Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Experienţa a demonstrat că un Congres al PSD este greu de controlat din cauza relaţiilor complicate dintre baronii partidului. De asemenea, să aduci la un loc puţinele voci care îţi contestă autoritatea nu este o strategie inteligentă. Congresul Extraordinar al PSD poate deveni o Cutie a Pandorei din care să iasă orice, inclusiv schimbarea statutului şi a modului în care este ales şi revocat preşedintele formaţiunii.

Tensiuni în PSD înaintea Congresului de sâmbătă. Gabriela Firea ameninţă cu demisia din toate funcţiile politice, Liviu Dragnea susţine că nu va mai accepta intrigi în partid. Toate funcţiile de conducere în PSD vor fi puse la bătaie, iar Liviu Dragnea va cere un vot de încredere, anunță GÂNDUL.  Liviu Dragnea îşi închipuie că poate manevra cum doreşte voturile a peste 4.000 de delegaţi. Crede că posibilele lui „victime“ Nicolae Bădălău, Ecaterina Andronescu, Mihai Tudose, Adrian Ţuţuianu, Georgian Pop, Codrin Ştefănescu etc., vor asista mioritic la decapitarea lor.

Sunt mai mulți lideri importanți din actualul Birou Permanent Național, din structura de vicepreședinți, care vor ieși din această structură, nu vor mai face parte din Biroul care va fi ales sâmbătă. Sunt nume importante precum fostul premier Mihai Tudose, care nu va mai fi vicepreședinte, de asemenea nici Gabriel Vlase nu va mai fi vicepreședinte și nici Nicolae Bănicioiu. Posibil nici chiar Ecaterina Andronescu, dar rămâne de văzut dacă nu-și va depune candidatura ca președinte executiv. Cele mai mari șanse pentru postul de președinte executiv le are Nicolae Bădălău, desi, amintește ANTENA3, era așteptată scoaterea sa din garniture de conducere a partidului.

Fostul premier Mihai Tudose va pierde şi funcţia de vicepreşedinte în partid, după ce s-a răsculat faţă de Dragnea, amintește ROMÂNIA LIBERĂ. Nici Gheorghe Şimon, fost ministru al Economiei în Guvernul Tudose, nu va mai rămâne în conducerea PSD. Ionuţ Vulpescu şi Nicolae Bănicioiu, doi dintre liderii apropiaţi de Victor Ponta, vor fi şi ei îndepărtaţi, iar Georgian Pop şi Doina Pană au şanse mici să mai fie realeşi vicepreşedinţi. Potrivit unor surse din conducerea PSD, pe funcţiile de vicepreşdinţi vor veni Şerban Nicolae, Liviu Pleşoianu, Claudiu Manda şi Marcel Ciolacu, ultimul fiind şi el reevaluat de Dragnea după ce trecuse în tabăra lui Tudose. Vicepreşdinţii PSD fac parte din Biroul Permanent (BPN) al partidului şi din Comitetul Executiv (CEX), forurile de conducere unde Dragnea vrea să aibă majoritate cât mai confortabilă.

Congresul social-democraţilor din 10 martie pare a avea un deznodământ previzibil, în condiţiile în care este puţin probabilă apariţia unui candidat-surpriză pentru postul de preşedinte al PSD, susține JURNALUL NAȚIONAL. Înaintea şedinţei pregătitoare a Comitetului Executiv Naţional de ieri, nu mai puţin de 13 organizaţii judeţene şi-au exprimat deja susţinerea faţă de Liviu Dragnea: Alba, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Braşov, Buzău, Caraş-Severin, Galaţi, Harghita, Hunedoara, Maramureş, Suceava şi Vâlcea.

Totuși, Liviu Dragnea a uimit pe toată lumea, în urmă cu câteva săptămâni, când a anunţat convocarea unui Congres Extraordinar al PSD la jumătatea lunii martie. ADEVĂRUL susține că decizia lui Dragnea are o singură logică: consolidarea puterii personale. E un gest de forţă, mai ales că, pe 21 martie, liderul PSD va fi audiat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în dosarul în care este acuzat de abuz în serviciu. Un Congres al PSD în care să fie reconfirmat ca preşedinte ar fi un semnal puternic trimis adversarilor săi politici. Totuși, Congresul Extraordinar al PSD poate deveni o Cutie a Pandorei din care să iasă orice, inclusiv schimbarea statutului şi a modului în care este ales şi revocat preşedintele formaţiunii.


Comentarii

Sictirescu Dragnea ar fi facut 8 spitale regionale si 200 de km de autostrada, dar nu l-a lasat binomul. Oricum, preturile au scazut cu 25% si puterea de cumparare s-a dublat! Cu Dragnea presedinte vom avea cele mai multe autostrazi din Europa!

6 martie 2018 20:31

Sictirescu Tara are nevoie de un presedinte viril, sincer. Dragnea presedinte!

6 martie 2018 17:57

dragnosu` Altfel, ce mai scriati voi prin ziare...? Haaa..???

6 martie 2018 15:45

Sictirescu Dragnea o are mare. Ii va fute si de data asta.

6 martie 2018 13:25

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.