Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Numirea şefilor Curţii Supreme este un exemplu elocvent prin care, pas cu pas, PSD i-a tăiat din atribuţii preşedintelui Klaus Iohannis, folosind, în final, şi decizia CCR pe legile Justiţiei. Iată cum a modificat majoritatea PSD-ALDE procedura de numire a preşedintelui şi a vicepreşedintelui Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, lăsându-l pe Klaus Iohannis pe dinafară.

Comisia specială pentru modificarea legilor Justiţiei, condusă de Florin Iordache, a hotărât, luni, ca preşedintele României să fie exclus total din procedura de numire a conducerii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ). Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). Decizia vine în contextul în care Parlamentul trebuie să pună în acord legile Justiţiei promovate de majoritatea PSD-ALDE cu deciziile CCR, în urma sesizărilor făcute de PNL. Noile modificări operate de Comisia Iordache vor primi ulterior votul celor două Camere, unde PSD are majoritate, apoi vor ajunge pe masa preşedintelui Klaus Iohannis pentru promulgare.

Integral pe Adevărul