Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Sunt mamă. Am acasă un copil de nici 4 ani, iar de luna viitoare voi intra în concediu de maternitate, căci mai aștept un bebeluș.

De curând, fetița mea a fost nevoită să treacă printr-o intervenție chirurgicală. Puteam să o facem la stat sau la privat. Din diverse considerente, am ales statul. În ziua internării, am aflat că va trebui să plătim pentru mine, ca mamă, o taxă de însoțitor de 50 de lei pe zi dacă vreau să rămân cu fata în spital. Și nu în vreo rezervă, ci într-un salon normal, cu mai multe paturi. „Desigur, nicio problemă!”, am spus. Nu mi-aș fi lăsat copilul singur în spital pentru nimic în lume. Nu am stat să mă gândesc nicio secundă dacă este normal să fiu taxată sau nu, ori dacă suma de 50 de lei este prea mare sau, din contră, rezonabilă. Nici măcar nu știu dacă taxa este aceeași în toate orașele ori exista diferențe. Oricum la privat aș fi plătit mult mai mult, așa ca nu mi-am bătut capul cu asta, mai ales că cel puțin în spitalul nostru banii se văd în renovări și dotări.

În fine – operația a trecut cu bine, condițiile din spital au fost decente, atitudinea personalului impecabilă, ba chiar peste așteptări. Am fost externate, evident că am plătit acea taxă de spitalizare, am plecat acasă și … aproape că am uitat experiența.

Integral pe RepublicaComentarii

Si cam cu cat ai contribuit, mai draga, la indemnizatia "de mama" la CAS, in plus fata de ceilalti romani, care nu au fost / nu vor fi niciodata mame? Contributia la CAS este pentru pensie pentru limita varsta. Indemnizatia mamelor, ca si pensiile speciale, nu respecta deloc principiul contributivitatii. In mod normal, ar trebui sa existe o contributie aparte pentru asa ceva (care poate fi anterioara / ulterioara maternitatii sau cresterii copilului).

21 februarie 2018 9:43

Ce faci tu, dragă statule, cu CAS-ul meu de 25% din concediul medical care mi se cuvine, dacă fix atunci când am nevoie de tine îmi bagi mâna în buzunar? Pentru că am avut îndrăzneala să devin mamă, trebuie să mă tâlhărești? Pentru ca sunt vulnerabilă și nu mă pot apăra? P.S. Știe cineva cu cât le-au crescut salariile parlamentarilor după generoasa revoluție fiscală? Madalina Lungu.

21 februarie 2018 8:34

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.