Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Insulele Seychelles vor crea două parcuri marine care protejează o regiune vastă a oceanelor țării în schimbul achitării unei părți semnificative din datoria națională de către investitori străini, în prima schemă de acest fel din lume.

uvernul Insulelor Seychelles a primit sprijin de la ONG-ul american Nature Conservancy și alți investitori străini, inclusiv actorul american Leonardo DiCaprio, care vor achita suma de 22 de milioane de dolari datorați Franței, Belgiei, Italiei și Marii Britanii. Rata dobânzii pentru datoriile rămase va fi redusă, iar banii economisiți în următorii 20 de ani, 12 milioane de dolari, vor fi investiți în implementarea parcurilor marine.

Parcurile vor acoperi 15% din oceanele de pe teritoriul Seychelles, urmând a crește la 30% până în 2021. Una dintre zonele protejate, în jurul atolului Aldabra, cuprinde 74,000 kilometri pătrați și interzice toate activitățile extractive, cum ar fi pescuitul și explorările petroliere. Cealaltă zonă protejată, în jurul insulei Mahe, cuprinde 134,000 kilometri pătrați. Permite activitățile controlate, însă interzice anumite activități și procedee, cum ar fi dispozitivele de concentrare a peștilor.

Integral pe Green ReportComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.