Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Claudiu Manda, preşedintele Comisiei de control al SRI, susţine că reprezentanţii Serviciului au susţinut că baza legală a protocoalelor încheiate cu diferite instituţii este decizia 17 din 2009 a CSAT, care stabileşte o listă de vulnerabilităţi, nu şi închierea acestor acorduri de colaborare.

„Cei care au venit la Comisie din partea SRI, domnul Maior, domnul Coldea şi domnul Dumbravă, spuneau că baza legală e decizia CSAT nr. 17 din 2009. Decizia nu spune că ar trebui să fie protocol, ci stabileşte o listă de vulerabilităţi. Există acuzaţia (..) care spune că nu poate să ţină loc de lege şi este o decizie administativă”, a declarat Claudiu Manda la Antena 3.

Precizările au fost făcute în contextul în care, vineri, Președinția a transmis că CSAT nu a impus încheierea unor protocoale, acordurile fiind realizate la cererea SRI sau a altor instituții, motiv pentru care responsabilitatea de desecretizare a acestora nu intră în responsabilitatea Consiliului Suprem sau a președintelui. Sursa citată precizează că, în ceea ce privește declasificarea, aceasta se face prin Hotărâre a Guvernului, la solicitarea motivată a emitentului.

Integral pe CotidianulComentarii

CANTEMIR Apocalipsa dupa Basescu Javra Ordinara ! Decizia CSAT invocata din 2009, a fost facuta intentionat la comanda Javrei Ordinare, cu efecte de haos decizional, calculate si anticipate de Javra ! Astfel incat, mizeriile intre SRI si Justitia patronata de infractoarea KC, sa poata sa fabrice dosare si probe falsificate, sa fabrice inculpati din opozitia nenorocitilor Basescu / PDL, acum Johanis. PSD trebuie sa taie in carne vie, si sa ordone desecretizarea mizeriilor SRI&DNA&Tribunale. Da' unde este MCV-ul gunoaielor complice de la Parlamentul European ?! Chiar aceste gunoaie l-au oplosit pe Basescu, si acum, pe Johanis, sa fabrice dosare opozitiei poliotice.

19 martie 2018 9:59

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.