Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

O imensă furtună observată pe suprafaţa lui Neptun a început să se micşoreze, conform unor imagini realizate de telescopul spaţial Hubble.

Furtunile întunecate de pe Neptun au fost descoperite iniţial la sfârşitul anului 1980 de către sonda Voyager 2. De atunci până în prezent, Hubble a mai descoperit două alte astfel de furtuni la mijlocul anului 1990 care au dispărut în cele din urmă. Ultima furtună de acest tip descoperită în 2015 a început însă să se micşoreze, informează Phys.

Precum marea pată roşie de pe Jupiter, furtuna are o direcţie anticiclonică şi absorbe materie în interiorul său din centrul îngheţat al planetei. Aceste trăsături oferă astronomilor o oportunitate unică pentru studierea vânturilor de adâncime, ce nu pot fi măsurate direct.

Integral pe DescoperaComentarii

Sfîntul Prooroc Ilie Tișbitul Planeta Neptun creată în Casa Raiului după icoana cu Minunea chemării la Ceruri a Sfîntului Prooroc Enoh și numele lui scris cu litere bizantine albe pe ușa. Marea pată neagră de pe această planeta a fost creată după ușa neagră. Aceasta a fost pictată de preotul Mihai Dragu.

19 februarie 2018 20:22

Sfîntul Prooroc Ilie Tișbitul Planeta Neptun creată în Casa Raiului după icoana cu Minunea chemării la Ceruri a Sfîntului Prooroc Enoh și numele lui scris cu litere bizantine albe pe ușă.

19 februarie 2018 20:12

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.