Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

După ce toată lumea s-a prins că Liviu Dragnea a jurat strâmb pe „biblia” promisiunilor făcute în campanie, social-democrații recidivează: au compus, în cinstea Congresului, o nouă „evanghelie” plină ochi cu baliverne greu de crezut.

Până să ajungem însă la viitorul cu alură de colivă roz-bombon pregătit nouă de PSD, NAȚIONAL trece în revistă trecutul recent. Acela care a urmat promisiunilor făcute, în campania din toamna lui 2016, de un Liviu Dragnea care nu-și mai dezlipea mâna de pe programul de guvernare supranumit de el „biblia” PSD-ului. O biblie pe care Dragnea a jurat că PSD va umple buzunarele bugetarilor cu nemaivăzute lefuri, că va reduce impozitele, că va construi spitale peste spitale în fiecare județ, că va îngropa munții și câmpiile țării sub autostrăzi – ce mai încoace și încolo, că toți românii vor avea partea lor de miere și de lapte, trebuie doar să voteze PSD.

Promisiunile au avut efectul scontat și PSD a câștigat alegerile. Au pierdut, ca de obicei, românii, care după un an și mai bine de guvernare PSD s-au trezit cu prețurile la carburanți, curent și gaze majorate (de mai multe ori!), cu mâncarea scumpită și ea, cu crize peste crize declanșate în cazul a diverse medicamente, cu o reformă fiscală care le bagă suplimentar mâna în buzunar, cu un Euro cocoțat imediat sub streașina pragului de cinci lei, cu lefuri diminuate în cazul mai multor categorii de salariați. Realități dezmințite cu o  sfruntată nerușinare de guvernanți care pur și simplu mint.

Comisia Europeană a publicat,ieri, analiza economică anuală prin care urmăreşte sa vadă cum reuşesc guvernele ţărilor din blocul european să pună in aplicare recomandările făcute de Bruxelles. Raportul privitor la România este foarte critic. Practic, afirmă ADEVĂRUL, guvernarea PSD-ALDE nu a respectat aproape nicio recomandare făcută de Comisie in anul de gratie 2017. Dar ne-am ales, în schimb, şi cu un bonus. România a ajuns în situaţia în care Consiliul UE a adoptat o procedură privind devierea semnificativă de la obiectivele bugetare pe termen mediu.

Economia a cunoscut o creştere accelerată în anul 2017, alimentată în principal de consumul intern. Guvernul a adoptat implementarea unei politici expansioniste, pro-ciclice, ceea ce a condus la creşterea deficitului bugetar cu peste 3%, anunță COTIDIANUL. Comisia estimează că PIB-ul real a crescut cu 6.7% anul trecut, după o creştere de 4.8% în anul 2016. Pentru acest an, Bruxelles anticipează ca potenţialul creşterii economice va fi, undeva, la 4.8% şi pentru 2019 la 4%. Numai că economia noastră va trebui să se pregătească de vremuri mai puţin senine. Consumul privat va încetini în acest an din cauza creşterii nivelului inflaţiei iar acest „amănunt” va pune presiune pe venitul real disponibil.

Produsul Intern Brut (PIB) al României a crescut în 2017 cu 7%, ajungând la 856,35 miliarde de lei, o evoluţie susţinută, însă, de consum, arată cele mai recente date transmise de Institutul Naţional de Statistică (INS). Specialiştii au avertizat în repetate rânduri că un avans economic bazat pe consum nu este unul sănătos, fiind necesară stimularea celui de-al doilea pilon pe care se fundamentează o dezvoltare corectă, şi anume sustenabilitatea, precizează GÂNDUL.

Absenţa reformelor structurale şi a consolidării fiscale ar putea duce la o aterizare forţată a economiei României, în condiţiile în care creşterea economică puternică de anul trecut a fost determinată în principal de consum, iar investiţiile au rămas la un nivel scăzut. Institutul Naţional de Statistică (INS) a confirmat, miercuri, estimările publicate la jumătatea lunii februarie, referitoare la creşterea de 7%, pe serie brută, a PIB în anul 2017, faţă de anul anterior. În 2008, economia României a crescut cu 7,1%, în termeni reali, faţă de 2007. ROMÂNIA LIBERĂ atrage atenția: Comisarii europeni consideră că avansul economiei ar trebui să reprezinte o oportunitate pentru ca România să-şi reconstruiască rezervele necesare în cazul apariţiei unei situaţii financiare delicate.

Aşadar, România este un stat care merge în direcţia greşită. Se deconectează de la principiile de bună guvernare, iar în loc de bunăstare coaliţia de guvernare creează o societate dependentă de veniturile de la stat, care să fie manevrată pentru voturi şi interese politice. Am ratat nişte ani de creştere economică aruncând banii în mize electorale fără să modernizăm această ţară. Şi o să ne pară rău.


Comentarii

philo-zophu" Nu va luati dupa minciunile binomului! Dragnea a dat in folosinta 1800 de km de autostrada doar in 2017! A absorbit 120% din fondurile strcturale de la UE, a terminat metroul din Drumul Taberei. A facut nu doar 8 spitale cum a promis, ci cate 8 spitale in ficare judet! Fiecarui roman i-a crescut salariul sau pensia cu cel putin 30%. Gazul, curentul si apa s-au ieftinit. In sondaje P$D a crescut la 98% si va ajunge la 120% in 2019 pt ca vor vota si mortii. V-as fute-n cur pe toti. PE TOTI!

9 martie 2018 3:45

Realizari P$D- cifrele vorbesc 18:14 esti drogat baiete. Preturile la alimente si utilitati au crescut in medie cu peste 20%.

8 martie 2018 21:13

pilo-zophu` @ Vali - Unde draq vezi mai...impotentule, ca "au pierdut romanii" ? Haaa...???? N-au crescut pensiile ? Nu s-au marit salariile, Nu a scazut TVA ? Preturile ( de care se fac vinovati labaralii tai "apropitari" de magazine !) au crescut cu max. 4% , maririle trec de 30 % idiotule !

8 martie 2018 18:14

v D-l Dragnea are pula mare. El fute-n cur pe orisicare! Nu va faceti griji, vom castiga si urmatoarele alegeri. Pregatiti-va gaoazele pentru inca 4 ani

8 martie 2018 17:21

Vali ,,Promisiunile au avut efectul scontat și PSD a câștigat alegerile. Au pierdut, ca de obicei, românii, care după un an și mai bine de guvernare PSD s-au trezit cu prețurile la carburanți, curent și gaze majorate (de mai multe ori!), cu mâncarea scumpită .....'' ....Nu e adevarat , scumpirile ne pasc doar pe cei care NU am votat PSD. Asa ne trebuie daca nu am stiut sa ne orientam la alegeri. Ceilalti ,votantii PSD vad ca sunt fericiti..privesc ca ,,viteii la ...A3 si se bucura ca idiotii...si cand le atragi atentia despre realitatea din tara ....spun ca ...Basescu e de vina!!! La asa oameni asa tara !!!

8 martie 2018 14:11

Frans Timmermans: Problema voastră e ca unul din trei pesediști e la fel de corupt ca ceilalți doi! Ponturifierbinti.com.

8 martie 2018 13:48

Gicu La asa alegatori, alesii pe masura!

8 martie 2018 12:41

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.