Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Făcută peste noapte prim-ministru de Liviu Dragnea, Viorica Vasilica Dăncilă realizează, în sfârșit, că pălăria de premier îi cade pe ochi și nu îi șade bine sub ea. Motiv pentru care nu îndrăznește să vorbească liber nici măcar în ședințele de Guvern. Cel puțin nu câtă vreme este presa de față.

Vasilica lui Dragnea demonstrează în fiecare zi că haina de premier nu e ie, o strânge rău la toate încheieturile. Așa cum se poate vedea în directurile trimise de televiziuni, premierița își citește expozeul de deschidere. Crispată și terorizată în mod evident de frica de a nu face vreo greșeală. Nu se simte bine în pielea de premier, dar la citit se descurcă. Nu perfect, dar merge. NAȚIONAL constată că Viorica Dăncilă a trecut ca gâsca prin apă prin Parlamentul European, nelăsînd în zece ani nicio urmă. Ca să-i facă pe plac domnului ei Dragnea, a acceptat să fie împăiată in scaunul de premier. De unde, în mod cert,  va pleca la fel ca din PE, tot în calitate de umbră.

Ieri, premierul Viorica Dăncilă a declarat că Guvernul pune în dezbatere publică proiectul de ordonanţă de urgenţă care prevede comasarea a şapte declaraţii fiscale, inclusiv a declaraţiei 600, ea precizând că Executivul încurajează depunerea declaraţiei unice în mediul online. Deși pare că a rezolvat o problemă, noua declarație, susține ZIARUL FINANCIAR, va fi noua spaimă a contribuabililor. Statul vrea să ia banii de impozite în avans.

Premierul Dăncilă a fost pusă în situația de a vorbi cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, dar prărea că vorbește tot „la comandă“. În timp ce Timmermans venise în România să le reproșeze oficialilor anumite deparapaje în ceea ce privește statul de drept, premierul român s-a găsit să pună condiții. Timmermans a susţinut, joi, legat de discuţiile cu Viorica Dăncilă, că aceasta i-a spus explicit că ar dori ridicarea MCV până în 2019, oficialul european susţinând că „reforma judiciară ar trebui să fie cumva în spatele nostru şi să vorbim depre altele”, arată GÂNDUL. „Gândiţi-vă cum ar fi să puteţi moderniza podurile, canalele, infrastructura”, a dat ca exemplu Timmermans.

„Doamna prim-ministru a fost foarte explicită în exprimarea dorinţei de a încheia cu MCV-ul înainte chiar de începutul Preşedinţiei României (a Consiliului UE – n.r) şi i-am spus, sincer, că nu este deloc imposibil, însă este posibil numai dacă putem afirma că toate recomandările Comisiei sunt urmate, pentru că nu avem termene-limită. Avem o ambiţie, 2019, însă acest lucru poate fi realizat numai prin paşi concreţi, prin măsuri concrete. Nu este vorba despre un termen-limită care să impulsioneze această decizie, ci de respectarea recomandărilor care poate determina dacă încheiem MCV-ul sau nu”, a declarat Timmermans, la Bucureşti.

Și liderul ALDE a întărit nevoia de ridicare a MCV pe motiv că "rapoartele Comisiei publicate în ultimii ani au confirmat faptul că majoritatea obiectivelor MCV au fost internalizate", anunță ROMÂNIA LIBERĂ. „Decizia Comisiei de a ridica mecanismul este aşteptată pentru a încheia situaţia curentă în care România este evaluată în paralel prin mai multe instrumente cu aceleaşi obiective“, a declarat Tăriceanu, după întâlnirea cu oficialul CE. Liderul Senatului a subliniat şi faptul că liderii Parlamentului fac tot posibilul ca instituţiilor să li se asigure o funcţionare democratică, „în afara oricărei interferenţe a instituţiilor de forţă sau a serviciilor de intelligence“.

În ceea ce priveşte armonizarea codului penal şi de procedură penală cu Directiva UE, Tăriceanu a anunțat că în plan legislativ, la nivelul Ministerului Justiţiei, a fost finalizat şi adoptat proiectul de lege de modificare a Codului Penal şi Codului de Procedură Penală pentru punerea în acord cu deciziile Curţii Constituţionale (CCR), remarcă EVENIMENTUL ZILEI. El a fost însă imediat contrazis de președintele comiseiei parlamentare. Florin Iordache.

Bine prelucrat la întâlnirea cu Timmermans, Florin Iordache, șeful comisiei parlamentare pentru modificarea legilor Justiției, s-a declarat gata să ceară părerea Comisiei de la Veneția în cazul modificărilor aduse legilor Justiției „dacă este necesar”. În plus, observă COTIDIANUL, Iordache i-a și contrazis pe Tariceanu și Tudorel Toader – care îi spuseseră lui Timmermans că la Parlament a fost trimis un proiect de lege referitor la modificarea Codurilor penale. „Eu în Parlament nu știu. Din știința mea nu există un astfel de proiect. Trebuia adoptat, eventual, în Guvern, dar nu știu să fi fost adoptat”, a negat hotărît Iordache.

În fața responsabilului european pentru o  bună legiferare, relaţii interinstituţionale și statul de drept al Comisiei Europene, liderii coaliței de guvernare  nu s-au obosit nici măcar să mimeze rezistența. Timmermans a anunţat că a stabilit şi cu şefii Parlamentului, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, să aibă o comunicare directă, chiar „zi de zi“, dacă e nevoie, pentru că nişte „oameni au spus că Comisia Europeană nu a înţeles bine“ modificările legislative din România. De altfel, afirmă ADEVĂRUL, în spatele uşilor, numărul doi al CE a fost şi mai dur, spunându-le aleşilor din Comisia pentru legile Justiţiei că lasă impresia că fac legi cu dedicaţie, uneori chiar pentru ei.

„Sunt convins că oamenii din România şi din alte ţări vor ca politicienii să discute despre locuri de muncă, asigurări sociale, educaţie, sănătate, nu doar despre reforma justiţiei, mai ales dacă impresia creată este că reforma justiţiei este făcută pentru binele propriu, nu al societăţii. Sunt destul de bine informat, mai ales în privinţa ţării dumneavoastră. Aţi realizat atât de multe de când aţi intrat în UE.

Ochii Europei sunt asupra României şi asupra acestui conflict, ceea ce nu s-a mai întâmplat de ceva vreme. Oamenii se întreabă de ce există un conflict între Parlament şi sistemul judiciar, de ce oamenii ies în stradă“, le-a transmis Timmermans celor din Comisia Iordache, într-o întâlnire cu uşile închise.
Comentarii

Apel la luciditate Paulus, 10 milioane de romani si-au cautat refugiu politic si mai ales economic in tari straine. Cand vin si la noi 1000 de refugiati de razboi, faceti spume in numele religiei, identitatii culturale, etc. Isus a fugit in Egipt, dus de parintii lui. Isus a intemeiat crestinismul si spunea ca oridecateori facem un bine, Lui I-l facem.

3 martie 2018 21:13

@abjectul Paulus, dezaxatul PSD-ist Uite, mie UE mi-a dat-o pe .. euro-POCITANIA de care te plângi tu (și care mie sincer să fiu chiar îmi place, n.m.) și dacă-mi bagă și EURO-mortu'-n casă (sub formă de ”refugiați”, n.m.), atunci chiar că încep să simt că trăiesc și mă simt dispus și să-mi dau și HOMO-copilu', să mi-l ”educe” HOMO-bulangii LGBT-ORL-USR sexual (printre buci, în spiritul ”valorilor”, n.m.) - iar dacă nu, atunci o pun pe nevastă-mea să avorteze și-mi vând copilu' (mort, n.m.) la olandezi, să-l bage ăia la ”biobancă”, sau să-l vândă ca ingredient alimentar pe piața ”communitară”!

3 martie 2018 12:42

Apel la luciditate Vasilica, s-a ingrosat gluma. Pe UE nu-i prostesti ca pe cei din Alexandria.

3 martie 2018 12:01

Vasile Mircea Vizita lui Timmermans a fost ca "o frectzie la un picior de lemn"....Vor continua PSD+ALDE-istii cu cat mai mult aplomb sa slabeasca si sa "calareasca" justitzia si-n special pe procurori sa jacmaneasca ce a mai ramas din tzara asta...Toate Belinele le vor in proprietatea particulara a lor si neamurilor lor...vor fura cu legea in mana...Cum a ajuns vila de protocol din Alexandria a lui Ceausescu in proprietatea fiului lui Dragnea...DNA , te rog, investigheaza asta...

3 martie 2018 10:11

Fan Liviu Dragnea Sunt sigur ca d-na Viorica n-a avut nevoie de translator. La cate limbi straine stie! Femeia stie carte, nu gluma.

3 martie 2018 8:59

@abjectul Paulus, dezaxatul PSD-ist Paulus, nu-ti recunosti mama? De ce la tine tot ce tine de Europa e demn de dispret? Stramosii tai vin de pe alt continent? Guvernarea PSD Nastase s-a chinuit sa ne bage-n UE si acum o uram? Una peste alta ne-a dat mai mult decat ne-a luat. Europa ramane cel mai civilizat continent, un leagan al culturii. Ceva, care bineinteles iti lipseste si iti repugna. Ca doar esti psd-ist radical si imbecil, ce naiba. "Noblesse" oblige.

3 martie 2018 8:44

@ 3 martie 2018 7:56 Tu victor, te crezi deștept? Pentru că dacă te semnezi cu literă mică, nu prea dovedești că ești isteț. Te-a șifonat vocabularul meu? Mai mușc-o odată! Tu ce faci? Elogiezi scrierea agramată a celui care se pretinde ziarist de la antenele Varanului? În țara asta se pot face multe, dacă orbii din Brăila n-ar fi majoritari când se duc la vot. Deștepții ca tine sunt comozi, indolenți, harnici la făcut nimic, dar nu se duc la vot, iar când se duc, tot cu un căcat de partid renăscut din regimul trecut votează. Iar țara se duce de râpă, de atâta deșteptăciune a prostiei. Dispari, că ai făcut o leacă de praf aici degeaba!

3 martie 2018 8:20

victor Avem prea multi destepti in Romania ,cu multa gramatica dar cu judecata zero si cu un vocabular cel putin nesimtit. Sa va fie rusine. Ce se mai poate face in taraesta plina de atata ura?

3 martie 2018 7:56

Gicu Articol bun si cu realitati dureroase ptr romanii cu picioarele pe pamant. La asa alegatori, alesii pe masura!

2 martie 2018 20:06

Articolul e așa-ș-așa! Autorul ca de obicei nu se semnează ca să-l știe toată lumea, n-are curaj, pentru că strangulează limba română de regulă, pocind cuvinte sau inventând cuvinte inexistente-n limba noastră românească. Remarc ironia folosirii argoului, dar e neopotrivită, mă refer la cuvântul premierița, nu e chiar rău, dar nici bine, eu aș fi spus premieresa, dar mă rog. Însă cuvântul directurile, ăsta ce pula calului mai e și ce pula calului înseamnă? Băi scribălăule, ia pune tu mâna și burta pe carte, ia gramatica limbii române și un dicționar ca lumea-n copite, după care memorează-n pula calului cuvintele reale și nu cele imaginare sau imaginate de tine, sărmane rebut jurnalistic! Succesuri!

2 martie 2018 19:30

Adevarul gol golut Avortoului de la 12:57: femeia din imagine are mai multa scoala si mai multa minte decat tot neamul tau de otzetar pestifelic.

2 martie 2018 18:22

Domnu’ Viorica, prim ministrul, s-a intalnit cu prim vicepresedintele Comisiei Europene , Frans Timmermans. Viorica nu vrea sa ne zica nimic despre cele discutate. Uite, asa! Da’ ce s-a intamplat, draga? Era la dumneavoastra in iatac? V- a surprins primenindu-va la lighean? A proptit un picior in usa, incercand sa va abuzeze? Si-a trecut o mana prin freza aia misto a lu’ matale?Nu cunoasteti engleza? A intrebat omu’ de treburi oficiale, de exemplu de justitie si ati inteles ca vrea o dulceata cu apa rece? Frans, daca ai fost mitocan, sa iti fie obrazului! Domnu’ Viorica, acum sunteti angajata in slujba noastra, a tuturor romanilor, pe banii nostri. You are not the queen of Belina! Fl. Calinescu

2 martie 2018 17:00

Je Chiar asa, cine e ? Traducatoarea sau e aia cu Don't Touch Me, ma !

2 martie 2018 14:23

Fiți vă rog amabili - cine e EURO-POCITANIA aia de lângă Timmermans - e un ... om, un mulaj, sau un personaj din ”Planeta Maimuțelor”?! Cu respect, Paulus

2 martie 2018 12:57

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.