Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Președinția transmite vineri, printr-un comunicat, că CSAT nu a impus încheierea unor protocoale, acordurile fiind realizate la cererea SRI sau a altor instituții, motiv pentru care responsabilitatea de desecretizare a acestora nu intră în responsabilitatea Consiliului Suprem sau a președintelui.

„Prin deciziile Consiliului Suprem de Apărare a Țării sau pentru punerea în aplicare a prevederilor acestora, nu s-a stabilit în mod concret și nu s-a impus încheierea unor protocoale între instituțiile statului român. (…) La nivelul CSAT, au fost aprobate doar direcții de acțiune și măsuri generale pentru prevenirea sau înlăturarea riscurilor și amenințărilor la adresa securității naționale, dispuse în temeiul Legii 415/2002. Prin urmare, Consiliul Suprem de Apărare a Țării nu a aprobat, prin Hotărâri, încheierea unor protocoale între Serviciul Român de Informații și Direcția Națională Anticorupție sau între Serviciul Român de Informații și alte entități ale statului și nu a stabilit, prin prevederile Hotărârilor aprobate, atribuții suplimentare în sarcina acestora. Protocoalele au fost încheiate fie la solicitarea Serviciului Român de Informații, fie la solicitarea celorlalte entități implicate, în baza unor prevederi ale legilor sau regulamentelor proprii de organizare și funcționare”, se arată în comunicatul președinției.

Sursa citată precizează că, în ceea ce privește declasificarea, aceasta se face prin Hotărâre a Guvernului, la solicitarea motivată a emitentului.

Integral pe CotidianulComentarii

phylozophu` Vine el Adrian Nastase premier! Va interzice prin lege heterosexualismul! Cu repsect, Paulus

18 martie 2018 15:21

gica ,contra Valoarea unui conducator nu se masoara cu numarul de barfe sau injuraturi ci cu realizarile din mandatul acordat Cu cat ai mai multi dusmani intr-o tara ca a noastra inseamna ca ai deranjat mai multe cuiburi de mafioti si e de bine pentru tara

17 martie 2018 10:16

Victor Ponta a declarat că Liviu Dragnea este prins de un grup de oameni care vor să facă bani în România. Fostul premier mai susține că faimoasa luptă a unor politicieni cu așa-zisul stat paralel nu e decât o găselniță. În acest context, el și-a amintit că Sebastian Ghiţă i-a povestit că Liviu Dragnea o alerga pe Kovesi, cu şoriciul prin curtea vilei SRI. "E o găselniţă. Dragnea e prins acum de o maşinărie, de un grup de interese şi din afară. E prins de un grup de oameni care vor să facă bani în România. Să semnezi că tot gazul din Marea Neagră îl dai la două firme ungureşti, care sunt de fapt Israel-Budapesta. Banii aceia îl susţin pe el, ca el să dea bani mai departe. Hidro, Transgaz, toate vor trece la fonduri private şi nu la investiţii româneşti. Iar asta numai Dragnea poate să o facă”, a declarat Victor Ponta, pentru stiripesurse.ro.

16 martie 2018 20:37

CTP Pana acum 1 ani nimeni nu vorbea de Soros, nimeni nu infiera UE, multinationalele, institutiile statului, dar sub calauzirea strategului israelian Moshe K, Dragnea deviaza atentia oamenilor de la dezastruoasa guvernare P$D catre dusmani imaginari.

16 martie 2018 20:28

p Dragnea n-o sa faca autostrazi, preturile cresc de la o luna la alta, dar ce-mi place ca fute-n cur statul paralel, institutiile statului, pe stangistul Soros!

16 martie 2018 20:24

p Protocoalele au fost inceiate "doar" intre institutiile abilitate, CSAT doar a dat indicatii "generale", directii de actiune, etc., deci Ghiolbanis "nu a stiut nimica, ca el era in excursie"

16 martie 2018 15:40

phylozophu` I-auzi dom`le ! Nici usturoi n-a mancat, nici gura nu-i miroase !

16 martie 2018 15:34

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.