Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Fierbere mare pe scena politică în așteptarea „sentinţei” date de ministrul Tudorel Toader. Acesta a promis să prezinte astăzi raportul despre activitatea DNA. Anunţul a dat mari speranţe PSD-ului că Laura Kovesi ar putea fi revocată din funcţie. Tensiunile la nivel politic i-au încolțit pe demnitari şi au generat speculaţii. Toate acestea, în plin scandal al înregistrărilor cu procurori din „unitatea de elită” a DNA care măsluiau probe.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, este aşteptat în această seară, la ora 18.00, să prezinte mult aşteptatul raport privind activitatea managerială din cadrul DNA. Pe surse, susține ANTENA3, mulți lideri PSD au mers aseară la o ședință deciși să pună piciorul în prag, nemulțumiți de ministrul justiției Tudorel Toader și să ceară să i se retragă sprijinul politic în cazul în care nu va declanșa joi procedura de revocare a procurorului-șef al PSD, Laura Codruța Kovesi.

Social-democrații își doresc cel mai mult să-i forțeze mâna lui Tudorel Toader astfel încât acesta să propună revocarea șefei DNA. Cei mai hotărâți susțineau, înaintea BPN-ului de ieri, că se impune o amenințare directă a ministrului Justiției, ceva gen „o demiți sau te demitem!”. NAȚIONAL susține că o asemenea atitudine tranșantă nu a fost însă pe placul lui Liviu Dragnea și a altor câțiva apropiați ai săi, care știu că realitatea la zi este mult mai complicată decât își pot închipui colegii lor cu mai puțnă știință. Nu de carte, ci de dedesupturile situației și de aranjamentele făcute de unii și de alții pe sub masă. În plus, Dragnea și asociații au priceput că o cerere explicită de demitere a șefei DNA venită din partea unui partid politic ar suna ca dracu’.

Așa că întrebat ce aşteaptă de la ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, Dragnea, citat de GÂNDUL, a răspuns sec: „Să nu se facă de râs”. Liderul PSD a negat că în şedinţa BPN a PSD de miercuri s-ar fi discutat despre situaţia din Justiţie sau despre retragerea sprijinului politic acordat lui Tudorel Toader. Întrebat dacă Toader s-a făcut de râs la precedentul raport, Dragnea a răspuns: „Nici nu mai ţin minte”. Ironiile lui Dragnea la adresa lui Toader nu s-au oprit aici. Şeful PSD a râs şi de prezenţa lui Toader la Palatul Cotroceni şi la întâlnirea acestuia cu Klaus Iohannis. „Nu mi-a spus nimic despre ce s-a vorbit la Cotroceni.", a mai spus Dragnea.

Însă, constată EVENIMENTUL ZILEI, foarte mulţi lideri PSD l-au atacat dur pe Toader săptămâna trecută atunci când acesta s-a întors de urgenţă din Japonia ca să anunţe că amână luarea unei decizii cu privire la eventuala cerere de revocare a Laurei Codruţa Kovesi. Preşedintele executiv al PSD, Niculae Bădălău, a precizat, miercuri, întrebat ce aşteptări are de la ministrul Justiţiei, Tudorel Toader: „Să respecte legea”. Chestionat ce înseamnă acest lucru, Bădălău a răspuns: „Asta înseamnă că domnul ministru este un ministru al guvernului nostru. Noi, în campania electorală, am promis că vom elimina abuzurile şi domnul ministru trebuie sa respecte legea şi să facă ceea ce are scris în fişa postului”. „Înţeleg că dânsul analizează cu înţelepciune, cu maturitate, nu e o decizie uşoară, şi trebuie să aibă toate informaţiile”, a adăugat Bădălău.

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, şi-a exprimat speranţa, miercuri, ca ministrul Justiţiei să îşi facă datoria „din fişa postului”, anunță COTIDIANUL. Întrebat ce aşteaptă din partea lui Tudorel Toader, Codrin Ştefănescu a spus: „Nu am nicio aşteptare clară, toată lumea aşteaptă ceva să se întâmple, zic că am spus ce am avut de zis. Suntem în întârziere, nu s-au luat măsurile când trebuiau să fie luate, acum nu putem decât să sperăm că oamenii aceştia îşi fac datoria, cei care sunt în funcţii de stat plătiţi de noi, din bani publici, aşa cum spune fişa postului”.

Mult mai explicit, deputatul Liviu Pleșoianu spune că dacă nu va cere revocarea şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, va trebui să plece din Guvern, anunță ADEVĂRUL. „Mă bucur foarte mult că sunt foarte mulţi oameni. Suntem din ce în ce mai mulţi. Toader are o singură variantă să ceară revocarea. Totul stă în pixul acestui individ. Îmi e jenă că am un astfel de preşedinte precum Klaus Iohannis. Să ceară revocarea lui Kovesi sau lasă locul liber. dacă nu se cere revocarea trebuie să fie înlocuit”, a tunat Pleşoianu.

Cu această excepție, subiectul DNA a devenit tabu la PSD în ultimele zile. Partidul aşteaptă cu nerăbdare raportul, iar comunicatorii care până mai ieri se lansau în acuzații și pronosticuri tac mâlc acum. Deputatul Florin Iordache a declarat pentru JURNALUL NAȚIONAL că la partid nu s-a mai discutat despre raport. A recunoscut că toți stau ca pe ace până când va ieşi la iveală documentul pe care Toader încă îl „piteşte” printre hârtiile ministeriale.. Între timp, în sferele de influenţă din PSD, discuţiile despre DNA s-au purtat cu uşile închise, în intimidate, cu un iz de confidenţialitate. Semn că se pregătește ceva de care nu trebuie să afle nimeni în afară de cei care au lucrat la acest plan. Urmează o surpriză.

Pe CHESTIONARUL ZIARE.RO vă invităm să răspundeți la următoarea întrebare: Ați fi de acord cu revocarea Laurei Codruța Kovesi de la conducerea DNA?


Comentarii

analistu` perfect Idioti , ce va credeti de ...dreapta , lasati specialistii in drept sa rezolve problemele astea, care nu-s de nasul oricui idiotilor !!! Voi de ...destepti ce va credeti, v-ati lasa "taiat" de orice carpaci, contabil absolvent al unei fabrici de diplome, doar pt ca acesta - concomitent cu facultatea si masteratul, si-a "luat" si titlul de doctor !

23 februarie 2018 9:11

@ 22 februarie 2018 11:11 și 22 februarie 2018 12:29 (3) Ce mă stupefiază și mă frapează în ceea ce te privește, e că tu nenicule combați tot ceea ce înseamnă europenism, occidentalism, americanism, din considerente false, pentru că mi-ai mărturisit și nu odată, că faci asta numai pentru a înfuleca o bucată de pită mai albă și mai moale, iar atât timp cât nu faci asta din convingeri personale, toată polologhia aia a ta nu e decât o Utopie magnifică. Să conchid spre final, tu nenicule ești contra UE și tot ceea ce înseamnă occidentalims, americanism, întrebarea mea e a ce ești pentru? Ești pentru colhoz, comunism, dictatură absolută a proletariatului, ești pro nazist și fascist, ești legionar? Ce ești tu de fapt din convingere personală? Ești bolșevic sau ești pro capitalist? Am impresia că nici tu nu știi sigur ce ești de fapt! Termenul de Noua Ordine Mondială există, dar tu-l interpretezi aiurea, despici inutil un fir în milioane de alte fire într-un mod inutil în loc de a simplifica ecuația, care duce la o soluție sau la un răspuns mult mai simplu. Numai bine!

23 februarie 2018 3:24

@ 22 februarie 2018 11:11 și 22 februarie 2018 12:29 (2) Personal, nu-mi displace UE ca organ de sine stătător, problema e că factorul politic tinde să exagereze prin multiplicarea la absurd a dimensiunilor UE, s-a mai creat și comisia europeană, care e cam în plus, s-a creat parlamentul UE, care are o anumită justificare, dar înghite și munți de bani, unde o turmă de porci politici europeni e plătită mult prea generos, deci electoratul oricărei țări din UE ar trebui să-și impună punctele de vedere pentru a nu se exagera la infinit mărirea și multiplicarea la absurd a instituțiilor politice europene existente. Pentru că idiotul ăla de Martin Schultz visa niște coșmare cu crearea unui guvern european, deci o idioțenie formidabilă. În ală ordine de idei, UE și apartenența la acest for politic și economic european și la NATO sunt extrem de benefice nu numai pentru România, ci și pentru celelalte foste state comuniste răsăritene. Or fi semnificative sau nu, detaliile ălea pe care le tot bați tu-n cuie cu teoria nazistă care a creat UE continuându-se principiile lui Hitler, problema e că-n acest punct de vedere al tău, e mult prea multă contradicție și interpretare, factori ce se bat cap în cap, iar la final nu se poate și nici ajunge la o concluzie clară și veridică, concluzie care eventual să-ți dea dreptate, așa că NU ai dreptate deloc. Te bazezi numai pe niște interpretări, punând în evidență niște detalii care sunt atât de contradictorii încât spun practic de la bun început că NU ai dreptate.

23 februarie 2018 3:24

@ 22 februarie 2018 11:11 și 22 februarie 2018 12:29 (1) Măi nea Talmudule, ai rămas îndoctrinat cu teoria aia formidabilă a idioțeniei, păcat că-ți pierzi vremea cu fantasme și alte utopii. Istoria adevărată a UE? Păi e una singură, care diferă radical de cea pe care o tot propagansisești tu acolo. Istoria se poate interpreta de fiecare individ, așa cum faci tu de pildă, dacă te bazezi pe teoriile chibritului iscate dintr-o filozofie confuză și confundată, unde scărpinarea-n găoz a teoriilor creării doctrinelor politice și implicit comunismului care era normal să fie opusul capitalismului sau al feudalismului, doctrine care au evoluat modernizându-se concomitent cu vremea și implicit cu civilizarea și civilizația. UE a ajuns la forma actuală, plecându-se de la o formă de for economic derivat din politic, anume fosta alianță creată împotriva nazismului și fascismului și pentru contracararea și înfrângerea fascismului reacționar arianist, deci s-a plecat de la cooperarea aliaților din NATO pe baze economice după terminarea celui de-al 2-lea răzbel mondialist, apoi s-a creat Piața Comună care era un for economic european, după care s-a ajuns mai apoi la crearea UE ca și comuniune de state, pentru o dezvoltare economică și pentru prosperitate.

23 februarie 2018 3:23

Mi-a scazut salariul, trebuie sa fut in cur un psdel alupigus, unde esti?

22 februarie 2018 17:55

monarhistu` si..... nu prea Problema e ca Statu` Paralel,si-a facut atatea legi prin care nu poate fi atins, incat slaba speranta de ceva....cat de cat palpabil ! Singura solutie (de care PSD & ALDE se ..."feresc " ca de dracu` !) e sa puna de-o noua revolutie ,prin care sa "se ia" totu` de la ....inceput !

22 februarie 2018 16:00

unchiu` SAM Nu se va "intampla" nimic de ..."oriunde" te-ai....uita ! Nici intr-un sens, nici in altu` ! Howgh !

22 februarie 2018 15:57

Mino Daca o revoca din functie pe Kovesi. Tudorel Toader e istorie (e fortat sa-si dea demisa in cateva zile).

22 februarie 2018 15:30

Nu ist(e)oria luptei PSD - anti Kovesi! Ci isteria luptei PSD - anti Kovesi! Netrebnicii astia PSD orice fac, numai sa guverneze tara asta nu. Cei mai slabi guvernanti de dupa revolutie in conditiile in care nu e criza si nu-i deranjeaza nimeni (au majoritate peste tot - guvern, parlament, CCR, iar opozitia e zero barat). Deci, n-au nicio scuze pentru toate magariile ce le fac.

22 februarie 2018 12:32

@ppp Spre deosebire de dvs., eu nu va consider debil mintal. Ca atare va rog sa va informati cine au fost parintii fondatori ai Comunitatii (Europene) a Carbunelui si Otelului, nucleul din care s-a dezvoltat UE. Ii zic UE si nu EU deoarece Romania si limba romana inca mai exista. Pot fi citite, de altfel mai multe carti care vorbesc explicit despre radacinile naziste ale Uniunii Europene. Ideea este ca ceeace nu a reusit Hitler sa infaptuiasca pe cale militara - si anume o Euopa unita, "prietenoasa" cu statele membre - au reusit cativa discipoli ai sai pe cai economice si diplomatice. In fond, nici nu vad ce e rau in asta! Partea rea este ca se incearca o unificare in care unii sunt mai egali decat altii, se vrea stergerea identitatilor si limbilor nationale si a inceput deja aplicarea planului Kalergi de metisizare a Europei prin imigratie masiva si agresiva, distrugerea valorilor traditionale si a familiei, precum si promovarea pe toate caile a degradarii morale.

22 februarie 2018 12:29

ppp @Mihai. Norocul mare este ca parerea D-voastra conteaza putin sau deloc. Iar aprecierile D-voastra referitoare la EU nu sunt departe de fanteziile bolnave a unui debil mintal. Pacat ca aveti posibilitatea sa scrieti. Dar LIBERTATA CUVANTULUI (scris)...

22 februarie 2018 12:00

@Mihai In principiu, ai dreptate. Kovesi ar trebui sa fi fost demult istorie. Ea reprezinta o sinteza a apucaturilor institutiilor de forta atat bolsevice, cat si naziste. Ea se bucura insa de protectia atat a conducerii Uniunii Europene, organizatie politico-economica cu radacini NAZISTE (a fost pusa la cale de economisti si avocati ai lui Hitler scapati de sita de la Nuremberg), cat si de protectia Staelor Unite, a carei elita financiara a finantat atat revolutia bolsevica si apoi supravietuirea Uniunii Sovietice, cat si ascensiunea lui Hitler! Da, afirmatia pare o aberatie, dar cunoscatorii isroriei adevarate si nu a celei masluite, este nu numai riguros exacta, ci si planificata sa mearga in continuare spre deplina globalizare a lumii (asa-numita Noua Ordine Mondiala) si formarea unui guvern mondial unic. condus de "alesii" lui Dumnezeu. In acest mecanism ma'am Shteneap de la DNA-ul nostru reprezinta si ea, macar temporar, o mica rotita, impotriva careia bietul Tudorel nu poate decat sa sloboada niste stropi de pipi impotriva vantului turbat. Intre altele, pentru zdrobirea rezistentei nationale a unui popor, pe langa distrugerea culturii, a traditiilor si valorilor sale nationale, a invatamantului si sanatatii, cotropitorii au nevoie si de tradatori din interior. Ei bine, Kovesi este un asemenea tradator teribil de eficient. Ce ar putea sa-i faca ministrul Toader? Fara milioane de romani in strada - NIMIC.

22 februarie 2018 11:11

Mihai Indiferent de propunerile pe care le va face acest "pacalici", daca va face propuneri pentru ca nu e sigur ce-i in capul lui de profesor, parerea mea este ca trebuie demis imediat. Este penibil ca un ministru numit in functie de aproape 2 ani sa nu fi facut nimic pentru reformarea sa-zisei justitii. Mocaiala asta de moldovean care doarme pe el cred ca nu mai e buna nici prin Africa pentru ca si aia de prin tarile sarace si cu clima aspra se misca mai repede in luarea unor decizii. Si mai grav, dupa atatea dezvaluiri privind modul cum a actionat si actioneaza DNA, a nu propune revocarea din functie a sefei DNA, d-na Kovesi ar reprezenta o compromitere totala autoritatii ministrului justitiei. Pai asa s-a comportat procuroarea lui Basescu atunci cand a fost ministrul justitiei? Aceasta a facut ce-a vrut, fara galagie si fara prea multe explicatii.

22 februarie 2018 9:47

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.