Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

N-o cunosc personal pe doamna Laura Codruţa Kövesi. Nu am nici competenţa ultimă să mă pronunţ pe fondul problemelor tehnice legate de DNA şi dezbătute amplu şi pătimaş în presa de toate culorile. Mi se pare, totuşi, evident că tabăra anti-DNA e alimentată şi reprezentată preponderent de inşi cu un statut juridic neclar: fie suspecţi de felurite ilegalităţi, fie dovediţi şi condamnaţi ca infractori.

Carevasăzică hoţul ne fură portofelul, iar „opinia“ publică şi, mai ales, hoţul însuşi se supără pe cei care l-au reclamat şi pe completul de judecată! Nu exclud ca şi DNA-ul, ca majoritatea instituţiilor româneşti, să aibă fisuri, inadecvări, derapaje. Dar între un infractor eficient şi un judecător imperfect, rămîn de partea judecătorului. Cînd aud cuvîntul „corupţie“ nu la magistraţi mă gîndesc în primul rînd, ci la corupţii înşişi. Nu Justiţia e de blamat pentru imaginea proastă a ţării în materie de şmecherie lucrativă, ci şmecheria şi şmecherii. Or, la noi, tunurile sînt puse pe cei care se răfuiesc, mai mult sau mai puţin îndemînatic, cu delapidatorii. Delapidatorii, mai ales cei aflaţi în funcţii înalte, sînt uimiţi că cineva are tupeul să se lege de ei. Doamna prim-ministru a spus-o cu o candidă sinceritate: cum e posibil ca pînă şi un şef de guvern să fie anchetat?! E clar: trebuie făcut ceva! Trebuie să reformăm sistemul judiciar! Avem, slavă Domnului, oameni capabili să o facă: muncitori şi ingineri cu studii de Drept la fără frecvenţă, patrioţi gata să se jertfească (şi să-i jertfească şi pe alţii…) ca să nu se afle pe la curţi străine că ni se cam fură (adică ne cam furăm) izmenele… Revin: nu despre fondul actualei dezbateri publice vreau să mă pronunţ. S-o facă Inspecţia Judiciară şi oricine (om sau instituţie) are legitimitate, competenţă şi credibilitate. Adică nu caftangii angajaţi cu ziua pe la diferite posturi de televiziune, nu psihologi „celebri“, nu cuconiţe nervoase, sigure pe autoritatea lor, nu exponenţi ai diverselor „familii“ (în sens larg, mafiot, dar şi în sens restrîns, căci e picant să observi că marii delatori ai momentului sînt tată-fiu-fiică, toţi trei soldaţi fideli, demnitari ai PSD). Ceea ce mă interesează, în articolul de faţă, este să semnalez o apariţie publică semnificativă, o croială umană insolită, fără echivalent (pînă acum) printre „vedetele“ comunităţii noastre.

Integral pe AdevărulComentarii

român cu statut clar Porcu de Pleșu !O să vezi tu ce statut neclar au cei câteva milioane de romani de rând ,care nu o sa mai suporte minciunile si manipularile statului paralel mafiot ,pe care il lingi si tu incur !

28 februarie 2018 18:20

Braian Tasescu Hoo! Ptruu! Gloabe ghiolbaniste rumegatoare de coceni stricati ! Burtihanul fara fund al ne-onorabilului din poza, necesita furaje non-stop. Deci, burdihanosul de "filozof" sau ce-o fi dihania in realitate, n-are mama, n-are tata, n-are frate, cand este sa vanda la taraba cinstea, adevarul, onoarea si bunul-simt. Dihania de cum-drak'-il cheama, rade de voi, care credeti si aplaudati palavrele scuipate prin proteza de mosh nebun. Habar nu are cine e infractoarea Kovesi, in koor il doare de Johanis si de "lucrul bine facut", adica bine kakat de malac.

24 februarie 2018 12:58

Memorabil articol! Articolul integral e fulminant. Sincere felicitări maestrului Pleșu!

23 februarie 2018 0:33

gica ,contra Adevarurile lui Plesu ii deranjeaza pe multi "atinsi " de ele Succes pe mai departe !

22 februarie 2018 13:11

alupigus Dar despre "infractorul eficient" , presedintele etnic german , ce ne spui prea-marite filozof ? Sau despre el nu spui nimic pentru ca-ti baga gras in sarmale ! Pai unde este obiectivitatea ta mai filozofule ?

22 februarie 2018 13:04

Domnul filozof "preschu", a facut mare avere cu pana lui otravita si incaseaza virtos mai departe ca doar este formator de opinie; lehamite si scirba...

22 februarie 2018 11:58

ppp Un articol care trebuie citit (si judecat fara partinire).

22 februarie 2018 11:54

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.