Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Scenariu-şoc pentru Guvernul Dăncilă, la doar două luni de la învestire. Potrivit unor surse, există nemulţumiri uriaşe privind activitatea mai multor miniştri, iar aceştia ar urma să fie schimbaţi din funcţie până la mijlocul lunii viitoare.

Vizaţi ar fi ministrul Economiei, cel al Energiei, ministrul Sănătății şi cel al Transporturilor, susține ANTENA3. Dacă vorbim de nume, vor exista dicuții aprinse și asta pentru că în momentul în care a ajuns la Palatul Victoria acest nou executiv, au venit aici câteva persoane prin influența unor baroni. Aceștia trebuie să fie de acord ca oamenii lor să plece acasă și va fi destul de greu să fie convinși.

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu, a confirmat zvonurile unei posibile remanieri în Cabinetul Dăncilă. Ștefănescu, citat de EVENIMENTUL ZILEI, a spus că este posibil să aibă loc o remaniere în luna aprilie. „Eu trebuie să fac toate eforturile să-i laud pe colegii din Guvern. Este greu să-i lauzi pe cei care nu au avut o conferință de presă. Este foarte greu să scoți în evidență lucruri bune pe care le face Guvernul, când opinia publică este antamată pe dezvăluiri, statul paralel și altele. Da, este posibilă o remaniere”, a precizat Ștefănescu.

Strategia lui Liviu Dragnea este și cea aplicată în cazul lui Mihai Tudose: l-au lăsat să semneze „revoluția fiscală” și apoi a fost demis, fiind considerat incompetent, afirmă CURENTUL. La fel va fi și în cazul ministrului Sănătății, Sorina Pintea: se va emite HG privind sporurile salariale în Sănătate, inclusiv Anexa 10, aflată până luni în dezbatere publică, iar după ce miile de medici care au semnat scrisorile de protest față de proiectul legislativ își vor pune în practică avertismentele și nu vor mai intra în operații, asigurând doar urgențele, Pintea va fi sacrificată iar regulamentul va fi ușor îmbunătățit. După ce Pintea a anunțat săptămânile trecute că medicilor și asistenților li se vor majora salariile cu până la 173%, ieri aceasta a anunțat că de fapt veniturile acestora nu vor scădea.

Deocamdată premierul Viorica Dăncilă își vede de răfuielile guvernului cu instituțiile europene. La începutul ședinței de guvern de miercuri, Viorica Dăncilă a anunţat că va transmite o scrisoare preşedintelui Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, prin care cere detalii despre nota din 2012 ce conţine nume ale unor persoane cu probleme penale, documentul fiind confirmat de Ministerul Justiţiei, anunță GÂNDUL.

Dăncilă îi solicită răspunsuri precise legate de listele de execuție, solicitate cu nume și prenume de Comisia Europeană. „În calitate de prim-ministru al Guvernului României, am responsabilitatea să apelez la toate pârghiile legale și morale pentru protejarea și promovarea României ca stat democratic în care funcționează separația puterilor în stat, independența justiției și în care sunt garantate drepturile și libertățile fundamentale ale cetățeanului“.

„Mă adresez dumneavoastră, domnule preşedinte, în legătură cu un subiect care preocupă şi îngrijorează opinia publică din România. Mă refer la o scrisoare atribuită Comisiei Europene, datată 10 octombrie 2012, transmisă ministrului Justiţiei de la acel moment, doamna Mona Pivniceru, care conţine 21 de cerinţe adresate de instituţia europeană Guvernului României referitoare la Mecanismul de Cooperare şi Verificare.

Între aceste cerinţe se regăsesc şi solicitări concrete, directe, privind anumite cauze penale şi anumite persoane cercetate penal pentru săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi de abuz în serviciu, respectiv George Becali, Adrian Năstase, Şerban Alexandru Brădişteanu, George Copos, Tudor Alexandru Chiuariu, Ion Dumitru, Decebal Traian Remeş, Cătălin Voicu, Dan Voiculescu“, se arată în scrisoarea trimisă de Viorica Dăncilă lui Jean-Claude Juncker, citată de ADEVĂRUL.

Comisia Europeană a confirmat că a primit scrisoarea din partea premierului Viorica Dăncilă, în care aceasta cere ca instituţia europeană să spună dacă documentul din 2012 ce presupune ingerinţe în justiţie e unul autentic, informează ROMÂNIA LIBERĂ. Comisia Europeană a precizat că va răspunde în timp util la scrisoarea premierului Viorica Dăncilă.

"Am primit scrisoarea din partea prim-ministrului Românei şi vom răspunde în timp util. În ceea ce priveşte documentul pomenit, acesta făcea parte din corespondenţa tehnică uzuală, de acum mai mulţi ani (2012), din cadrul MCV, cu privire la obiectivul de referinţă numărul 3, care prevedea: <<valorificarea progreselor deja înregistrate, continuarea efectuării de anchete profesioniste şi imparţiale privind acuzaţiile de corupţie, la nivel înalt>>. După cum ştiţi, MCV este un proces prevăzut în Tratat, menit să măsoare progresele înregistrate de România, în îndeplinirea unui set stabilit de obiective de referinţă", a precizat Comisia Europeană.Comentarii

Gheorghe Ion N-au nici-o treaba cu guvernarea...Doar marirea privilegiilor ptr ei, neamurile si anturajul lor este important...Nu putem noi munci sa platim taxe si impozite cat vor ei sa fure...

23 martie 2018 7:38

v Din articol reese clar ca aceasta Comisie Europeana a facut niste ingerinte inadmisibile in guvernarea noastra. Noi am fugit de rusi, care erau mai putin organizati ca cei din vest. In trecut vorba unui prieten de-al tatei noi faceam un "comert" cu rusii, "noi le dadeam griul, iar ei ne luau porumbul". Acuma cei din vest sint mai bine organizati, ne-au distrus economia sa nu le mai facem concurenta si ne-au facut sclavi in intreprinderile noastre pe care le-am vindut pe nimica lor, din cele ramase, ca restul ne-au pus sa le demolam.

22 martie 2018 16:30

Rodica Dăncilă Pavian cu mantie Dragi români, nu cade nici un guvern, așa cum nu vor cădea nici guvernele din Iran și Pakistan, state europene și membre ale UE. Pa și pu, la mare!

22 martie 2018 16:16

@ 22 martie 2018 14:38 Amice, răspunsul la întrebarea ta nu e decât unul, guvernul Japoniei ne-ar guverna țara mult mai bine, așa cum o face și la el acasă. Japonia a fost mulți ani în primele 3 țări din lume ca și forță economică, acum a mai căzut câteva locuri, dar eficiența guvernelor Japoniei e reflectată de rezultatele economice ale țării. Numai bine!

22 martie 2018 16:13

Dr.Houoooooooo Uite dom`le, ce-i fute grija pe unii ?! Ori pe altii....ca sa nu partajam....! Huooooooo...!!!

22 martie 2018 15:47

gica ,contra Guvernul este oglinda fidela a poporului pe care il de-serveste Credeti ca daca am aduce guvernul Japoniei ar putea guverna mai bine ?

22 martie 2018 14:38

Gheorghe Craioveanu PSD _ ALDE, nu sunt capabili sa guverneze. Partide pline de penali, inculti, hoti... La asa alegatori, alesii pe masura!

22 martie 2018 14:19

Gheorghe Craioveanu PSD _ ALDE, nu sunt capabili sa guverneze. Partide pline de penali, inculti, hoti... La asa alegatori, alesii pe masura!

22 martie 2018 14:18

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.