Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

9.000 de noi cazuri de cancer la sân apar anual în țara noastră. 3.000 de femei nu mai au nicio șansă de a fi salvate, pentru că, din păcate, boala este depistată foarte târziu. Statul nu are nici acum un program de screening național care ar putea salva mii de vieți. Și asta, chiar dacă a primit 21 milioane euro ca să facă gratuit astfel de investigații. Dar programul a fost amânat pentru finalul anului 2018.

La Spitalul Municipal din Cluj, câţiva medici au lansat campania „Martie pentru sănătatea ei“. Timp de o săptămână, femeile pot face gratuit screening mamar.Din păcate, sunt disponibile doar 75 de locuri, deşi cererea este mult mai mare. „Avem câteva sute de înregistrări pe formularul nostru online de pe pagina spitalului. Le vom putea trimite informațiile necesare, astfel încât ulterior să-și poată face o programare cu bilet de trimitere în ambulatoriu în spitalul nostru.

Integral pe CotidianulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.