Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Banca Naţională a României a respins miercuri cererea grupului ungar OTP de achiziţie a Băncii Româneşti, decizie fără precedent la un asemenea nivel, ceea ce ridică multe semne de întrebare legate de motivele acestei respingeri.

De altfel, acum două săptămâni şi Sandor Csanyi a declarat oficial că are o presimţire legată de decizia BNR, scrie Ziarul Financiar.

În vara lui 2017, OTP a ajuns la o înţelegere cu grupul elen National Bank of Greece de achiziţie a Băncii Româneşti. Conform unor surse de pe piaţă, OTP a oferit 70 de milioane de euro pentru un capital de 100 de milioane de euro, deţinut de Banca Românească, plus rambursarea liniilor de finanţare de aproximativ 500 de milioane de euro.

OTP s-a luptat cu Banca Transilvania în această licitaţie, banca din Cluj oferind mult mai puţin pentru capitalul Băncii Româneşti.


Comentarii

Ionut In sfarsit, o decizie inteleapta a BNR. Sa speram ca nu se vor razgandi. Bozgorii sa-si faca banci la ei acasa.

14 martie 2018 23:50

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.