Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Astfel, școala română, în loc de a fi un mijloc de educațiune și cultură a poporului și a claselor dirigente, devine un canal de scurgere al poftelor de întâietate între cetățeni, de ieftină parvenire, de scutire de îndatoriri, de sporire de drepturi și privilegii. Și din ce în ce, din gradul cel mai de jos până la cel mai de sus, școalele sunt niște fabrici de funcționari, de salariați publici și de advocați – o pletoră de semidocți, fără caracter, fără omenie, cărora le trebuiesc numaidecât onoruri cât de multe fără niciun merit și câștig cât de mare fără multă osteneală.

Aceste fabrici alimentează oligarhia ce stăpânește exclusiv țara românească. An cu an, apar proaspeți pe arena publică, în poze teatrale, reformatorii și patrioții, placizii făuritori de sistem nouă, instigatorii exaltați, șoviniști, naționaliști, iredentiști, antisemiți, xenofagi, călărind pe întrecute fiecare pe calul său de bătaie, spre uimirea naivei trândave plebe, servanta oligarhiei. Familiile sărmane din plebea orășenească, lipsite de orice mijloace de producție, trăind din mică precupeție, or din slujbe sau slujbușoare, or din cârciumăritul de mahala, or din meserii mai puțin ușor de mărturisit – toate aspiră, grație școalelor naționale, să-și vadă copiii cât mai degrabă, în cel mai rău caz funcționari, în cel mai bun, măcar deputați, dacă nu chiar miniștri...

Integral pe RepublicaComentarii

bancheru` Un alt idiot care se intoarce dupa cum bate vantul ! Si pe unde-s....banii - normal nu ??? Pt veninul pe care-l lanseaza ,poate ca o sa-l ierte Dumnezeu. Oamenii nu !

23 februarie 2018 9:16

Parerea despre scoala romaneasca? vedeti rezultatele, suntem nr. 1 in EU la exportul de materie cenusie: doctori, cercetatori, muzicieni, etc, inclusiv dorinta, lupta care se da pentru denigrarea tuturor este o dovada clara, pentru asta incaseaza sume zdravene iubitii vostrii mercenari ziaristi.

22 februarie 2018 13:15

profa EBA Basescu, Ioana Basescu, Udrea Nutzi, Boagiu, Anastase Roberta, Bica Alina, Ridzi Monica, Ungureanu trimis in PE, Basescu insusi, Boc tampit din nascare, Popeasca PMB, Turcan aia, Ciolos starpitura, Vlad Voiculescu ala far' de meserie, si foarte multi alti pdl-puturosi/pnl-nesimtiti/usr-dementi, care si-au trecut doar carnetul de note, prin scoli si "facultati" - prezenta fiind facuta la partid, la ONG-uri.

22 februarie 2018 13:11

Grig Dragi "postaci", nu stiu daca CTP are dreptate, dar sigur este ca sistemul ticalosit a pus stapanire la toate nivelele. Trist este ca simtim asta in fiecare zi. Incompetenta se vede peste tot.

22 februarie 2018 12:37

ppp @Tampitul de serviciu,Dezgustator, alupigus, ariciul. V-ati spus parerea despre ziarist, dar care este parerea D-voastra despre Scoala Romaneasca? ar fi interesant sa va exprimati ...

22 februarie 2018 12:22

Tampitul de serviciu Nenea Iancu, mde, ca nenea Iancu, avea si el ce avea cu moftangii, dar din scrierile politice ale lui Eminescu, care atinge cu adevarat inima simtamantului national, cand reproduci niscai pagini, mai CTPulea? In ce priveste raspunsul ministrului Anton catre acel jurnalist, eu zic ca este unul absolut genial. Genial si lapidar totodata. Ziaristul lui peste spune: "... poate sunt nesimtit, nu va suparati, dar pot sa va intreb care este definitia curentului electric"? Iar ministrul, care este inginer cu scoala buna de altadata, profesor universitar si conducator de doctorate, ii confirma natarului de ziarist inchipuit: "Esti nesimtit". Asa cum, indeobste, esti si tu, CTP-ule! Ce te face sa crezi ca "veacul de nesimtire" nu s-ar referi si la tine?! Sau, poate, mai ales la tine! Daca nu ma inseala memoria, tu erai acela care voia sa-i dea note la limba franceza lui Crin Antonescu. Poate nu stia omul suficienta franceza, dar prost si incult, cum voiai tu sa sugerezi, nu pare a fi. Intelegi de aici legatura cu nesimtirea? Ma tem ca nu.

22 februarie 2018 11:46

Dezgustator este acest ziarist putred de bani, acest mercenar platit gras sa improaste cu articole ce fac numai scirba, o fi om ori este chiar mefisto?

22 februarie 2018 10:57

alupigus Dar tu , CTP-ule , in care categorie te incluzi , ca cersetor veros pentru spatii de publicitate si pupare de cur la gazete "grase" ? Asta ai fost toata viata ta, un profitor jegos care ai scris nuenii simplii ci pentru stapanii nu pot zice ca esti prost, ca Tapalaga, Pora, Bot etc !!!

22 februarie 2018 10:19

ariciul Ori ziaristi ,CTP-isti ,Dani Negri,Si.....care-i pluralu de la ...GADEA?Gazi?

22 februarie 2018 9:59

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.