Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Banca Centrală Europeană are nevoie de noi dovezi că inflaţia se apropie de obiectivul ţintă şi va pune capăt achiziţiilor de active doar în momentul în care ritmul de creştere a preţurilor va fi pe o traiectorie sustenabilă spre obiectivul ţintă, a declarat miercuri preşedintele BCE, Mario Draghi, transmite Reuters, citat de Agerpres.În prezent, investitorii caută indicii cu privire la următoarea mutare a BCE, după ce din comunicatul de presă publicat la sfârşitul reuniunii de politică de săptămâna trecută a fost eliminată fraza "consiliul guvernatorilor este pregătit să extindă dimensiunea şi/sau durata programului de achiziţii de active".

În aceste condiţii, investitorii se aşteaptă ca BCE să pună capăt stimulentelor la finele acestui an, mulţumită de faptul că avansul economic a devenit sustenabil iar inflaţia va începe să crească uşor.

Integral pe CapitalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.