Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

CCR dă cu flit Comisiei Europene: a anunțat delegația CE că nu mai dorește să participe la discuțiile legate de modul în care respectă România MCV-ul. Curtea Constituțională transmite delegației Comisiei Europene, venită în vizită în cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare (MCV), că nu mai dorește ca CCR să participe în viitor la discuțiile pe această temă.

„ Pornind de la rolul, locul și atribuțiile Curții Constituționale în cadrul statului de drept, care o obligă să aibă o poziție de neutralitate în relațiile dintre autoritățile publice și îi impun obligația de rezervă în ceea ce privește exprimarea unor puncte de vedere ce fac obiectul dezbaterilor publice, cu eventuale conotații politice, Plenul Curții și-a manifestat dorința de a nu mai fi implicat în programul delegațiilor Comisiei Europene în contextul MCV. De altfel, Curtea Constituțională nu este vizată de problematicile/obiectivele urmărite prin instituirea MCV. În discuțiile cu privire la realizarea obiectivelor MCV, Curtea nu se poate angaja în aprecieri la adresa unor instituții vizate în rapoartele MCV, în sensul de a analiza și evalua activitatea acestora“. se arată într-o comunicare oficială a CCR, citată de ANTENA3.

O decizie stranie, având în vedere că magistraţii CCR au fost lăudaţi în repetate rânduri în rapoartele Bruxelles-ului pentru modul în care au susţinut statul de drept. Surse din sistemul judiciar au declarat pentru ADEVĂRUL că judecătoarea Mona Pivniceru a insistat ca CCR să nu mai fie amestecată în discuţiile cu oficialii europeni. Sursele citate susţin că, în utlima lună, Guvernul a transmis mai multe mesaje neoficiale în care susţinea că UE va ridica raportul MCV pentru România. „După vizita lui Frans Timmermans la Bucureşti, Guvernul a informat, informal, mai multe instituţii, printre care şi CCR, că ridicarea MCV a devenit doar o problemă de timp, ceea ce e fals. Timmermans ne-a avertizat să nu alergăm în direcţia opusă, un mesaj clar, dar transmis în limbaj diplomatic “, a comentat, pentru „Adevărul“, un jurist din anturajul CCR.

Altfel spus, explică NAȚIONAL, CCR refuză să mai crediteze în vreun fel raportul MCV după ce ultimele două rapoarte au făcut praf actuala guvernare și majoritatea parlamentară la zi. Interesant este că autoextragerea CCR-ului din ecuația MCV-ului (un control europena care, deși există doar din vina conducătorilor și demnitarilor noștri de doi lei, umilește România toată) intervine după ce Divizia de apărare a Constituției care funcționează în cadrul SRI-ului s-a repliat și ea după izbucnirea scandalului protocoalelor interinstituționale încheiate de SRI cu DNA, Parchetul General, ICCJ, DIICOT, ANI fără a avea girul CSAT-ului. Protocoale care nu numai că ridică serioase probleme de legalitate dar au și stat, așa cum acuză cele mai multe voci, la baza abuzurilor comise în Justiție.

În altă ordine de idei, fostul premier Victor Ponta a făcut, la sfârşitul săptămânii trecute, câteva afirmaţii explozive despre relaţia lui Liviu Dragnea cu DNA. Fostul premier susţine că actualului lider PSD i se pregătea un flagrant de către procurori, anunță JURNALUL NAȚIONAL. „În acel dosar în care Vali Preda a luat şase ani şi ofiţerul de la DNA opt ani, documentele de la DNA erau pentru Liviu Dragnea. Trebuiau să îi facă flagrant în birou la MDRAP. Nu a fost de faţă când s-a anulat flagratul ca să spun aşa. Că a venit cu mine şi ne-am dus direct la K2. Băi, vreţi să îi faceţi flagrant lui Liviu? Eu am zis că nu se poate, că e vicepremier. Erau pentru el, logic, dosarele fotografiate de la TelDrum. Credeţi că bietul Vali Preda, care a dus nişte documente de la TelDrum, de la DNA, la Ministerul Dezvoltării, unde era ministru Dragnea, le-a dus pentru el?”, a spus Ponta.

Afirmaţia fostului premier, deşi spumoasă, este de o gravitate absolută. Practic, susține EVENIMENTUL ZILEI, el recunoaşte că o achetă a procurorilor a fost dezvăluită şi influenţată, că la întâlnirile lui cu şefii SRI se discuta despre dosarele penale ale politicienilor, dar şi faptul că el a comis un posibil trafic de influenţă când le-a spus interlocutorilor săi că nu îi pot face flagrant unui vicepremier.

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a reacționat duminică la dezvăluirile făcute de Victor Ponta. „Știa, am înțeles! Dar care “flagrant”? De fapt era o provocare! Unui secretar de stat i se dau niște documente care, chipurile, ar fi interesante pentru Dragnea și secretarul de stat da fuga sa le ducă, sa-și facă și el o relație mai buna cu șefii... O asemenea provocare au încercat procurorii și in dosarul meu. Eliminată scurt de instanța! Așa cum ar trebui eliminată orice proba fabricata...”, a scris Olguța Vasilescu, citată de ROMÂNIA LIBERĂ.

COTIDIANUL se întreabă: Ne aflăm în faza unui defect de personalitate sau am fost atrași într-un spectacol ieftin de confruntare politică? Victor Ponta, nășit de George Maior, îl acuză pe Liviu Dragnea de colaborare cu serviciile, cărora le-a tăiat porcul. Iar Liviu Dragnea, omul de companie al cheilor din binom, îl dă în vileag pe Victor Ponta. După ce zice președintele PSD, fostul premier al României n-a făcut nici un pas fără să se consulte cu SRI. Poate unii își mai aduc aminte că Traian Băsescu l-a dat în vileag pe Victor Ponta ca aparținînd serviciilor secrete.Comentarii

ciresarul cu ciresata de dupa cires Este ceva normal...MCV-ul este de fapt un raport politic care reflecta de fapt jocul politic al unei majoritati in parlamentul UE si anume alianta in jurul PPE...si ce sa vezi?! majoritatea politica din parlamentul Romaniei nu apartine acestui curent politic...in plus majoritatea functionarilor trimisi din partea Romaniei sint de sorginte basista si contribuie din plin la redactarea raportului si influientarea deciziei de mentinere a acestuia pentru a putea fi folosit cu spor de propaganda securisto-basista in lupta politica interna...etc

20 martie 2018 12:04

Ha, ha, ha - asta e bună! Şi EURO-puşlamalele, ele ce-au zis la faza asta, au înghiţit scuipatul, sau s-au şters la EURO-bot - iată în fine unii care demonstrează că s-au integrat 100% în UE şi au început să le vorbească EURO-haimanalelor pe limba lor - hai noroc! Cu respect, Paulus

19 martie 2018 23:53

alupigus Muie UE! Forta PSD si mama Russia!

19 martie 2018 20:25

p, lider al PSD Tineret Teleorman Dragnea le da cu flit, la UE, la SUA, la NATO, SIE, SPP, multinationale. Dragnea e jupan!

19 martie 2018 16:21

Vasile Marin Se se ca CCR e politizat in toata fiintza sa...Cei 9 judecatori primesc ordinele de la Dragnea & Tariceanu si cand ne vor exclude din UE ptr ca PSD+ALDE-istii vor sa slabeasca si sa calareasca justitzia si nu vom mai primi nici macar subventziile pe agricultura ca si asa nu atragem fonduri europene vina va fi si a CCR-stilor...

19 martie 2018 14:39

Poponarul Doamne-ajuta, poate ne dau afara si din (m)UE. N-avem noi bafta asta....

19 martie 2018 13:38

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.