Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Arta - cel puțin așa cum o înțeleg cei cât de cât preocupați de ea - reprezintă folosirea uneltelor creative pe care omul le are la îndemână cu scopul de a reda sau exprima emoție. Și asta e o definiție simplă și bună de pus în buzunarul oricui. Desigur că definiția clasică a artei înlocuia emoția cu frumosul. Dar știm cu toții, sper, că atunci când grotescul a lovit pânza, arta a devenit mesagerul unor atitudini politice sau sociale, folosindu-se de emoții de orice tip, nu neapărat de acele emoții care au la bază plăcerea sau extazul în fața frumosului. De la Hieronymus Bosch, la Corneliu Baba.

Dar cine poate spune cu mâna pe inimă că e apt să delimiteze cu precizie frumosul de urât? Și până la urmă balanța nu șade în mâna oricăruia dintre noi raportată doar la propria percepție?

Integral pe RepublicaComentarii

@Marius Ivanescu Closetarule, linge-i la gaoz pe straini, dar, baa, soft si cult, nu ca un mocofan! Le murmuri apoi mumos un multumesc umil si admirativ. Si, baa, sa nu-i lasi umezi acolo pe vremea asta ca racesc. Astia e oameni delicati, baa, si meteosensibili.

27 februarie 2018 17:05

@@MM bai BEBE, dar tu de unde presupui ca esti destept. Esti mereu treaz si la datorie?

27 februarie 2018 16:55

@MEME 92% din web site-urile romanesti de stiri fac reclama soft-porn (mai exista vreo tara din lume la asa un "nivel"?), asta nu consideri a fi un pericol medical? Dar prostituatele de pe centura? Dar .... Asta e un film de arta pe care putini romani, marea majoritate adulti si peste inteligenta medie il vor vedea. Pericolul este doar pt. PROSTI care dupa comentariile de aici nu intentioneaza sa-l vada oricum :)

27 februarie 2018 15:56

ungureanu ardelean Dan Negru i-a urat..."realizatoarei" , ori echipei sa-si bage-n cur ursu` ?

27 februarie 2018 14:05

MEME Mesajul oferit de pelicula cu Ursul, este si unul PERICULOS MEDICAL si LIPSIT DE MINIMA IGIENA, deoarece, facand propaganda cu sex prin toate orificiile trupului, duce la epidemii mortale de : HIV - nevindecabil, CHLAMIDIA, NEGI GENITALI, CANDIDOZE BUCALE SI GENITALE, HEPATITELE A, B, C. etc. Deci, filmul este de dat hrana la Ursi in padure, nici vorba de vizionat si admirat.

27 februarie 2018 10:12

BV Abia astept sa se ruleze acest film la Muzeul Tzaranului Roman...Sa vezi atunci demonstratzii de fundamentalisti ortodoxi...Invitatzi-l si pe Dan Negru la vizionare cu...blondele lui...ce vor...

27 februarie 2018 9:34

Mirari a la Plesu Citii poliloghia pana la capat si tot nu intelesei: se f... astia prin toate gaurile si pe unde apuca, ori doar se c... prin farfurii! Ca daca chera duduca regizoare le arata si niste rrromi si rrromance cu papion la glezna si scobitoare infipta in nari vomand in foaier, deoarece nu stiau unde se afla vomitorul digital al lui von Paulus, ii dadeau nemtii drept bonus chiar si un Urs in carne si oase cu coada de platina cat a hotomanei de vulpi. Un mic bemol si pentru cronicareasa: pomeni, domne, toata lumea buna a criticii correcte (cu un "r" in plus de la "rect"), dar niciun cuvant despre Eisenstein, ala cu teoria relativitatii umbrelor si a cailor verzi de pe pereti.

27 februarie 2018 9:11

Alina Grigore @CLONȚ de FIER Clonțișor, ăsta nu e un articol, ci o (simplă) EURO-BĂȘINĂ-MEDIA de ”comunicare”, care ocolește subiectul! Încerc pur și simplu să-ți induc o stare dilematică, ”ajutându”-te (mânându-te, n.m.) să cazi în pasă relativist-nihilist-depresivă, atâta tot! Cu respect, AG

27 februarie 2018 8:44

CLONȚ de FIER Alinuța, scuză-mă: n-ai un translator, că nu prea se înțelege ce ai vrut să spui, sau publici articolul întreg în altă ediție a ziarului?

26 februarie 2018 22:46

Paulus: iatü dece propun eu testul ... VOMITORIUM-ului: e SIMPLU - în proxima vecinătate a încintelor care adăpostesc evenimente culturale / ”culturale” se amplasează o cabină ”ecologică” (adică din material plastic făcut din petrol, n.m.), destinată împlinirii nevoii (firești, întrucât declanșată pe cale organic-vegetativă, n.m.) de a ... voma la impactul cu unele creații ale genului. După consumarea evenimentului se face bilanțul vizitatorilor și se re-cântărește cabina , determinându-se astfel masa de vomă deversată în cinstea sa. Se publică rezultatele analizei cantitative în așteptarea determinărilor de laborator. Cu respect, Paulus

26 februarie 2018 20:19

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.