Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Ministrul Justiţiei Tudorel Toader prezintă joi, 22 februarie, ora 18:00, raportul privind activitatea DNA. Toată lumea aşteaptă decizia ministrului: cere sau nu revocarea şefei DNA Laura Codruţa Kovesi?

Anunţul ministrului vine în contextul scandalului privind acuzaţii de măsluire de probe, amorsat de fostul deputat PSD Vlad Cosma, judecat pentru corupţie şi condamnat în primă instanţă la 5 ani cu executare. Decizia ministrului vine şi după ce a fost chemat de urgenţă din Japonia şi după celebrul îndemn al secretarului general adjunct al PSD Codrin Ştefănescu: “Tudorele, fă ceva!”

În România, DNA este o direcţie autonomă în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (Parchetul general/Ministerul Public). Şeful DNA este numit şi revocat de preşedinte la propunerea ministrului Justiţiei cu avizul consultativ al Secţiei pentru procurori a CSM. În acest context, Romania Curată vă prezintă procedurile de numire şi revocare a şefilor agenţiilor anticorupţie din lume (ACAs – AntiCorruption Agencies).

Numiţi şi revocaţi direct de guvern

În unele state, şefii ACAs sunt numiţi direct de şeful Executivului, ceea ce atrage critici privind imparţialitatea lor – potrivit unui studiu world wide al Centrului pentru resurse anticorupţie U4, un think tank operat de Institutul Michelsen şi finanţat de Departamentul australian pentru afaceri externe, Ministerul finlandez de externe şi alte instituţii de acest tip din Belgia, Elveţia, Norvegia, Danemarca, Germania şi UK.

Integral pe Romania CurataComentarii

@@RomaniaCurata eeeiii, ai dreptate daca nu are sediul in buda de oras numita Moscova si semnata de Putin nu are nici o valabilitate LOL

24 februarie 2018 21:34

@RomaniaCurata Am uitat să te mai informez că și sediul budei ”Transparency International” tot la ... BERLIN e, ceea ce mă umple de încrederea că în curând au să descopere și că Germania NU A SEMNAT NICIO CONVENȚIE INTERNAȚIONALĂ în materie de ... corupție - ceea ce o scoate automat din spectrul oricărei analize independente (și ca atare credibile).

22 februarie 2018 19:30

@RomaniaCurata Astazi a aparut raportul CORRUPTION PERCEPTIONS INDEX 2017 a lui Transparency International: Romania 48pct a 59 in lume Germania 81pct - a 12 a in lume Fa o cautare pe net. P.S. Tara ta (Rusia): 29 pct, pozitia 135 (din 180).

22 februarie 2018 18:41

europeanu v-ati gasit cine sa faca ordine.Un analfabet,prost si tupeist ordinar.Sa va traiasca pesedeilor,se potriveste ca o manusa teleormanistanului.

22 februarie 2018 16:24

Romania Curată: După cum puteți constata din articolul nostru, în Germania Autoritatea naţională supremă pentru combaterea corupţiei nici nu ... există, așa că șeful ei nu există nici el, ceea ce-i scutește pe cei vizați de circul numirilor și revocărilor! Cu respect, RC

22 februarie 2018 13:57

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.