Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

S-a mai dus o legendă a modei. Icoană a stilului cunoscută în întreaga lume, Hubert de Givenchy s-a stins la 91 de ani. Creator de modă de un talent excepţional, îşi găsise în Audrey Hepburn “Muza inspiratoare”.

A fost unul dintre pilonii lumii haute couture, fondator al celebrei case pariziene care îi poartă numele. Odată cu el dispare unul dintre marii martori ai epocii de aur a haute couture, care a strălucit de la sfârşitul celui de al Doilea Război Mondial, dar şi încarnarea unui stil de viaţă privilegiat şi rafinat.

Născut în 1927, la Beauvais, într-o familie protestantă a vechii nobilimi franceze, cu un bunic ce colecţiona ţesături şi costume din întreaga lume, care îl fascinau pe copil, Givenchy şi-a dezvoltat de mic gustul pentru ţinutele elgante. În adolescenţă a descoperit impresionantele creaţii sculpturale ale designerului spaniol Cristobal Balenciaga şi a decis că viitorul lui va fi moda. A plecat chiar la Paris în speranţa de a-şi întâlni idolul şi de a-i arăta propriile desene.

Integral pe CotidianulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.