Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Senatorii vor ca persoanele care au dreptul la mai multe tipuri de pensii speciale să le poată cumula. Iniţiatorii modificărilor legislative ar urma să fie ei înşişi beneficiari. Proiectul de lege este la un pas să treacă de Senat.

Concret, senatorii Viorel Salan (PSD) şi fostul liberal Vergil Chiţac au cerut abrogarea unui alineat din proiectul de lege al unei ordonanţe de urgenţă (103/2017), care prevedea următorul fapt: „Persoanele care îndeplinesc condiţiile pentru obţinerea mai multor pensii de serviciu/indemnizaţie pentru limita de vârstă, reglementate de legi cu caracter special, optează pentru obţinerea uneia dintre acestea“. Aşadar, ar fi eliminată prevederea privind obligativitatea alegerii între o pensie specială sau alta. ADEVĂRUL susține că iniţiatorii ar urma să fie chiar ei beneficiari ai noilor prevederi.

Totodată, mai mulţi parlamentari PSD propun schimbarea legii, astfel încât primarii şi viceprimarii să poată activa şi în mediul privat.Anunțul a fost făcut de senatorul USR Florina Presada, care a transmis că, marți, au primit pe ordinea de zi la Comisia de Administrație Publică, propunerea PSD de modificare a legii nr.161/2003, numind acest lucru “Atac pe toate planurile”, potrivit ZIARE.COM. Senatorul USR incheie mesajul ironic spunand ca primarii au destul timp si si-ar permite sa se ocupe si de alte afaceri. Conform Legii 161/2003, în present, „Functionarii publici nu pot detine alte functii si nu pot desfasura alte activitati, remunerate sau neremunerate“.

În acest timp, în Parlament, Legile Justiției mergpe repede înainte, constată ROMÂNIA LIBERĂ. Cele trei legi ale Justiţiei adoptate marţi de plenul Camerei Deputaţilor - legea 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, legea 304/2004 privind organizarea judiciară şi legea 317/2004 privind organizarea şi funcţionarea Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) - vor intra luni în plenul Senatului pentru votul final, au declarat surse politice.

Printre cele mai importante modificări la cele două legi se află eliminarea preşedintelui României din numirea conducerii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ). Cu o zi în urmă, amintește COTIDIANUL, comisia condusă de Florin Iordache a dat raport de adoptare pentru modificările aduse Legii 304/2004 privind organizarea judiciară, după ce unele articole au fost declarate neconstituţionale de către Curtea Constituţională (CCR). Preşedintele comisiei speciale care a modificat legile, deputatul PSD Florin Iordache, a declarat că cele trei legi au fost modificate în concordanţă cu deciziile Curții Constituționale.

PNL a anunţat că va contesta la CCR modul în care majoritatea PSD-ALDE a dezbătut şi adoptat reglementările, a transmis, în plen, liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan, citată de GÂNDUL. „PNL va contesta la CCR această manieră prin care dumneavoastră votaţi prin majoritatea pe care o aveţi legile justiţiei, legea care scoate preşedintele din procedura de numire a magistraţilor, prin care scoateţi la pensie 2500 de magistraţi şi salvaţi dosare (...)”, a declarat liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan. La rândul lor, cei de la USR au afişat tricouri cu mesajul „#Fără Penali” şi au acuzat că este prezentat un raport fals care nu cuprinde toate amendamentele.

Dincolo de toate prostiile și circăriile din Parlament, cert este că drumul legilor Justiției este în continuare lung, chiar dacă adoptarea lor de către Senat (Cameră decizională în acest caz) nu va ridica vreo problemă, afirmă NAȚIONAL. Nu este vorba despre faptul că Opoziția a anunțat că va bate din nou la ușa CCR ci de intrarea în joc a președintelui Klaus Iohannis. Care, conform atribuțiilor, poate face diverse: să retrimită legile Justiției în Parlament, să sesizeze CCR, să ceară un punct de vedere Comisiei de la Veneția.Comentarii

Un lucru e sigur! Un sistem de pensii bazat pe orice alt principiu decat cel contributiv, la un moment, dat face implozie.

22 martie 2018 10:30

Exista un principiu de la Montesquieu incoace al separatiei puterilor in Stat, tocmai pentru a evita astfel de situatii, in care o gasca de nemernici isi stabilesc drepturi fara nicio opreliste, in dispretul tuturor. Sustin in continuare idea unei revolutii dirijate, chirugicale, care sa ii vizeze exclusiv pe parlamentari, cel mai mare rau pentru natiunea romana. Se pare ca au uitat prea repede ce le-a fost dat sa traiasca cu episodul Colectiv.

22 martie 2018 10:28

liberalu` pe stil....nou Impreuna cu labaralii & USR-istii mai sugaciosule pidosnic .... D`aia !!! Fi barbat si recunoaste !!! Alupigus !!!

22 martie 2018 10:22

Liviu Dragnea, oase de smecher Saracilor, faceti o laba si va trece.

21 martie 2018 20:19

Petre D'aia Gaozare pe tip nou intreaba boshevicii tai de ce voteaza asemenea abuzuri.

21 martie 2018 20:17

liberalu` pe stil....nou Nimeni n-ar trebui sa aiba .."dreptul" sa legifereze in interesul sau personal ! ELIMINATI ABSOLUT TOATE PENSIILE SPECIALE !!! 180.000 de "pensionari speciali" mananca efectiv din bugetul de Stat tot atatia bani cat se dau pt 4.000.000 de pensii contributive !!!

21 martie 2018 17:39

Toate pensiile speciale trebuiesc TĂIATE de urgență ! De asta suntem, unde suntem. Nu avem oameni de stat. Politicienii noștri nu merg în parlament pentru CĂPĂTUIALĂ !!!! Absolut toți politicienii sunt HOȚI, indiferent de partid.

21 martie 2018 13:52

Uta Penalii trebuie bine remunerati pana la adanci batraneti si mai ales si familiile ca daca ei nu au muncit urmasii lor nici atat !!Sa ajunga pensia si pentru copii si nepoti !! sau sa se mareasca in functie de numarul acestor handicapati .

21 martie 2018 12:22

pensionistu` ne-ferice Nici o pensie speciala ! Toate pensiile calculate in sistem contributiv !!!

21 martie 2018 12:00

Mihai daca are valoare , dușmanii le poarta pica , ei are doctorate si alte diplome nu ca medici profesori si alți măturători!

21 martie 2018 5:28

Lute Astia sunt cretini,de aia nu ajung banii de pensii ,astia abar nu au de majoritatea pensiilor unor oameni onorabil si care chiar au muncit,jeguri ordinare !!

21 martie 2018 4:12

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.