Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Meteoritul de aproape 27 de kilograme, găsit în anul 1990 de un agricultor în localitatea Gresia, judeţul Teleorman, care a fost vândut în străinătate, a început să se întoarcă acasă pe bucăţi, primul eşantion din acesta fiind oferit spre vânzare la expoziția "Mineralia".

"Avem în expoziţie mai multe eşantioane de meteoriţi, sunt meteoriţi feroşi, formaţi din fier nichel şi alte metale, fapt ce le dă aspectul lucios şi provin din Argentina. Avem şi o mostră de meteorit feros care a fost găsit în localitatea Gresia din judeţul Teleorman, în 1990. L-am cumpărat din străinătate, la o expoziţie mare de mineralogie şi flori de mină din Munchen, acum patru ani. Meteoritul a fost mare, peste 26 de kilograme, a fost tăiat felii ca să se poată vinde. Este identificat conform clasificărilor, apare în catalogul internaţional al meteoriţilor. Nu am mai văzut în ţară astfel de eşantioane, poate există prin colecţii private, dar în expoziţii e singurul eşantion. Acest meteorit de Teleorman se vinde cu 10 lei o bucată mică, dar o felie ajunge cam la 50 de euro. Este ieftin în lumea meteoriţilor, fiindcă sunt bucăţi de meteoriţi care se vând cu zeci de mii de euro, deci nu se compară cu ceea ce găsim în Rusia", a declarat geologul Andrei Gorduza, co-organizatorul Expoziţiei "Mineralia".

Integral pe România LiberăComentarii

Sfîntul Prooroc Ilie Tișbitul Meteoriții creați în Casa Raiului după pietrele din hol aduse de pe rîul Teleajen și lipite în locul tocului de ușă.

8 martie 2018 21:06

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.