Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

O știre preluată de presa din toată lumea se dovedește a fi complet falsă, scrie publicația The Atlantic.

După un an în spațiu, astronautul Scott Kelly avea ADN-ul diferit de cel al fratelui său geamăn". Aceasta a fost vestea care a făcut valuri în toată presa. Numai că nu e adevărată.

Chiar dacă studiile au arătat schimbări importante după întorcerea lui Scott, spațiul nu a modificat 7 procente din ADN-ul acestuia, codul genetic ce se află în celulele din corpurile noastre și care ne face ceea ce suntem.

Celulele noastre au aceleași gene, care sunt făcute din același ADN, dar genele se comportă diferit: așa se face că unele celule produc inimi, iar altele plămâni. Modul în care genele se exprimă poate fi afectat de schimbările din secvențele de ADN, de mutațiile aleatorii pe care le experimentăm și colectăm de-a lungul vieții. Dar genele pot fi influențate și de factorii de mediu, de stres sau dietă.

Ceea ce NASA a descoperit a fost că anumite gene și-au schimbat exprimarea câtă vreme au fost în spațiu, iar șapte la sută dintre acestea nu au mai revenit la starea lor de dinainte de zbor. Dacă 7% din codul genetic al lui Scott s-ar fi schimbat, acesta s-ar fi întors sub forma unei alte specii.


Comentarii

Cristi Nimic nou sub soare.Sa nu aveti impresia ca stirile din presa sunt luate de bune de catre cititori.Ele sunt citite ca fapt divers si ca oamenii sa vada cat mai pot mintii asa zisi ziaristi.Meseria de ziarist era onorabila si respectata , dar, cu atat de multi falsi ziaristi ati reusit sa o duceti in derizoriu.Oamenii se uita la voi cu mila , vazand cat de mult a putut sa decada moral cei care fac aceasta meserie.Toti, dar absolut toti, cei din presa scrisa, radio si tv servesc pe oricine si orice numai pe cititor nu.

17 martie 2018 15:06

Bine, asta înseamnă că pot fi făcute studii pe cazul ăsta, cu privire la mecanismele de preluare-defekare de ”știri” de către presa ”liberă”, nu?! Cu respect, Pauus

16 martie 2018 23:10

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.