Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Am venit din respect pentru Parlamentul României, o instituţie fundamentală a statului român, să răspund tuturor întrebărilor comisiei, aşa cum am făcut-o de fiecare dată. Vă mulţumesc. După ce încheiem o să susţin o declaraţie de presă", a afirmat Coldea.

Am venit din respect pentru Parlamentul României, o instituţie fundamentală a statului român, să răspund tuturor întrebărilor comisiei, aşa cum am făcut-o de fiecare dată. Vă mulţumesc. După ce încheiem o să susţin o declaraţie de presă", a afirmat Coldea.

Florian Coldea, fostul adjunct al Serviciului Român de Informaţii, ar fi trebuit să fie audiat săptămâna trecută în comisia parlamentară, dar audierea a fost amânată pentru marţi, 13 martie, la ora 11.00, după ce fostul adjunct SRI a invocat o răceală.

Coldea nu ar fi cerut amânarea audierii, dar şeful Comisiei de Control, Claudiu Manda, i-a recomandat să vină săptămâna viitoare, de la ora 11.00, nu 14.00 cât era iniţial, în acest fel urmând să aibă mai mult timp pentru audiere.

Florian Coldea a demisionat din SRI la începutul lui 2017, după acuzaţiile lui Sebastian Ghiţă.

După ce timp de 12 ani Florian Coldea a ocupat locul doi în SRI, fiind considerat “creierul” instituţiei, în ianuarie 2017 a fost trecut în rezervă de către preşedintele Klaus Iohannis. Acuzaţiile la adresa sa nu s-au oprit însă.

Un om din sistem, ofiţerul SRI Daniel Dragomir, anchetat în dosarul Black Cube şi demisionat din Serviciul de Informaţii în anul 2013, a ieşit public şi a vorbit despre ceea ce a numit culoarele justiţiei şi ale presei.

Mai precis, implicarea Serviciului Român de Informaţii în actul de justiţie, urmărirea dosarelor penale până la o sentinţă dorită şi alegerea completelor de judecată în acest sens. Dragomir spunea că aceste acţiuni sunt susţinute în media, "ţintele" fiind “condamnate public” înainte de a primi o sentinţă finală în instanţă.


Creierul operaţiunilor în SRI a fost arătat tot Florian Coldea, iar în domeniul judiciar Laura Codruţa Kovesi, doi şefi pe care Dragomir i-a acuzat că şi-au aservit instituţiile în interes personal.

“Ţintele erau stabilite în comun. Cunosc doi oameni care erau atât de apropiaţi în uneltirea acestor lucruri. Este vorba despre PFA Kovesi şi SRL Coldea care erau implicaţi. Pe lista aceea vor trebui puşi toţi cei care au participat. În culoarul justiţei suntem noi, penalii, societatea civilă, media, penalii spun cei ţinuţi în arest 6 luni şi apoi achitaţi. Pe partea cealaltă trebuie să se afle judecătorii. Să înţeleagă că trebuie să se termine cu această mizerie, cum e cu cei care vin cu bileţele şi rugăminţi", spunea Daniel Dragomir.

Acuzaţiile lui Daniel Dragomir au dus la o verificare amănunţită în cadrul Comisiei de Control al Serviciului Român de Informaţii din Parlament. Dragomir a oferit şi o listă cu 65 de nume, oameni care puteau să confirme spusele sale, printre aceştia fiind ofiţeri din SRI, politicieni, angajaţi din sistemul judiciar şi din media sau oameni de afaceri.

Integral pe România LiberăComentarii

Victor Sa spuna D-nul Coldea la comisie ce gust are vinul Opus One si cate sticle a primit de la Dragnea...( Daca stie estimativ si costul...) si sa scoata pozele alea in masmedia cum Dragnea taie porcu. i-l freaca cu sare si curatza sa -i serveasca pe Kovesi. Ponta, Maior cu sorici...Vrem sa le vedem si noi...

14 martie 2018 7:33

@Larisa @Larisa, daca nu te-am jignit, de ce te porti ca un securist sadea???? Rostul serviciilor e tocmai de a apara Tara, Poporul.... Nu de a participa la tradari, devalizari etc... CA si membrii CSAT de altfel.... Ai vazut vreunul anchetat???

13 martie 2018 22:38

@Larisa La cat esti de pro(a)st(a), nici ca ma mira pozitia ta. La cati si cat s-a furat din tara asta, ar trebui sa-i aiba pe constiinta pe cei care n-au putut beneficia de serviciile de sanatate, oferite in alte tari in mod exemplar. Prima localitate este Szeged in Ungaria. Dobitoci ca tine sunt si inca vor fi . Poate imi spui si tu vreunul care n-a furat si a fost condamnat. O fi Nastase? O fi Relu Fenechiu, Dan Voiculesu, Miron Mitrea, Sorin Rosca Stanescu etc etc etc Daca n-ai fi o jigodie ordinara, lua-te-ar dracnea sa te ia, nici macar n-ai casca gura. Si-n razboi sunt victime colaterale.

13 martie 2018 14:45

Larisa Adica oricum il doare in paishpe...... La cati are in spate si pe constiinta..... Rahat cu apa rece = ghiveci democratic!

13 martie 2018 14:02

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.