a Camerei Deputaţilor a respins proiectul de lege privind statutul de autonomie al ţinutului secuiesc. Deputatul UDMR Kulcsar Jozsef şi-a susţinut proiectul în comisie, lângă un delegat al Ţinutului Secuiesc. În discurs el s-a referit la 1 decembrie cu sintagma "ziua voastră naţională" şi a fost tras la răspundere de colegii din comisie. „Nu cred că este o iniţiativă antiromânească, nu doreşte să destrame statul român”, a afirmat deputatul UDMR Csoma Botond. Deputatul UDMR Marton Arpad a propus că proiectul să fie modificat pentru a se încadra în prevederile constituţionale, dar dorinţa nu i-a fost împlinită, căci preşedintele Comisiei, deputatul PNL Florin Roman, a supus la vot respingerea proiectului . Potrivit proiectului de lege, "locuitorii Ţinutului Secuiesc se constituie în comunitate autonomă" ca expresie a identităţii sale istorice, în scopul asigurării egalităţii de şanse a cetăţenilor şi protecţiei identităţii naţionale maghiare.

Integral pe Jurnalul NaționalComentarii

v Ungurii sint tenace, ei lupta "treptat, treptat" pt autonomia lor, uitind sa ne spuna ce statut vor avea Romanii care vor traii inacel Tinut Secuiesc, nici cei care sint in casatorii mixte, nici urmasii lor. Ba mai mult nu ne spun ce se va intimpla cu ungurii din Bucuresti, Brasov, Medias, etc. Este drept ca si Romanii le dau "nas", ca nu ridica pragul la parlamentare, ca admit UDMR, FDGR, ba sa ffie partide ba societati etnice.

22 martie 2018 0:02

Adrian Caranfil Si turcii s-au pronuntzat contra independentei românilor, dar ceia ce trebuie sa se intample, se va intampla!

21 martie 2018 15:30

John Doe Foarte bine. Cui nu-i place sa se mute in Ungaria.

21 martie 2018 14:24

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.