Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Într-un nou studiu, cercetătorii de la Universitatea Cambridge din Marea Britanie au identificat o regiune a creierului care pare să fie importantă în controlarea sistemului de natural de diminuare a durerii.

Noile rezultate „ilustrează o imagine cu privire la de ce şi cum creierul decide să anuleze durerea în anumite circumstanţe”, a precizat Ben Seymour, autorul principal al studiului.

Studiul a identificat că regiunea numită cortexul cingular anterior este un „centru critic de decizie” care controlează durerea din creier, scrie Live Science.

Savanţii au ataşat dispozitive de metal pe braţele a 20 de participanţi. Dispozitivele au fost apoi încinse până au provocat durere - dar nu suficient de multă încât să provoace arsuri. Apoi, voluntarii au jucat un joc care implica găsirea butonului pe o tastatură care ar fi răcit dispozitivul. În unele cazuri, era uşor să fie oprit, dar în unele cazuri, mai greu. În timpul întregii sarcini, voluntarii au evaluat periodic nivelul de durere, iar activitatea cerebrală a fost monitorizată cu ajutorul unei tehnici de scanare a creierului (RMN).

Integral pe DescoperaComentarii

Sfîntul Prooroc Ilie Tișbitul Creierul lui Adam creat în Casa Raiului astfel: emisfera stîngă după Dumnezeu-Tatăl și emisfera dreaptă după Dumnezeu-Fiul din icoana mare a Sfintei Treimi de 50x70 cm. Culoarea și structura lui creată după Crucea Albă, Laudele Duhului Sfînt și ale Părintelui Ceresc din litere bizantine albe de pe tavanul negru din polistiren. Neuronii lui Adam creați după granulele care compun placile de polistiren ale tavanului.

1 martie 2018 13:42

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.