Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Despre orarul „de Alimentara” al „posturilor” de poliţie din ţara românească am scris încă de prin 2012 – 2013, pe când colindam patria, brazdă cu brazdă, scriind reportaj. Atunci am învăţat, pe de rost, zecile de numere de „celular” ale „agenţilor” şi şefilor de post. Aveai un necaz, îţi crăpa vreunul ţeasta, sunai la numărul lipit în geam şi te prezentai. „Alo, eu am fost!”.

„Alo, şefu’, trăţi, vă salut, scuzaţi! Aveţi vreo 10 minute libere, să daţi pe la post, unde sunt eu sprijinit de uşă?”, vorbeam gâfâit, în telefon, prefăcându-mă agresat. „Alo! Da’ cine eşti dom’le, dumneata?!”, zice şefu’ cu aerul unuia deranjat, cum s-ar spune, de la felul doi din patru. „Ştiu şi eu ce să zic? Unu’ care treceam p-aici, şi m-a făcut un consătean d’al matale, varză! Dacă nu deranjez, puteţi să vii dumneata să-mi iei o declaraţie, că mi-a rupt nasu şi-un ştergător Bosch, şi mi l-a aruncat sub maşină, dă-l dracu!”. „Pe cine, domne?”. „Pe ştergător şefu’, ce dracu!”. „Şi de unde ai dumneata numărul meu de celular?!”. „De pă geam, şefu’!”, „Care geam?”. „Geamu’ uşii de la post! Că l-ai lăsat aci, dacă are vreunul treabă cu mata să…”. „Domne, ia ascultă! Eu sunt în timpul liber! Am şi eu treabă prin curte. Mai dau o sapă, mai dau o mătură, mai dau o tură pe la… Stai că-ţi dau alt număr, să-l suni pe Fotache. El e şi mai liber”.

Deşi nu vă vine să credeţi, cam aşa se desfăşurau discuţiile cu poliţiştii care, în acea perioadă, „lucrau de acasă”, după „orele 16.00-16.30”. Lăsau un număr de mobil lipit în fereastră şi te invitau să-i suni acasă, de unde veneau dacă aveau timp, dacă aveau chef, dacă aveau o consoartă înţelegătoare sau dacă nu degustaseră, încă, nimic.

Integral pe GândulComentarii

Stan Pățitul Trebuie acordat și sporul ( 25 - 75 %) pentru că a afișat numărul pe geam. Acum îți recomandă să suni la 112. D-na Ministru ! Mai propuneți și sporul de 40 % pentru portul chipiului pe stânga și 50% spor pt portul pe dreapta. Pentru polițiste adăugați sporul de 85 % pentru portul tocurilor înalte, a coafurilor cu breton și fără, etc. Tot în plus și %0 % spor pentru zâmbit la șefi, spor pt... spor ..... Munca pentru tractoare și utilajele din sectorul privat.

21 februarie 2018 14:54

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.