Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

În ultimele patru luni, mai multe evenimente importante s-au succedat, care construiesc scenariul că, în sfârșit, după decenii, România face pași concreți pentru unirea cu Moldova. O unire energetică, pentru început.

În primul rând, Moldelectrica, compania de transport de energie electrică a Moldovei, a primit o finanţare-împrumut de 270 milioane euro de la două instituţii internaţionale, Banca Mondială şi Banca Europeană de Investiţii, bani care vor fi utilizaţi pentru a realiza, în cinci ani, interconectarea permanentă cu România şi, implicit, cu Uniunea Europeană.

În al doilea rând, Transgaz se implică direct în realizarea unei interconectări reale cu Moldova, prin care gazele româneşti vor putea alimenta, la cerere, Chişinăul. În ambele cazuri, România îşi urmăreşte interesele. Dar nu numai atât, pentru că și americanii au interese strategice în Moldova, ca şi europenii. Astfel, compania românească a achiziționat, pentru 9 milioane euro, operatorul sistemului de transport al gazelor de la vecini, Moldtransgaz.

Integral pe CotidianulComentarii

Oltean Furt din averea nationala a Romaniei. Tusea & junghiul. Toate sondajele de opinie arata ca majoritatea moldovenilor si a romanilor se opun unirii cu Moldova. De ce nu se face cate un referendum, in fiecare dintre cele doua tari, ca sa se traga o concluzie realista privind o eventuala unire. Bineinteles, asta dupa ce se arata consecintele economice absolut negative (poate chiar catastrofale !) pentru romani.

18 martie 2018 6:03

Pute Alti bani pierduti ,ei o iau tot mai mult spre rusi si noi ii finantam.Chiar nu pricepem nimic cu ce am dat aiurea in ultimii ani !!??

17 martie 2018 13:42

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.