Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Augustin Zegrean, fost preşedinte al Curţii Constituţionale a României, crede că scandalul din jurul DNA nu face bine nimănui, iar răspunderea magistraţilor ar putea crea haos în instanţe. Despre DNA, parchete, procurori şi parlamentari, dar şi despre statul paralel, într-un interviu pentru MEDIAFAX.

Augustin Zegrean a declarat, într-un interviu acordat corespondentului MEDIAFAX, că scandalul din jurul DNA se poate termina dacă fiecare instituţie şi-ar vedea de treabă. În ceea ce priveşte răspunderea magistraţilor, Zegrean consideră că textul constituţional este suficient pentru a nu se ajunge ca orice persoană care este nemulţumită de soluţie să intenteze un proces judecătorului. Fostul preşedinte al Curţii Constituţonale a vorbit şi despre statul paralel, făcând o comparaţie cu perioada comunistă, dar şi despre faptul că nu crede că un judecător poate trimite pe cineva la închisoare la comandă.

Reporter: Cum vedeţi scandalul din ultima vreme din jurul DNA?

Augustin Zegrean: Este trist, ar trebui să înceteze lucrurile acestea... Nu se poate, vorbim de stat de drept, într-un stat de drept nu dai decizii de partid prin care să schimbi un procuror din funcţie. Este o instituţie a statului, este o instituţie care funcţionează, dacă nu le mai convine, dacă se constată că această instituţie este dăunătoare pentru stat, există altă metodă de a rezolva această problemă: se poate desfiinţa, se poate modifica legea de organizare şi funcţionare, dar nu să faci presiuni, cu 20, 30 50 - 1000 de ziarişi să-i trimit acolo să pună întrebări dictate din studiouri.

Nu aşa se rezolvă lucrurile! DNA-ul apărut în 2004 în România. Dacă se constată că nu mai este necesar nu au decât să-l desfiinţeze, dacă nu mai este necesar! Eu nu am spus că nu este necesar! Eu spun că şi-a făcut treaba, pentru că avem atâtea exemple de oameni care au fost trimişi în judecată şi condamnaţi pentru infracţiuni de corupţie.
Dacă nu ar fi fost vinovaţi, nu cred că judecătorii i-ar fi trimis la închisoare. Eu chiar chiar nu cred că în ţara aceasta un judecător poate să trimită pe cineva la închisoare, la comandă. Nu cred lucrul acesta pentru că se teme şi el că îi vine rândul... Cine scoate sabia, de sabie piere!

Reporter: Cum se poate ieşi din conflictul DNA - partidul de guvernământ?

Augustin Zegrean: Răspunsul la întrebarea aceasta este foarte simplu: să îşi vadă fiecare de treaba lui! Dacă fiecare şi-ar vedea de treaba lui, atunci lucrurile ar funcţiona mult mai bine şi am ajunge acolo unde vrem să ajungem. Dar, când vezi că un partid, o coaliţie, o congregaţie luptă cu toţii împotriva unei singure femei, şi femeia aceasta trebuie să ţină piept la toată lumea, vă spun sincer când am văzut-o la conferinţa de presă, mi-a fost milă de ea. Adică, nu trebuie să vii să dai socoteală de tot ce-ai făcut în faţa poporului. Erau nişte lucruri care ţin de secretul meseriei, de dosarele de urmărire penală. S-a mers prea departe... Cum poţi să spui, ca o persoană importantă cu funcţii înalte într-un partid, că trebuie să o dăm afară pe asta? Cum poţi să spui aşa ceva?! Trăim în Europa totuşi, suntem în Uniunea Europeană. Ne pretindem ţară civilizată, ne pretindem stat de drept. Ce stat de drept este acela în care se pune în discuţie, la o şedinţă de partid excluderea unui procuror?

Integral pe MediafaxComentarii

Lica Samadaul pt boul de mircea Mai analfabetule de mircea! Ati mncat, ati kakat se scrie cum vezi. Pe tine nu te-as tine nici macar de argat la crescut porci.

21 februarie 2018 12:22

Sicterescu Problema e ca...."niste romani", numiti pe functii in Institutiile de forta de catre "cei alesi" (adica de ...niste idioti care nu au habar de ce Legi au "fakcut" !) au luat hotararea sa conduca - singuri ei ...tara ! Asta a de fapt STATUL PARALEL !!! Si ...ca sa poata conduce-n...liniste, Statu` asta paralel, ii cam baga-n puscarie pe cei care ar incerca sa se opuna !!! Sictir mos Zegrean !!!

21 februarie 2018 9:16

mircea Augustine unde e ERATA,dar dece nu zici tu cu subiect si predicat cum clanul Zegrean jupoaie asociatiile de propietari prin SRL-ul de familie -ISCIR,at-i triplat pretu si prostimea plateste

21 februarie 2018 8:27

mircea Augustine unde e ERATA,dar dece nu zici tu cu subiect si predicat cum clanul Zegrean jupoaie asociatiile de propietari prin SRL-ul de familie -ISCIR,at-i triplat pretu si prostimea plateste

21 februarie 2018 8:27

mircea Augustine unde e ERATA,dar dece nu zici tu cu subiect si predicat cum clanul Zegrean jupoaie asociatiile de propietari prin SRL-ul de familie -ISCIR,at-i triplat pretu si prostimea plateste

21 februarie 2018 8:27

PSIHIATRUL DE SERVICIU Bahinosul de Fortu, inghite-ti pastilele, bai, psihopatule, esti in criza de dementa, faci spume la gura, injuri pe oricine, delirezi, bai, Fortule, esti un caz de legat fedeles si internat la Spitalul de nebuni Plataresti !

21 februarie 2018 6:22

As fute-n cur un psd-ist G, Dorneanu nu vine de la PSD?

20 februarie 2018 21:57

G Zegrean face pe impaciuitoristul, dar se preface ca nu vede si nu aude faradelegile dovedite si probate, comise de Portocala, Kovesi, Livia Stanciu aia si Co. Un impostor fixat de Basescu la CCR, sa musamalizeze toate faradelegile pdl-puturosilor.

20 februarie 2018 15:52

COMUNISTU' Zegrean asta a ramas la fel de idiot ca si pe vremea cand era la CCR si printr-o manarie, facut in timpul "presedentiatului "sau,in 2012, noaptea "ca hotii" niste nemernici din CCR au deturnat adevarata vointa populara si ne-am mai chinuit inca 4 ani cu Basescu si gasca lui in fruntea statului si in continuare cu Kovesi la conducerea DNA , pana la adanci batraneti.

20 februarie 2018 15:36

ppp Un interviu care merita citit integral. Chiar daca unora nu le-ar conveni.

20 februarie 2018 14:16

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.