Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

„Are profil de primă-doamnă!“. Aşa spune Gabriela Firea despre iubita oficială a şefului ei, Liviu Dragnea. Mai pe înţelesul alegătorului de rând, domnişoara Irina are faţă de soţie de preşedinte. În sfârşit, aflăm şi cine va fi naşul lui Dragnea, mai precis naşa – doamna Viorica Dăncilă. Întrebată dacă ar accepta să-l cunune pe preşedintele PSD, Dăncilă a dat un răspuns ferm: „Sigur că da. O cunosc pe Irina, este o fată deosebită. Nu mi se pare ciudat că a venit la Congres. Aceste lucruri fac parte din viaţa de zi cu zi“.

Nunta lui Liviu Dragnea devine, prin vocea celor două doamne, două voci importante în noua structură de conducere a PSD, un obiectiv important pe agenda partidului, constată ADEVĂRUL. Proiectul „Să-l însurăm pe Daddy“ este o necesitate politică pentru partidul de guvernământ. Fără nicio urmă de ironie. Dacă nu ar fi dorit ca această temă să apară în spaţiul public, Liviu Dragnea putea pur şi simplu să nu o aducă pe partenera sa, Irina Alexandra Tănase, la Congresul Extraordinar al PSD.

La un an şi jumătate distanţă de noile alegeri prezidenţiale, principalele partide din România par să se fi lansat deja în cursa pentru preşedinţie. Deşi voci din partide au început să speculeze potenţialii candidaţi, liderii se feresc încă să lanseze nume, anunță ROMÂNIA LIBERĂ. Cu o singură excepţie: Partidul Naţional Liberal a anunţat la sfârşitul săptămânii trecute că îl va susţine pe Klaus Iohannis pentru un nou mandat de preşedinte.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat în urma Congresului extraordinar că numele candidatului social-democrat pentru Cotroceni nu va fi făcut cunoscut, fiind mult prea devreme acum. Întrebat, însă, despre nominalizarea unei persoane din afară, Dragnea a lăsat să se înţeleagă că PSD nu va susţine candidatul unui alt partid. „Nu prea. Ditamai PSD-ul? Ce naiba!” Totodată, la întrebarea dacă social-democraţii l-ar putea susţine pe Călin Popescu Tăriceanu, Liviu Dragnea a replicat amuzat: „Vorba lui Olguţa: noi nu stabilirăm ce facem noi şi ne apucăm să susţinem pe alţii?”

În aceeaşi ipostază rezervată s-a poziţionat şi preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, care a declarat luni că „este la curent cu punctul de vedere al unora dintre colegi”, potrivit cărora liderul ALDE ar fi varianta liberal-democraţilor pentru Cotroceni, însă şi el s-a ferit să ofere informaţii concrete. GÂNDUL amintește că auroparlamentarul ALDE, Norica Nicolai, a afirmat că speră ca în 2019 Călin Popescu Tăriceanu „să fie primul preşedinte liberal autentic - şi român, şi liberal”.

În acest timp, fostul lider al PSD Victor Ponta își scoate ochii la infinit cu fostul său „camarad“ de drum lung în PSD, actualul președinte al partidului Liviu Dragnea. Și foștii miniștri ai cabinetului Ponta îi țin isonul fostului prim-ministru.
Convocarea congresului extraordinar și eliminarea din sfera decizională a ultimilor apropiați ai lui Ponta în PSD reprezintă motivele care i-au retrezit resentimentele fostului lider, susține COTIDIANUL. Și asta, în condițiile în care Victor Ponta miza și pe pierderea mandatului de șef al socialiștilor de către Liviu Dragnea, din cauza „poveștii porcului“ tăiat cu procurorul șef Laura Codruța Kovesi. Istoria cu șorici la mijloc nu a devenit vreo armă, la congresul de sâmbătă, trecută în mâna vreunui pesedist, ci a rămas în continuare suficient de misterioasă încât să trezească suspiciuni și acuzații. Dacă acum Ponta se războiește cu Dragnea, în trecut, cei doi se întreceau în sentimentalisme și în gratulări împărțite cu dărnicie unul altuia.

Primele momente tensionate dintre cei doi protagoniști au apărut în vara lui 2014, când Ponta era desemnat să participe la cursa prezidențială, iar în PSD începuseră luptele pentru ocuparea funcției supreme. Senatorul Dan Șova, prietenul lui Victor Ponta, a tulburat și el apele dintre cei doi. Șova s-a războit cu Dragnea, încât Ponta l-a avertizat pe secretarul general că-l dă afară din PSD dacă nu se concentrează strict pe campania electorală pentru șefia României. După ce a pierdut președinția statului, Ponta a renunțat, pe 12 iulie 2015, la șefia PSD de pe patul de spital din Turcia, unde își operase genunchiul.

Motivația acestuia a fost că nu vrea să afecteze imaginea PSD cu dosarul pe care DNA i-l deschisese. Fostul premier se pusese de acord cu Liviu Dragnea să lase partidul pe mâinile Rovanei Plumb. Numai că, Dragnea pune mâna pe PSD la congresul din 22 iulie 2015, în defavoarea lui Plumb, dar continuă să mimeze sentimentul.

O elementară logică ne spune că, acum, Dragnea și Ponta emit amândoi în eter un amestec (rău mirositor) de adevăruri și minciuni, referitoare atâat la „statutul paralel” cât și la istoria recentă a PSD, afirmă NAȚIONAL. O istorie marcată de spectaculoase urmăriri/arestări și numiri/demiteri în/din funcții din care Ponta și Dragnea extrag doar atât cât le trebuie pentru a se înfunda reciproc. În plus, este clar că Ponta spera să pescuiască ceva pesediști pentru noul său partid, timp în care Dragnea încearcă să-și securizeze PSD-ul împotriva unor eventuale migrații. Culmea este că deși Liviu Dragnea este departe de a fi un lider de partid iubit și prețuit, cel care și-a luat-o în freză este Victor Ponta! Și asta pentru că amintirile din copilăria sa de președinte al PSD, narate chiar de el, au dat cep unor vechi ranchiune și frustrări de partid.Comentarii

Lingaul Tara de tampiti in care pasaricile au condus vezi Dragnea ,vezi Base,vezi Constantinescu etc etc etc atata putem atata facem !!

19 martie 2018 11:08

Adevarul gol golut Teleormanenii sunt urmasii unor populatii cumane turcofone. Sunt f bruneti, poarta mustati si am mentalitati turco-tatare. Nu intamplator Dragnea o propulseaza pe Shevil Shaideh. Imparatii turcmeni se inconjurau de eunuci, "barbati" cu genitalele extirpate. Eunucii erau lipsiti de testosteron, nu atentau la haremul de blonde al sultanului, nu complotau si erau f devotati. Eunucii lui Dragnea din forum sunt: Paulus, v, p, phylizophu', mircea, ion, vocea poporului, Marius Nica si alti asemenea "barbati" fara genitale.

19 martie 2018 8:34

phylozophu` Dragnea are pula mare. El fute-n cur pe orisicare! Cu respect, Paulus.

18 martie 2018 15:29

BA Ganditzi-va cat v-a mai avea de furat Dragnea daca se insoara ca trebuie sa-i lase si noii familii ce i-a lasat Bombonicai ( un Hotel la Alexandria, Viloiu pe doua strazi, lui fi-su crescatoria de porci Salcia, silozul, Belina, Gospodaria PCR din teleorman, cantonul de graniceri...). Cate Beline va trebui sa mai fure?...

17 martie 2018 11:45

Victor Sa aiba Dragnea cine sa-i dea cu prastia chiftelutze la "mititica" ....ca oricat ar dori el si PSD+ALDE-istii sa calareasca justitzia...mai recent sau mai tarziu tot nu v-a scapa de mana legii...ca a furat prea mult...si pe cei de la OLAF nu-i poate schimba...

17 martie 2018 11:41

gica ,contra Asta este singura calitate a "viitoarei doamne" ?Profilul fetei? La 25 de ani unii au luat premiul Nobel...Nu tu studii nu antecedente sociale,economice ,politice,nu barfe...halal prima doamna sacrificata pe altarul politicii

17 martie 2018 4:36

Bine, bine, nunta, felicitările, masa și dansul, urmate de divorț, că așa e moda. A fost și la Bombonica Dragnea care a rămas numai bombonică, adică bomboana de pe colivă, de pe coliva divorțului firește. Pițipoanca asta care-i zâmbărește galeș lui Liviu Dragnea, cică are deja profilul format. Vă-n gură din profil și din lateral, chiar și din paralel, cu otrepele voastre cu tot!

17 martie 2018 2:59

Are profil? Păi și dacă e pusă capră, tot are profil, dar profil de capră, nu-i așa? Iar dacă e pusă în genunchi, are nasul prea mare când îl lovește pe Liviu al ei cu barba în coaie, pentru că îi scurtează microfonul lui Liviu, ăla de deasupra coaielor. Chestia e ca Irina cu tot profilul ei să nu se apuce să îi numere ouăle lui Liviu, că poate are mai multe. Adrian Năstase avea și el ouă multe pe care le dăduse cu atâta generozitate pulimii să i le numere. Dar atât caprele cât și profilurile trebuie numărate, ca să iasă la paritate cu ouăle, paritate compensată, ca la vot. Votați băi, hăi, hăi hăi!

16 martie 2018 18:16

Dana Firea asta a devenit o a doua Udrea. Udrea psd-ului.Cum s-a dus pdl-ul la groapa istoriei, asa o sa se duca si psd-ul cu vasilica dancila si firea pandele. Nu o sa-i mai voteze nici neamurile lor .Ne-au mintit in cel mai josnic mod posibil.Minciuna si hotia la psd-isti sunt in ADN-ul lor.

16 martie 2018 16:44

alupigus Poate se vor casatori la beciul domnesc !

16 martie 2018 14:41

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.