Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Guvernul japonez examinează posibilitatea unei întâlniri între premierul Shinzo Abe şi liderul nord-coreean Kim Jong Un, a relatat presa niponă, potrivit AFP.

Această informaţie, dacă va fi confirmată, ar reprezenta o schimbare de ton a Japoniei, adeptă până în prezent a unei linii dure faţă de Phenian.

Dosarul a cunoscut săptămâna trecută o evoluţie spectaculoasă atunci când preşedintele american, Donald Trump, a acceptat invitaţia adresată de Kim Jong Un de a participa la un summit istoric, în special pentru a discuta despre denuclearizare.

Un summit intercoreean este, pe de altă parte, prevăzut la sfârşitul lui aprilie, într-un context de dezgheţ al relaţiilor diplomatice dintre cele două Corei, datorat Jocurilor Olimpice de iarnă de la Pyeongchang.

Tokyo doreşte profite de această ocazie pentru "a face să avanseze chestiunea răpirii unor japonezi de către Phenian în anii 1970 şi 1980" care a avut ca scop să formeze spioni cunoscători ai limbii şi obiceiurilor japoneze, a explicat agenţia de presă Kyodo, citând surse guvernamentale.

Integral pe AgerpresComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.