Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Federaţia Română de Rugby a sesizat forurile abilitate în legătură cu incidentul de la finalul partidei Belgia - Spania, din cadrul Rugby Europe International Championship, când jucătorii naţionalei iberice au încercat să-i agreseze pe arbitrii români care au ''jurizat'' confruntarea, în special pe centralul Vlad Iordăchescu.

''Ostilitatea centrată pe brigada de arbitri români, care a judecat partida, contravine nu doar spiritului rugbyului, ci fair-play-ului în general. Nu există nicio scuză pentru atitudinea violentă de pe teren, un astfel de comportament aducând grave prejudicii imaginii generale a acestui sport. Valorile acestei discipline trebuie nu doar declarate, ci considerate drept un cod de conduită pentru toţi cei implicaţi în fenomen. Indiferent de cât este de mare presiunea unei partide, indiferent de frustrările pe care ea le poate genera, contestarea deciziilor unui arbitru nu poate lua forme lipsite de civilizaţie, care să ajungă să pună în pericol integritatea sa fizică. Ne mâhneşte faptul că o competiţie de o importanţă majoră, organizată de Rugby Europe, este scena unor astfel de manifestări, care se cer sancţionate drastic pentru a descuraja repetarea lor'', se arată într-o postare pe site-ul FRR.

Integral pe AgerpresComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.