Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Ecaterina Andronescu, fost ministru al Educației, și-a depus candidatura pentru funcția de președinte executiv al PSD, cerând explicații actualei conduceri pentru prăbușirea partidului în sondaje. Aceasta şi-a depus candidatura, deşi nu este susţinută nici de filiala PSD Bucureşti, organizaţia din care face parte, nici de Liviu Dragnea, președintele partidului. Aceasta a lansat un atac la actuala conducere a partidului, susținând  că nu trebuia să se organizeze alegeri, ci era nevoie de un Congres în care să se vină cu un proiect de ţară şi să ofere explicaţii pentru prăbuşirea PSD în sondaje, anunță EVENIMENTUL ZILEI.

Peste 4.000 de social-democraţi sunt aşteptaţi sâmbătă la Congresul extraordinar al PSD pentru a-şi alege noua conducere, adică preşedintele executiv, secretarul general şi cei 16 vicepreşedinţi. Pe ultima sută de metri, prim-ministrul Viorica Dăncilă a intrat în cursa pentru a fi numărul doi în partid şi mâna dreaptă a lui Liviu Dragnea.

Final din ce în ce mai previzibil în bătălia pentru funcția de președinte executiv al PSD. Viorica Dăncilă, favorita lui Liviu Dragnea, candidează pentru această funcție, cu șanse mari să obțină postul la Congres, dată fiind că are sprijinul liderului partidului, afirmă ROMÂNIA LIBERĂ. „M-a informat că a luat această decizie. I-am urat succes. O susţin fără niciun fel de ezitare. O voi vota fără niciun fel de ezitare”, a asigurat Dragnea. Anunțul vine în contextul în care, pe 25 februarie, premierul declara că nu va candida la o funcţie de conducere în PSD.

Funcţia de preşedinte executiv al PSD, deţinută în prezent de Niculae Bădălău, va fi disputată de trei social-democraţi, în cazul în care candidaturile acestora vor fi validate de Comitetul Executiv de vineri, anunță ADEVĂRUL. Primul care şi-a depus candidatura a fost deputatul Nicolae Bănicioiu, actualmente vicepreşedinte al PSD şi critic al lui Liviu Dragnea. „CEx-ul nu are cum să-mi valideze candidatura. Sunt un vechi PSD-ist, chiar mai vechi ca unii din CEx. Să le dau o veste proastă unora. Da, am depus şi o hârtie de la organizaţia PSD Brăila“, a declarat Nicolae Bănicioiu, acesta făcând referire la faptul că respecta una dintre noile reguli, adică susţinerea unui candidat de către o organizaţie.

Ecaterina Andronescu, căzută în dizgrația conducerii PSD, și-a depus și ea, joi, candidatura pentru funcția de președinte executiv al partidului. „Pentru președinte executiv, am depus-o în ideea nu că alerg după funcții, niciodată nu am făcut asta, dar cred că trebuie menținută competiția în partid și reprezentanții la congres decid prin votul lor”. Însă, observă COTIDIANUL, în opinia acesteia, nu era nevoie de alegeri.

„Cred că la acest congres, care este unul extraordinar, nu trebuia să facem alegeri, trebuia să venim cu un document – proiect de țară – în care să spunem cum gândim și cum vedem noi creșterea economică a României, cum vedem dezvoltarea educației, pe următorii 15-20 de ani. Cred că în acest moment toată lumea s-ar fi concentrate pe Proiectul de țară și mai puțin pe candidaturi. Candidaturile țin de viața internă a PSD”, a afirmat Andronescu. Andronescu a mai spus că nu a discutat cu Liviu Dragnea despre decizia sa de a candida.

Întrebat despre criticile Ecaterinei Andronescu care a spus că „la acest Congres nu trebuia să facem alegeri trebuia să venim cu un proiect de țară”, președintele partidului, Liviu Dragnea a spus ironic: „Da, văd că se concentrează foarte mult pe proiectul de țară în ultimele săptămâni”.

Pe baricada disidenților s-a mai urcat și deputatul PSD Cătălin Rădulescu, care denunță un mod „mizerabil de alegere”. Potrivit acestuia, unii s-au retras tocmai pentru că șansele erau zero după actuala formulă de alegere, anunță JURNALUL NAȚIONAL.

Și Codrin Ștefănescu a anunțat că vrea să candideze pentru funcția de secretar general, acuzând în același timp că el nu a fost nici măcar delegat la Congres și contestând modul în care se fac alegerile interne, anunță GÂNDUL. ”Astăzi, în partidul pe care îl iubesc, trăiesc niște momente foarte complicate, foarte ciudate“. Potrivit acestuia,  Liviu Dragnea “a schimbat regulile în timpul jocului”, iar cei care vor să candideze pentru funcţii nu pot. „Acum, că Liviu Dragnea a schimbat regulile în timpul jocului, noi nu putem să candidăm decât din partea regiunilor. Voi depune candidatura aşa cum sunt. Codrin Ştefănescu vrea să candideze nu împotriva candidatului domnului Dragnea, ci pentru partid.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, le-a transmis joi celor care contestă modul în care se fac alegerile în partid, că „nu știe cât de bine le face lor acest scandal exagerat”.

Deci Congresul PSD nu va avea chef să discute despre România, constată NAȚIONAL. Ce rost ar avea? Va avea însă un apetit enorm să  facă scut în jurul tovarășului. Să nu vină ăia sau ceilalți la putere. Să vină numai cei care știu să-l propună președintele țării și să-i pupe ghiulul de pașă al mlaștinilor politice. Să vină numai cei care au înțeles că mustața lui de șef de sală este stăpână de neconstestat a democrației, mama ei de democrație în forma asta nebănuită, de mahala cu manele politice.