Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Primarul liberal de Chișinău, Dorin Chirtoacă, și-a anunțat demisia. Asta după ce tot săptămâna aceasta la fel a procedat și primarul de Bălți, Renato Usatîi. Cei doi primari încearcă astfel să genereze alegeri locale anticipate și să blocheze preluarea controlului asupra celor două orașe mari de către democrații lui Vlad Plahotniuc, care controlează Guvernul și Parlamentul. După gestul celor doi primari, alegerile antici-pate sunt obligatorii și, cel mai probabil, vor avea loc pe 20 mai 2018.

Liberalul Chirtoacă a anunțat într-o conferință de presă că a decis să demisioneze în semn de protest față de abuzurile care au loc împotriva orașului şi împotriva sa. El l-a acuzat pe Vlad Plahotniuc de faptul că vrea “să pună mână pe municipalitate” fără alegeri. Asta după ce Dorin Chirtoacă a fost suspendat din cauza a două dosare penale pe care le are, iar Silvia Radu a ajuns primar interimar și, spun liberalii, deservește Partidul Democrat. “Dacă nu mă pot întoarce la serviciu, sunt nevoit să renunț. Partidul Democrat nu vrea aceste alegeri locale antici-pate. Ei vor să-și păstreze primarul lor, Silvia Radu, până în 2019”, a declarat Chirtoacă. “Nu am cum să revin, pentru că sunt legat de mâini și de picioare de către guvernare”, a mai spus Chirtoacă.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.