Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Orgolii rănite și contre din ce în ce mai dure în PSD. La conducerea partidului se adună norii de furtună, după ce a pornit o confruntare a declarațiilor între lideri cruciali ai PSD. Doi dintre rivalii lui Dragnea în partid, au anunţat că vor candida pentru funcţii de conducere. Va fi cu siguranță o ocazie pentru rezolvarea conflictelor interne care au rănit partidul în ultimul timp. 

La Congresul PSD de pe10 martie este posibil să se aleagă vicepreşedinţii formaţiunii, adică Biroul Politic Naţional. Ultimele evenimente şi zvonuri despre viitorul partidului pe care îl conduce l-au făcut pe Liviu Dragnea să transmită că ia în calcul orice scenariu cu privire la conducerea PSD. Liderul social-democraţilor a declarat miercuri că dacă există neîncredere în capacitatea lui de a dirija cât mai bine destinele formaţiunii, nu se opune unor alegeri care să-i reconfirme sau să-i infirme autoritatea şi popularitatea.

EVENIMENTUL ZILEI susține însă că doar Liviu Dragnea, președintele PSD, ar putea avea funcția asigurată, conform unor surse din interiorul partidului. Liderul Camerei Deputaților ar fi fost deja validat de Congres, dar nu același lucru se poate spune și despre deținătorii altor funcții de conducere. Astfel, cele mai importante și râvnite posturi, de la președinte executiv și până la vicepreședinte, vor fi deschise luptelor interne- ocazie binevenită pentru eliminarea pesediștilor incomozi lui Dragnea. Cu cine ar urma să fie înlocuiți aceștia? Cu alți „incomozi“!

Liderul filialei vrâncene a PSD-ului pare hotărât să își anunțe candidatura pentru o funcție în cadrul conducerii centrale a partidului – fie președinte executiv, fie vicepreședinte, fie, char, de număr 1 în cadrul formațiunii social-democrate, afirmă NAȚIONAL. Aceasta deși s-a contrat serios cu Dragnea în problema debarcării lui Tudose. Oprișan însă știe el ce știe sau pur și simplu a încheiat un târg cu Dragnea.

„Să vedem ce stabilim în BPN, în CExN, ce formă va exista şi Congresul va avea loc la data stabilită. Dacă se impune alegere a unui nou BPN în Congres, da, fără niciun fel de problemă voi candida”, a explicat Oprişan, care a precizat că în 2015 nu a candidat pentru că avea un dosar, dar că între timp demonstrat că este nevinovat:„Nu am candidat în 2015 la Congres pentru că am spus că nu candidez pentru că am un dosar, e dosarul meu, nu e dosarul partidului. De data asta, pentru că am demonstrat întregii naţiuni că sunt nevinovat şi nu am nicio legătură cu ceea ce mi-au fost aduse ca şi acuzaţii, vă spun cât se poate de clar că eu candidez la o funcţie de conducere în PSD”, a anunțat, citat de GÂNDUL, Marian Oprișan.

Şi Codrin Ştefănescu vrea să candideze, în ciuda faptului că nu este deloc bine văzut de Dragnea, lucru pe care, de altfel, l-a şi recunoscut, amintește COTIDIANUL. „Ştiţi foarte bine că voi candida, pentru orice funcţie. Nu mi-e frică de concurenţă în interiorul partidului. Chiar am fost printre cei care au susţinut ideea de Congres cu alegeri şi pentru vicepreşedinţi. O să fie o competiţie probabil în partid, dacă vom stabili lucrul ăsta. Încă nu am bătut în cuie”, a spus Ştefănescu, care nu înţelege de ce i-a devenit antipatic liderului PSD Liviu Dragnea:

„A zis domnul Dragnea şi asta este! Nu ştiu de ce am devenit antipatic domnului Dragnea în ultima perioadă, că-s acelaşi Codrin Ştefănescu care a stat langă Liviu Dragnea în momente foarte grele şi nu fac nici eforturi disperate să devin nici simpatic, nici antipatic mai mult decât sunt antipatic. Voi continua aşa cum fac de 28 de ani să spun lucrurilor pe nume, exact ce gândesc”.

Şi Ecaterina Andronescu, aflată şi ea la cuţite cu Dragnea, ar putea candida pentru funcţia de preşedinte executiv al partidului, potrivit unor surse politice, citate de ADEVĂRUL. „O să mă gândesc dacă candidez pentru funcţia de preşedinte executiv al partidului. N-am discutat despre reconfirmarea lui Liviu Dragnea“.

În schimb.preşedintele executiv al PSD, Niculae Bădălău, o scaldă, constată ROMÂNIA LIBERĂ. Aceesta a precizat că va asuma o nouă candidatură la Congres, pentru un nou mandat, dacă va considera că poate face faţă unei astfel de sarcini. „99 % din primari au spus sa candidez în continuare (…) ca şi din preşedinţii de organizaţii judeţene, dar pâna la urmă e decizia mea şi a familiei vizavi de subiectul ăsta – dacă îmi mai asum încă un mandat”, a spus Bădălău, întrebat dacă va mai candida la Congres. Întrebat dacă relaţia sa cu liderul PSD Liviu Dragnea e la fel ca atunci când a preluat funcţia de preşedinte executiv, Bădălău a răspuns: „Cred că e mai bună în acest moment”.

Vicepremierul Paul Stănescu, ministru al Dezvoltării, a anunțat în schimb miercuri că nu candidează la nicio funcţie la Congresul extraordinar al PSD din martie, anunță GÂNDUL. „Nu mai candidez. Nu mai vreau. Simplu”, a spus Stănescu. Întrebat dacă e posibil ca redeschiderea dosarului să conteze în această decizie, Stănescu a negat. Acesta a mai precizat că nu crede că premierul Viorica Dăncilă va candida la Congres, având deja o funcţie politică, respectiv cea de preşedinte al Organizaţiei de Femei a PSD.

Se simte președintele PSD, Liviu Dragnea, amenințat la conducerea partidului? Nu lasă să se vadă dar tensiunile cresc vertiginos în partid.Comentarii

solo Uitati-va la episodul "Mihaela, dargostea mea" in care Geoana se face de tot kkatul, iar in spatele lui se afla o mutra care spune totul prin mimica fetei. Banditul din spatele lui Geona era Liviu Dragnea. Stie el ce le-a facut pe rand lui Basescu, Geoana si Ponta. Asa ca frica e mare! De ce n-ar putea pati la fel!?

22 februarie 2018 14:22

Vasile Mircea PSD-isti sunt lasi.lingai si obedientzi (slugi).Nimeni n-are curajul sa fie contracandidatul lui Dragnea la Congres...Si cum a fost prima data ales ca presedinte al partidului...cica democratic, dar fara nici un contracandidat (cu platforma diferita) va face si acum precum Ceusescu sa fie votat 99,9 %...si se mai cred PSD-istii partid DEMOCRAT...De fapt suntetzi o adunatura de profitori si privilegiatzi...

22 februarie 2018 14:04

EURO-CORUPȚIA-UCIDE: trei buc. CANIBALI au fost arestați în Franța - Le Parisien: Trei imigranți africani din Insulele Capului Verde au fost arestați duminică seara în suburbia afro-islamică din Paris, Clichy-sous-Bois (Seine-Saint-Denis), pentru violență și canibalism, provocând mutilări ale victimelor. Multe alte suburbii din zona Seine-Saint-Denis au fost declarate „no-go zones” din cauza nivelului ridicat de criminalitate.

22 februarie 2018 13:38

Gicu La cat de hot si disperat este Dragnea, o sa faca tot ce-i sta in putere ca sa pastreze ciolanul!

22 februarie 2018 13:15

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.