Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Reacţia României privind rezultatul scrutinului în care Vladimir Putin a fost reales pentru un mandat de şase ani a venit sub forma unui comunicat remis de Ministerul Afacerilor Externe, care subliniază nerecunoaşterea de către Bucureşti a anexării regiunii Crimeea şi a exerciţiului electoral din această zonă.

"Ministerul Afacerilor Externe reamintește că România nu recunoaște anexarea ilegală a Republicii Autonome Crimeea și a orașului Sevastopol de către Federația Rusă și, prin urmare, nu recunoaște organizarea de alegeri pe acest teritoriu, poziție împărtășită la nivelul UE și al statelor membre. MAE reafirmă și cu acest prilej sprijinul pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei, în granițele sale recunoscute internațional", se arată într-un comunicat, care vine ca o reacţie oficială a Bucureştiului după afişarea rezultatului alegerilor prezidenţiale din Rusia, câştigate de Vladimir Putin.

Integral pe Digi24Comentarii

Adrian "internaucu', Lucius s.a: prin tratat, Rusia a garantat integritatea teritoriala a Ucrainei in schimbul renuntarii acesteia din urma la armele atomce pe mostenite de la defuncta URSS. Acum vedem cam cat valoreaza si cat respecta Rusia tratatele internationale. Intrebare: daca Ucraina mai avea arme atomice, s-ar mai fi jucat atat de dezinvolt Rusia cu armele pe langa granitele Ucrainei?

22 martie 2018 10:28

@ 21 martie 2018 17:55 Ai dreptate mai Lucius Cornelius Pula, esti un pulifrici idiot tare, nu moale, moale ai in izmene la buci.

21 martie 2018 18:18

Problema e alta! Dacă în trecutul nu prea îndepărtat când România era un stat satelit al Rusiei și implicit al defunctei URSS, vremuri în care ce dicta Moscova era literă de lege pentru România, acum lucrurile s-au schimbat așa cum era și normal. Păi ce să facă acum MAE și România? Să cânte osanale lui Putin și Rusiei pentru anexarea Crimeeii? Istoria Crimeii nu are nimic de a face cu modul în care Rusia și Putin au anexat recent Crimeea prin acțiune armată pașnică dar cu armele având muniție de război pe țeavă. Dacă Putin anexa Crimeea în mod democratic prin acțiuni diplomatice deschise la început și urmând ca firul evenimentelor să fie unul democratic era cu totul altceva. Deci punctul de vedere al MAE și al României e corect și coincide cu cel al aliaților politici, militari și economici ai României. Alți comentatori văd un fel de imperialism american amestecat aici sau un alt fel de imperialism european, iar în acest caz nu e nici vorbă de așa ceva. Asta ca să fim corecți și fără patimi aiurea!

21 martie 2018 18:15

Lucius Cornelius Sulla Pulifrici si "limbi moi" ! La MAE roman....of corse !!!

21 martie 2018 17:55

internaucu` Lumea NU STIE ca : 1. Crimeea a fost cedata Ucrainei de catre N.S. Hrusciov, ucrainean la origine, dupa al doilea Razboi Mondial, in cadrul unei noi "impartiri" regionale a teritoriilor URSS ! 2. Crimeea a apartinut intotdeuna Imperiului Rus , care in sec. XIX a si dus un razboi cu Occidentul si Anglia (sarja cavaleriei usoare britanice a ramas in istorie si literatura !) 3. Eu personal sunt un ferm pro-american , dar asta nu ma impiedica sa remarc ca Ucraina-i un stat....artificial, creat de URSS dupa al II lea Razboi Mondial pt a avea doua (2 !!!) voturi in Consiliul de Securitate al ONU !

21 martie 2018 17:52

Rusia nu o să judece conducătorii, Rusia o să judece NAȚIUNEA ROMÂNĂ deoarece conducătorii au fost aleși de către popor, evident cu sprijinul SRI și DNA, dar pentru Ruși nu contează. Când Rusia va hotărî că România trebuie să plătească .... o va face, cu toata ”opoziția” occidentului.

21 martie 2018 14:00

România vorbește când nu trebuie De ce să facem noi jocul IMPERIALIȘTILOR occidentali? ”Mâine” occidentul și Rusia vor sta la aceiași masă, iar noi nu vom fi ”țapul ispășitor”.

21 martie 2018 13:56

CTC Ce ne interesează pe noi? Ce te interesează, mă, mumie extrasă cu forcepsul dintr-un sarcofag egiptean? În schimb, pentru toate fărădelegile lor, pe americani îi lingem în c…r din punct de vedere diplomatic. Avem minte, mai avem?

21 martie 2018 12:26

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.