Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Interesant este că, mai toată lumea doreşte/cere/vrea desecretizare protocoalelor SRI cu alte instituţii, în special protocolul cu DNA: unii, ca să creeze perdele de fum, alţii, în speranţa că vor afla toate neaflatele, parte dintre ele fiind posibil să le închidă dosarele în lucru, câte unii, în speranţa că-i vor afla pe acoperiţi şi pe informatori, iar alţii, fie ca să-şi demonstreze nevinovăţia personală, fie pentru a-şi conduce instituţiile pe care le gestionează (inclusiv SRI) într-o zonă „clean”.

Dorinţa desecretizării protocoalelor în discuţie nu e una chiar nou-nouţă, primul „atacat” de unele asociaţii de magistraţi, încă de anul trecut, fiind acela încheiat între SRI şi Parchetul General.

Potrivit Mediafax, imediat după acest moment, Augustin Lazăr a afirmat că efectele protocolului secret au fost stopate în urma deciziei CCR, din 2016, susţinând, totodată, că în virtutea protocolului amintit, ofiţerii SRI nu se implicau în actul de urmărire penală.

Adrian Ţuţuianu, şeful de la acea vreme a comisiei SRI, preciza la rândul său, că protocolul respectiv a fost încheiat în februarie anul 2009, în baza hotărârilor CSAT din 2004 şi 2007. Potrivit acestora, „Strategia de apărare pentru 2015-2019” prevedea „încheierea unor protocoale inter-instituţionale între instituţiile care au rol în asigurarea securităţii naţionale" – incluzând aici Ministerul Public, implicit DNA.

Integral pe GândulComentarii

CCXY Hai siktir, mincinos batran fara onoare, scribalau far' de talent si simt civic !

24 martie 2018 14:49

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.