Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Marile federaţii ale editorilor de jocuri video din întreaga lume au cerut joi Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) să revină asupra deciziei sale de a include în viitorul apropiat dependenţa de jocuri video în categoria maladiilor care generează dependenţă, informează AFP.

Denumită "tulburare de jocuri video", această patologie se caracterizează printr-un comportament anormal asociat acestui tip de divertisment, al cărui loc în viaţa indivizilor devine tot mai mare, în detrimentul celorlalte activităţi ale sale, a precizat OMS în luna ianuarie.

Potrivit experţilor de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, un individ trebuie să manifeste o dependenţă anormală faţă de jocuri video timp de cel puţin un an înainte de a fi diagnosticat cu această afecţiune.

"Opoziţia mondială faţă de clasificarea controversată şi nedemonstrată de către OMS a 'tulburării de jocuri video' continuă să se extindă (...) Procedurii OMS îi lipseşte transparenţa şi sprijinul ştiinţific obiectiv. Noi insistăm pentru necesitatea de a opri această procedură", a declarat Simon Little, directorul general al Federaţiei Europene a Editorilor de Jocuri Video, într-un comunicat.

Integral pe Jurnalul NaționalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.