Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Potrivit unui sondaj realizat în luna martie, cu privire la intenţia de vot în perspectiva alegerilor prezidenţiale din 2019, președintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a fost creditat de 48% dintre cei chestionaţi, faţă de doar 8%, cât a primit liderul PSD, Liviu Dragnea (fiind vorba de cei care cred că e nevoie de un candidat comun al PSD şi ALDE).

Cetăţenii intervievaţi de Avangarde au fost întrebaţi dacă, din punctul lor de vedere, ALDE şi PSD ar trebui să aibă un candidat unic la prezidenţialele de anul viitor. Rezultatele, prezentate de GÂNDUL, au fost următoarele: 39% – nu mă interesează; 25% – candidaţi separaţi; 22% – candidat unic; 12% – nu pot aprecia; 2% – nu răspund. Cei care au optat pentru un candidat unic au fost întrebaţi cine ar trebui să fie acesta. Iată rezultatele: Călin Popescu Tăriceanu – 48%; Liviu Dragnea – 8%; Gabriela Firea – 2%, altul – 2%; nu ştiu/nu răspund – 40%.

Sondajul a fost efectuat în Dolj, în cel mai mare judeţ al Olteniei, dar astfel de sondaje se efectuează în fiecare județ. Deja iderii unor organizații județene ALDE au anunțat că președintele partidului, Călin Popescu Tăriceanu, este cel mai bun candidat pentru alegerile prezidențiale din 2019. La sfîrşitul săptămînii trecute, amintește COTIDIANUL, europarlamentarul Norica Nicolai ne-a declarat că, în mod sigur, ALDE va avea candidat propriu la alegerile prezidenţiale din 2019, acesta fiind Călin Popescu Tăriceanu, însă ar fi bucuroasă dacă acesta ar fi candidatul comun al alianţei PSD-ALDE.

Tăriceanu a recunoscut că își pune și el problema candidatului la prezidențiale dar „e mult prea devreme” ca ALDE să facă un anunț. Șeful Senatului a preciza că partidul a cerut să se facă sondaje cu privire la alegeri, dar că nu s-a hotărât dacă va candida sau nu, iar dacă o va face, nu are de gând să anunţe de pe acum, potrivit ADEVĂRUL. „Nu comentez. Pot să vă confirm că am hotărât să facem nişte sondaje pentru filialele noastre, pe judeţe, pentru că trebuie să ne pregătim pentru alegerile din 2020, alegerile locale şi parlamentare şi mă interesează de pe acum să vedem care sunt candidaţii cu potenţial pe care îi avem.

Sigur, ne interesează să vedem şi cum stăm la un an şi câteva luni de la începerea guvernării. Acest sondaj, după părerea mea, trebuie privit cu o relevanţă relativă în ceea ce priveşte problema candidaturii la prezidenţiale, având în vedere că eu nu m-am hotărât să anunţ o astfel de candidatură şi nici nu o voi face curând”, a spus Tăriceanu.

EVENIMENTUL ZILEI amintește că întrebat dacă PSD ar putea avea un candidat din afara partidului, liderul formațiunii, Liviu Dragnea, a răspuns săptămâna trecută: „Nu am stabilit ce facem noi și ne apucăm să susținem pe alții? Nu cred. Ditamai PSD? Ce naiba?”. Dragnea nu a vrut să spună dacă va candida în 2019. „Avem o strategie pentru Cotroceni, dar nu am stabilit candidatul. E mult prea devreme. Fiecare cu strategia lui. Să ajungem acolo, să fim sănătoși!”, a răspuns el.

Pe CHESTIONARUL ZIARE.RO vă invităm să vă spuneți opinia: În cazul unui candidat unic pentru alegerile prezidențiale din partea alinaței PSD-ALDE, cine ar fi acesta?


Comentarii

@imbecilul v, tipicul postac psd-ist Infantilule, marii barbati de stat ai tarii: Kogalniceanu, Rosetti, etc- carora nu esti vrednic sa le legei incaltamintea, au realizat ca romanii nu se pot uni decat sub un domnitor strain, care sa nu fie provenit din vreun partid romanesc, sa fie înrudit cu familiile regale europene. Romania a trecut rapid de la feudalism la perioada capitalista sub conducerea familiei regale. In 1938 eram a 5a putere economica a Europei. Cu Dragnea al tau, suntem Teleormanul Europei.

25 martie 2018 19:41

v Comentatorul de la 10:24, nu comentez de persoanele citate, dar ma gindesc ca printre milioanele de Romani, nu or fii toti cretini, ci pot unii sa ne conduca. Stiu ca sint unii sustinatori ai teoriei ca Romanii nu se pot conduce singuri si trebuie sa fie un strain, care sa-i conduca. Eu nu cred in asta. inca mai cred ca printre Romanii sint si oameni competenti.

25 martie 2018 16:49

v o sustin pe romanca Ana Birchall ca presedinte al Romaniei.

25 martie 2018 10:30

@imbecilul v, tipicul postac psd-ist Pentru tine nu conteaza competenta, integritatea, ci doar sa fie de etnie romana. Evreul Dumitru Graur a sistematizat gramatica limbii romane. Germanul Carol I a fost cel mai mare conducator din ultimii 200 de ani, etc. Daca imbecilitatea ar durea, ai urla tot timpul baiete.

25 martie 2018 10:24

O altă știre Antena 3 de tot căcatul! Anonimul răspândac de la antenele Varanului, după ce că nici măcar n-are boașe să se semneze măcar cu inițialele numelui său, ne prezintă o altă știre de căcat, unde ologul social Marius Puleanu, nărodul ăla cu mutră de văcar de la coada boului, care vine cu ditamai sondajul vidanjat tocmai de la găozul ofilit al Varanului. Liviu Pleșoianu căcatândidat la prezidențiale? Păi aurolacul ăla cu muian de om al străzii nu e bun de pus nici măcar casier la o toaletă publică unde se cacă toți amărăștenii. Iar marele olog social Marius Puleanu vrea să-l facă pe acel Cur nebărbierit și flocos, a se înțelege pletos, deci vrea să-l pună-n postura de candidat la prezidențiale? Liviu Dragnea o să candideze la președinția ocnei de la Jilava, dacă instanța o să-l condamne cu executare la acel proces de abuz cert în serviciu de pe vremea cănd Dragnea era tartorul CJ Teleorman, când a angajat fictiv două otrepe cu fustă de la PSD la CJ Teleorman, dar otrepe care lucrau la PSD și-și ridicau numai salariul pentru nemuncă, prejudiciu creat statului de 108.000 lei. Tăriceanu n-are șanse la prezidențiale, pentru că după ce că s-a făcut sluga lui Dragnea și participă la ruinarea României prin înglodarea țării în alte datorii externe peste cele 65 miliarde euro făcute pân-acum de către PSD în guvernările anterioare, așa că pe Tăriceanu o să-l voteze Pulea Spătarul. Restul gargarei despre acutualul președinte al României și celelalte speculații vomate de Puleanu nu sunt decât fantasmagorii gen Antena 3, deci nimic altceva decât căcări împrăștiate aiurea care mai și put îngrozitor. Aceste știri senzaționale neexplodate prezentate de Antena 3 nu sunt decât apele căcăcioase în drumul lor spre stațiile de epurare a căcatului menajer. Punct!

24 martie 2018 17:04

v Vad ca prin dorinta mea de anu-l vota pe Ghiolbanis am "deranjat" pe unii. Acestora le spun sa citeasca inca odata postarea mea. Eu nu am spus sa fie votat Dragnea, PSD-ul sau altcineva, doar sa ne conduca un Roman. Sperca din atitea milioane cit are tara sa fie un Roman demn sa ne conduca.

24 martie 2018 17:04

urare pt postacul v, imbecilitatea peesonificata Mai v, esti un minument de sovinism si prostie. Trist e ca 17% dintre alegatori au votat ca tine si a iesit P$D-ul, cea mai diabolica constructie politica din ultimele decenii. Sper sa ai o sanatate si o viata la fel intunecate cum ti-e si mintea.

24 martie 2018 16:10

v Oricate spume ati face Romanul Liviu Dragnea consiliat de israelieni fute- n cur UE, SUA, SRI ( carora le ducea vin scump), DNA, SPP, SIE, mediul privat, multinationalele, Consiliu Europei, pe Soros, etc. Dragnea are pula mare, fute- n cur pe orisicare!

24 martie 2018 14:58

Realizari P$D- cifrele vorbesc v, pisha-m-as pe fata ta de handicapat, Dragnea a propus-o premier pe tataroaica Shevil Shaideh. Familia regala e de origine britanico- germana si a inobilat Romania, ghebosule care esti.

24 martie 2018 9:59

ariciul bai boilor?lasati sondajele astea ma si sondati-va voi in c.r si-n creer.ia vedeti cum stati?aaa nu aveti sonda?va da stapanul ca de aia sunteti lingaii lui .

24 martie 2018 7:57

v Cred ca ar fi bine pt tara sa fie ales un candidat Roman, oricare, nu Ghiolbanis, sau altul din taga lor, sau Attila, etc.

23 martie 2018 16:20

p, lider al PSD Tineret Teleorman ce barbati frumosi si virili!

23 martie 2018 16:15

a lu` pigus O...noua "bata-n gard" bagata de "dujmanii lu` PSD " ??? Precis ca ....DA !!! Alupigus bre ...."dujmani" !

23 martie 2018 11:03

ariciul Dupa parerea mea ,ar trebui sa plece toti,si romanii sa nu mai plateasca pe nimeni,pana nu incep asi face treaba,unde au frecat p..a si au furat pana acuma,si de unde si-au luat salariile stand acasa ori furand pe apucate.iar cine vrea sa munceasca pe un blid de mancare,si pentru ala ,dupa 8 ore sa spuna bogda-prosti,fiindca a ajuns un stat de oameni muncitori de 3 milioane sa tina unul paralel si frecator de menta de 7 milioane,restul fiind bolnavi,pensionari si copii,asistatii social sunt cinstiti,ei pe atata si-au vandut votul,si o vor face mereu.

23 martie 2018 10:51

Moarte-Psd-ului Sondaj de cacat făcut de un imputit ordinar lingau Psd-ist Peileanu sau cum cacat il cheamă,cu sondajele astea vrea sa prostească lumea da fraieri de postaci Psd-sti pot crede

23 martie 2018 10:24

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.