Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Exact când Liviu Dragnea era într-o abruptă cădere de imagine după congresul cu cântec de acum câteva zile, când presa scrisă, video și online încă îi toca mărunt-mărunt prestația, uite cum apare evenimentul care mută atenția spre cu totul altceva. Sigur, dacă nu acum, atunci unde? Aceasta e o coincidență tipic românească, deoarece numai aici se întâmplă la modul ăsta. La alții, „coincidența” e lucrată cu mai mult rafinament, cu mai multă subtilitate, afirmă NAȚIONAL.

De ce să se gândească populimea de unde scoate Guvernul bani pentru planurile faraonice ale premierului Dăncila sau ale lui Dragnea, unul pe 100 de ani, altul pe numai 22, când el nu poate asigura zilnic nici măcar un pumn de orez pentru fiecare? De ce să bârfească  pe seama Irinei Tănase, iubita cu 30 de ani mai tânără a liderului PSD? Stai că le dam noi spectacol și temă pentru acasă.

O primăvară a turnătoriilor și a dezvăluirilor vine peste noi din toate părțile, mai ales din partidele politice. Autorii dau din ei ca la concurs, constată COTIDIANUL. Cine povestește abuzuri mai trăsnite, cine dă în vileag fraude și ilegalități mai importante pentru țară și democrație. Cine pe cine izbutește să dărîme pare a fi întrebarea fundamentală pe care și-o pune spectatorul. De ce acum? Să se fi temut protagoniștii acestor scandaluri și turnătorii de ce a declarat fiecare sau de ce ar putea spune mai departe la audierile de la Comisia de supraveghere și control al SRI?

Într-un context deja foarte tensionat, Victor Ponta şi Liviu Dragnea, ultimii doi preşedinţi ai PSD, dezgroapă schelete politice îngropate acum şase ani: formarea primului guvern USL, în mai 2012. Cei doi, care au ocupat funcţiile de premier şi de vicepremier, se atacă reciproc de prietenii, colaborări şi chermeze cu şefii SRI. Coincidență, atacul a fost început de actualul şef al PSD, Liviu Dragnea, anunță ADEVĂRUL. Liderul social-democrat a povestit într-un interviu 3 că primul guvern al USL, în primăvara lui 2012, a fost făcut de Victor Ponta fără a consulta partidul, dar prin negocieri cu George Maior, şeful SRI de atunci şi naşul lui Ponta. Mai mult, nici copreşedintele USL, Crin Antonescu, nu ar fi fost băgat în seamă.

După ce Ponta a spus varianta sa de adevăr, Liviu Dragnea a promis noi dezvăluiri, în condiţiile în care interviul la Antena 3 a fost doar „episodul întâi“. Întregul lanţ de acuzaţii a fost încheiat de Victor Ponta, într-un atac foarte dur la adresa fostului partener din PSD, afirmă ROMÂNIA LIBERĂ. „Nu a existat implicarea lui Maior. E războiul lui Dragnea cu toată România. Eu vă spun adevărul ca să arăt adevărata faţa a celui pe care noi îl numeam «chelnerul statului de drept»“, a conchis Ponta, care a cerut să fie chemat la Comisia de control al SRI pentru detalii suplimentare.

În scandalul Dragnea versus Ponta a intervenit şi fostul vicepremier Gabriel Oprea, cel care a infirmat faptul că Florian Coldea ar fi avut vreun cuvânt de spus în alegerea noului şef al PSD în 2015. Oprea, citat de JURNALUL NAȚIONAL, susţine că alegerea susţinerii lui Dragnea a avut loc după ce rivalul acestuia, Valeriu Zgonea, nu a răspuns la telefon pentru că era la mare, dar şi prin faptul că actualul şef al PSD l-a convins la discuţia avută la o masă unde mai erau Marian Oprişan, Ioan Mocioalcă şi Vasile Dîncu.

Fostul lider liberal din perioada USL, Crin Antonescu, vine să confirme „părţi din cele declarate de cei doi”. Mai exact, Antonescu susţine că au fost dezbateri aprinse pentru formarea noului Cabinet, dar şi pentru postul de ministru de Interne, ocupat de Ioan Rus în defavoarea lui Dragnea, explică GÂNDUL. Fostul copreşedinte al USL, Crin Antonescu, a negat însă faptul că în numirea miniştrilor din primul guvern USL ar fi fost implicaţi şefii SRI.

Singurul detaliu pe care l-a dat cel care în vara lui 2012 a fost mai puţin de două luni preşedinte interimar al ţării s-a referit la faptul că Victor Ponta nu voia ca Liviu Dragnea să ajungă ministru al Internelor. „Dragnea era normal să fie ministru de Interne şi am fost la rândul meu surprins atunci când Ponta a venit cu propunerea lui Ioan Rus. Dragnea era extrem de necăjit, eu i-am ţinut partea, era normal, era omul doi în partid. În cele din urmă, Victor Ponta, care nu a invocat niciun motiv, nicio discuţie cu George Maior mi-a zis: «Ştii ceva? Tu îţi pui miniştrii pe ministerele tale şi eu îmi pun miniştrii pe ale mele»”, a afirmat Crin Antonescu.

Să ne întoarcem la Liviu Dragnea și la adversarul său din aceste zile, Victor Ponta. Amîndoi atacă dur și încearcă să se elimine. Amîndoi îşi dau în petic. Erau parte din implicarea totală a SRI în conducerea politicii din România, susține COTIDIANUL. Au stat ca iepurașii tremurători și au înghițit deciziile directorului SRI și ale lui Traian Băsescu și acum dau vina unul pe celălalt. Nici că se poate ceva mai ridicol și mai vulgar, democratic vorbind. Au fost amîndoi într-un joc în care un bolovan ca Valeriu Zgonea trona pe lista de împărțire a puterii. Asta spune totul despre ei și despre capacitatea lor de a înghiți orice mizerie pentru a cîștiga putere sau pentru a rămîne în cursă.Comentarii

Raspunsu` zilei D-aia ...apar acu` ( IN SERIAL, pe minim..."n" episoade !!!) "dezvaluirili" lu` Andronic si ale mos-baciului sau, Cristoiu - zis si Ardei Umplut ! Sa moara toti dusmanii lor de ciuda !!! Da`...si sa faca niste banuti unii si...altii !!! C-asa-i corect in Rrhhomanica !!!

16 martie 2018 10:59

Gicu la asa alegatori, alesii pe masura!

15 martie 2018 19:39

Feisbucistii intre ei: "Ce bine ne-ntelegem noi trei"! Ma, ce mancati voi de aveti matzele fix la fel de pestrite si mintzile la fel de cretze?! Ori numitorul comun e boala turbarii? Vedeti ca de turbat turbeaza, de regula, exemplarele inferioare, lipsite in mod absolut de instinctul umorului.

15 martie 2018 13:13

iuri Mai bine chelner ,decât securist ,trădător al USL-ului ,PSD-ului , al votanților USL,PSD .

15 martie 2018 10:15

român Mai pisic plouat ! Tu ar trebui să taci ,să nu mai vorbești in viața ta , tu care ti-ai bătut joc de USL de votanții USL ! Ai făcut ntelegeri cu Băsescu ,Maior,Coldea ,să o pui pe Codruța Procuror sef DNA , să pui ministrii securisti ! Tu care ai făcut ințelegeri cu statul paralel mfiot pentru Cvorum la referendumul de demitere al lui Băsescu! Ne vindea-i gogoși la TV că tu ești impotriva lui Băsescu ; Koveși , mincinos ordinar si nesimțit . Poti să spui ce vrei că noi care am votat USL ,PSD +ALDE nu te mai credem in viața noastră . Jegule de creatură ce ești!

15 martie 2018 10:06

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.